بازارچه نایب السلطنه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


بازارچۀ نایب‌السّلطنه <br>
بازارچۀ نایب‌السّلطنه <br>(یا: بازارچۀ آل آقا، بازارچۀ نایب آقا) بازارچه‌ای ساختۀ کامران‌میرزا نایب‌السلطنه در محل دروازۀ دولاب از دروازه‌های چهارگانه تهران در دورۀ صفوی که در ۱۲۸۴ق، در دورۀ سلطنت ناصرالدین‌شاه قاجار، به‌منظور توسعۀ شهر تخریب شد، احداث کرد. بعدها محلۀ غربی خیابان ری را تشکیل داد. یخچال حاج موسی و بستنی‌فروشی اکبر مشدی در این بخش از خیابان ری قرار داشت.
بازارچه‌ای ساختۀ کامران‌میرزا نایب‌السلطنه در محل دروازۀ دولاب از دروازه‌های چهارگانه تهران در دورۀ صفوی که در ۱۲۸۴ق، در دورۀ سلطنت ناصرالدین‌شاه قاجار، به‌منظور توسعۀ شهر تخریب شد، احداث کرد. بعدها محلۀ غربی خیابان ری را تشکیل داد. یخچال حاج موسی و بستنی‌فروشی اکبر مشدی در این بخش از خیابان ری قرار داشت.
این بازارچه که در امتداد بازار بزرگ تهران (به نشانیِ خیابان پانزده خرداد، چهارراه سیروس، کوچۀ آل آقا) واقع شده، دارای جذابیت‌های تاریخی و سنتی فراوانی مانند حمام قبله، تکیه حمام خانم، تکیۀ مُلاقدیر، کوچۀ مهدی قصاب، قهوه‌خانه و کوچۀ صدتومانی‌ها بوده است و در کوچه‌های اطراف آن نیز می‌توان بناهای تاریخی متعددی را یافت. <br><!--12048300-->
<br><!--12048300-->
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:تهران]]
[[رده:تهران]]

نسخهٔ ‏۱۶ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۵۲

بازارچۀ نایب‌السّلطنه
(یا: بازارچۀ آل آقا، بازارچۀ نایب آقا) بازارچه‌ای ساختۀ کامران‌میرزا نایب‌السلطنه در محل دروازۀ دولاب از دروازه‌های چهارگانه تهران در دورۀ صفوی که در ۱۲۸۴ق، در دورۀ سلطنت ناصرالدین‌شاه قاجار، به‌منظور توسعۀ شهر تخریب شد، احداث کرد. بعدها محلۀ غربی خیابان ری را تشکیل داد. یخچال حاج موسی و بستنی‌فروشی اکبر مشدی در این بخش از خیابان ری قرار داشت. این بازارچه که در امتداد بازار بزرگ تهران (به نشانیِ خیابان پانزده خرداد، چهارراه سیروس، کوچۀ آل آقا) واقع شده، دارای جذابیت‌های تاریخی و سنتی فراوانی مانند حمام قبله، تکیه حمام خانم، تکیۀ مُلاقدیر، کوچۀ مهدی قصاب، قهوه‌خانه و کوچۀ صدتومانی‌ها بوده است و در کوچه‌های اطراف آن نیز می‌توان بناهای تاریخی متعددی را یافت.