آراکان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۳: خط ۱۳:
|مساحت(کیلومتر مربع)=
|مساحت(کیلومتر مربع)=
|تولیدات و صنایع مهم=برنج و تنباکو
|تولیدات و صنایع مهم=برنج و تنباکو
}}(یا: راکن<ref>Rakhine</ref>) ایالتی در [[میانمار]]<ref>Myanmar</ref>&nbsp;(برمۀ سابق) در ساحل [[خلیج بنگال]]<ref>Bay of Bengal</ref>، به طول حدود ۶۴۵ کیلومتر. دارای جزایر پراکنده است و ۲,۴۸۲,۰۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۴). بخش عمدۀ آن کوهستانی یا پوشیده از زمین‌های مرتفع است که قبلاً مملو از جنگل‌های استوایی<ref>tropical forest</ref>&nbsp;بود، اگرچه اکنون بخش اعظم این زمین‌ها به‌سبب کشت تناوبی<ref>shifting cultivation</ref>&nbsp;نابود شده‌اند و جای آن‌ها را انبوه درختان خیزران گرفته‌اند. فقط در دَه درصد از منطقه، به‌ویژه در دلتای رودها، کشت و زرع رواج دارد و محصولات اصلی عبارت‌اند از برنج و تنباکو. مهم‌ترین شهر ایالت مزبور سیتوِی&nbsp;است. بخش شرقی آراکان به رشته‌کوه آراکان یوما<ref>Arakan Yoma</ref>، به ارتفاع حدود ۳هزار متر، محدود است، و در شمال مرز کوتاهی نیز با بنگلادش دارد. برمه در ۱۸۷۵ کشور پادشاهی باستانی آراکان را اشغال کرد. این ایالت در جنگ جهانی دوم صحنۀ نبردهای بسیار شدید بین سربازان بریتانیایی و ژاپنی بود، چون راه استراتژیک برای حمله به برمه از هند به‌شمار می‌رفت.
}}
[[پرونده:10072000.jpg|بندانگشتی|موقعیت آراکان]]
(یا: راکن<ref>Rakhine</ref>) ایالتی در [[میانمار]]<ref>Myanmar</ref>&nbsp;(برمۀ سابق) در ساحل [[خلیج بنگال]]<ref>Bay of Bengal</ref>، به طول حدود ۶۴۵ کیلومتر. دارای جزایر پراکنده است و ۲,۴۸۲,۰۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۴). بخش عمدۀ آن کوهستانی یا پوشیده از زمین‌های مرتفع است که قبلاً مملو از جنگل‌های استوایی<ref>tropical forest</ref>&nbsp;بود، اگرچه اکنون بخش اعظم این زمین‌ها به‌سبب کشت تناوبی<ref>shifting cultivation</ref>&nbsp;نابود شده‌اند و جای آن‌ها را انبوه درختان خیزران گرفته‌اند. فقط در دَه درصد از منطقه، به‌ویژه در دلتای رودها، کشت و زرع رواج دارد و محصولات اصلی عبارت‌اند از برنج و تنباکو. مهم‌ترین شهر ایالت مزبور سیتوِی&nbsp;است. بخش شرقی آراکان به رشته‌کوه آراکان یوما<ref>Arakan Yoma</ref>، به ارتفاع حدود ۳هزار متر، محدود است، و در شمال مرز کوتاهی نیز با بنگلادش دارد. برمه در ۱۸۷۵ کشور پادشاهی باستانی آراکان را اشغال کرد. این ایالت در جنگ جهانی دوم صحنۀ نبردهای بسیار شدید بین سربازان بریتانیایی و ژاپنی بود، چون راه استراتژیک برای حمله به برمه از هند به‌شمار می‌رفت.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۲۵

آراکان (Arakan)

آراکان
نام فارسی آراکان
نام های دیگر راکن
نام لاتین Arakan
کشور میانمار
موقعیت ساحل خلیج بنگال
شهرهای مهم سیتوی
جمعیت ۲,۴۸۲,۰۰۰ نفر (۱۹۹۴)
تولیدات و صنایع مهم برنج و تنباکو
موقعیت آراکان

(یا: راکن[۱]) ایالتی در میانمار[۲] (برمۀ سابق) در ساحل خلیج بنگال[۳]، به طول حدود ۶۴۵ کیلومتر. دارای جزایر پراکنده است و ۲,۴۸۲,۰۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۴). بخش عمدۀ آن کوهستانی یا پوشیده از زمین‌های مرتفع است که قبلاً مملو از جنگل‌های استوایی[۴] بود، اگرچه اکنون بخش اعظم این زمین‌ها به‌سبب کشت تناوبی[۵] نابود شده‌اند و جای آن‌ها را انبوه درختان خیزران گرفته‌اند. فقط در دَه درصد از منطقه، به‌ویژه در دلتای رودها، کشت و زرع رواج دارد و محصولات اصلی عبارت‌اند از برنج و تنباکو. مهم‌ترین شهر ایالت مزبور سیتوِی است. بخش شرقی آراکان به رشته‌کوه آراکان یوما[۶]، به ارتفاع حدود ۳هزار متر، محدود است، و در شمال مرز کوتاهی نیز با بنگلادش دارد. برمه در ۱۸۷۵ کشور پادشاهی باستانی آراکان را اشغال کرد. این ایالت در جنگ جهانی دوم صحنۀ نبردهای بسیار شدید بین سربازان بریتانیایی و ژاپنی بود، چون راه استراتژیک برای حمله به برمه از هند به‌شمار می‌رفت.

 


  1. Rakhine
  2. Myanmar
  3. Bay of Bengal
  4. tropical forest
  5. shifting cultivation
  6. Arakan Yoma