بلفور: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
بِلْفور (Belfort)
بِلْفور (Belfort)


مرکز اداری ولایت تِرِتوار دو بلفور<ref>Territoire de Belfort
مرکز اداری ولایت [[بلفور، ترتوار دو|تِرِتوار دو بلفور]]<ref>Territoire de Belfort


</ref>(سرزمین بلفور)، در ناحیۀ فرانش ـ کنته<ref>Franche-Comté </ref>، در شمال شرقی فرانسه (← [[بلفور،_ترتوار_دو|بلفور،_ترتوار_دو]]). در ساحل رود ساووروز<ref>Savoureuse </ref>، در تروئه دو بلفور<ref>Trouée de Belfort </ref> (شکاف بلفور<ref>Belfort Gap </ref>) واقع شده که، گردنه<ref>pass </ref>ای ۲۴کیلومتری بین کوه‌های وُژ<ref>Vosges </ref> و ژورا<ref>Jura </ref> است. ۵۱,۹۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۰). مرکز تجارت شراب و غلات است و صنایع آن عبارت‌اند از تولید مواد شیمیایی، علوم مهندسی، پلاستیک‌سازی، و نساجی. قدمت این شهر به دوران رومی‌ها باز می‌گردد و در ۱۶۴۸ به موجب پیمان وستفالی<ref>Treaty of Westphalia </ref>، اتریش آن را به فرانسه واگذار کرد. استحکامات دفاعی شهر را یک مهندس نظامی، به نام ووبان<ref>Vauban </ref> ساخت. بلفور به‌سبب موقعیت استراتژیکی چندین‌بار محاصره شده است. نماد شهر برگرفته از شیری کنده‌کاری‌شده روی سنگ ماسه‌ای بزرگ است، که فردریک بارتولدی<ref>Frédéric Bartholdi</ref> به یاد محاصره‌های ۱۸۱۴، ۱۸۱۵ و ۱۸۷۰ ساخته است. محاصرۀ بلفور در ۱۸۷۰، در خلال جنگ فرانسه و پروس<ref> Franco-Prussian War </ref>، سه ماه طول کشید. در جنگ جهانی اول، بلفور بخشی از خط مقدم جبهۀ متفقین<ref>Allied Front Line </ref> در جبهۀ غرب<ref>Western Front</ref>&nbsp;بود. در جنگ جهانی دوم نیز آلمانی‌ها شهر را تصرف کردند.
</ref>(سرزمین بلفور)، در ناحیۀ [[فرانش ـ کنته]]<ref>Franche-Comté </ref>، در شمال شرقی [[فرانسه]] (← [[بلفور،_ترتوار_دو|بلفور،_ترتوار_دو]]). در ساحل رود ساووروز<ref>Savoureuse </ref>، در تروئه دو بلفور<ref>Trouée de Belfort </ref> (شکاف بلفور<ref>Belfort Gap </ref>) واقع شده که، گردنه<ref>pass </ref>ای ۲۴کیلومتری بین [[وژ، کوه های|کوه‌های وُژ]]<ref>Vosges </ref> و [[ژورا، کوه های|ژورا]]<ref>Jura </ref> است. ۵۱,۹۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۰). مرکز تجارت شراب و غلات است و صنایع آن عبارت‌اند از تولید مواد شیمیایی، علوم مهندسی، پلاستیک‌سازی، و نساجی. قدمت این شهر به دوران رومی‌ها بازمی‌گردد و در ۱۶۴۸ به موجب [[پیمان وستفالی]]<ref>Treaty of Westphalia </ref>، [[اتریش]] آن را به [[فرانسه]] واگذار کرد. استحکامات دفاعی شهر را یک مهندس نظامی، به نام ووبان<ref>Vauban </ref> ساخت. بلفور به‌سبب موقعیت استراتژیکی چندین‌بار محاصره شده است. نماد شهر برگرفته از شیری کنده‌کاری‌شده روی سنگ ماسه‌ای بزرگ است، که [[بارتولدی، فردریک اوگوست (۱۸۳۴ـ۱۹۰۴)|فردریک بارتولدی]]<ref>Frédéric Bartholdi</ref> به یاد محاصره‌های ۱۸۱۴، ۱۸۱۵ و ۱۸۷۰ ساخته است. محاصرۀ بلفور در ۱۸۷۰، در خلال [[جنگ فرانسه و پروس]]<ref> Franco-Prussian War </ref>، سه ماه طول کشید. در [[جنگ جهانی اول]]، بلفور بخشی از خط مقدم جبهۀ [[متفقین]]<ref>Allied Front Line </ref> در [[جبهه غرب|جبهۀ غرب]]<ref>Western Front</ref>&nbsp;بود. در [[جنگ جهانی دوم]] نیز آلمانی‌ها شهر را تصرف کردند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۷ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۱۰

بِلْفور (Belfort)

مرکز اداری ولایت تِرِتوار دو بلفور[۱](سرزمین بلفور)، در ناحیۀ فرانش ـ کنته[۲]، در شمال شرقی فرانسه (← بلفور،_ترتوار_دو). در ساحل رود ساووروز[۳]، در تروئه دو بلفور[۴] (شکاف بلفور[۵]) واقع شده که، گردنه[۶]ای ۲۴کیلومتری بین کوه‌های وُژ[۷] و ژورا[۸] است. ۵۱,۹۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۰). مرکز تجارت شراب و غلات است و صنایع آن عبارت‌اند از تولید مواد شیمیایی، علوم مهندسی، پلاستیک‌سازی، و نساجی. قدمت این شهر به دوران رومی‌ها بازمی‌گردد و در ۱۶۴۸ به موجب پیمان وستفالی[۹]، اتریش آن را به فرانسه واگذار کرد. استحکامات دفاعی شهر را یک مهندس نظامی، به نام ووبان[۱۰] ساخت. بلفور به‌سبب موقعیت استراتژیکی چندین‌بار محاصره شده است. نماد شهر برگرفته از شیری کنده‌کاری‌شده روی سنگ ماسه‌ای بزرگ است، که فردریک بارتولدی[۱۱] به یاد محاصره‌های ۱۸۱۴، ۱۸۱۵ و ۱۸۷۰ ساخته است. محاصرۀ بلفور در ۱۸۷۰، در خلال جنگ فرانسه و پروس[۱۲]، سه ماه طول کشید. در جنگ جهانی اول، بلفور بخشی از خط مقدم جبهۀ متفقین[۱۳] در جبهۀ غرب[۱۴] بود. در جنگ جهانی دوم نیز آلمانی‌ها شهر را تصرف کردند.

 


  1. Territoire de Belfort
  2. Franche-Comté
  3. Savoureuse
  4. Trouée de Belfort
  5. Belfort Gap
  6. pass
  7. Vosges
  8. Jura
  9. Treaty of Westphalia
  10. Vauban
  11. Frédéric Bartholdi
  12. Franco-Prussian War
  13. Allied Front Line
  14. Western Front