خمیر، شهرستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
خمیر، شهرستان  (Khamir (County
خمیر، شهرستان  (Khamir (County


واقع در [[هرمزگان، استان|استان هرمزگان]]، مشتمل بر سه بخش مرکزی، رویدر و کهورستان، با مرکزیت اداری [[بندر خمیر|شهر بندر خمیر]]. این شهرستان در سال 1383ش با تقسیم [[بندرعباس، شهرستان|شهرستان بندرعباس]] ایجاد شده است. در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395ش، جمعیت شهرستان خمیر برابر با 56,148نفر بوده است. این شهرستان که در نواحی مرکزی استان هرمزگان واقع است، شامل 6 دهستان به نام‌های خمیر، رودبار، رویدر، کشار، کهورستان و لاتیدان، و سه شهر به نام‌های بندر پل، بندر خمیر و رویدر می‌شود. از شرق به شهرستان بندرعباس، از شمال به شهرستان لارستان (استان فارس)، از غرب به شهرستان‌های بستک و بندر لنگه، و از جنوب به ترعۀ خوران (خلیج فارس) محدود است. نوار جنوبی این شهرستان منطقۀ حفاظت‌شدۀ تالاب بین‌المللی خورخوران و نقطۀ مقابل این شهرستان جزیرۀ قشم است. تالاب بین‌المللی خورخوران و جنگل‌های حرای این تالاب علاوه بر این‌که بزرگ‌ترین جنگل دریایی در خاورمیانه است، زیستگاه شمار زیادی گیاهان و جانوران و زیست‌بوم بی‌مانندی در منطقه است که در سطح شهرستان از توان گردشگری آن بهره‌برداری اقتصادی خوبی می‌شود.
واقع در [[هرمزگان، استان|استان هرمزگان]]، مشتمل بر سه بخش مرکزی، رویدر و کهورستان، با مرکزیت اداری [[بندر خمیر|شهر بندر خمیر]]. این شهرستان در سال 1383ش با تقسیم [[بندرعباس، شهرستان|شهرستان بندرعباس]] ایجاد شده است. در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395ش، جمعیت شهرستان خمیر برابر با 56,148نفر بوده است. این شهرستان که با مساحت تقریبی 5هزار کیلومترمربع در نواحی مرکزی استان هرمزگان واقع است، شامل 6 دهستان به نام‌های خمیر، رودبار، رویدر، کشار، کهورستان و لاتیدان، و سه شهر به نام‌های بندر پل، بندر خمیر و رویدر می‌شود. از شرق به شهرستان بندرعباس، از شمال به شهرستان لارستان (استان فارس)، از غرب به شهرستان‌های بستک و بندر لنگه، و از جنوب به ترعۀ خوران (خلیج فارس) محدود است. نوار جنوبی این شهرستان منطقۀ حفاظت‌شدۀ تالاب بین‌المللی خورخوران و نقطۀ مقابل این شهرستان جزیرۀ قشم است. تالاب بین‌المللی خورخوران و جنگل‌های حرای این تالاب علاوه بر این‌که بزرگ‌ترین جنگل دریایی در خاورمیانه است، زیستگاه شمار زیادی گیاهان و جانوران و زیست‌بوم بی‌مانندی در منطقه است که در سطح شهرستان از توان گردشگری آن بهره‌برداری اقتصادی خوبی می‌شود.
 
اقلیم این شهر بسیار گرم و خشک و ارتفاع آن از سطح آب‌های آزاد حدود 15متر است. بیشتر مردم خمیر سنی شافعی و گروه اندکی نیز شیعۀ دوازده‌امامی هستند و زبان رایج آنها فارسی با گویش بندری است. اقتصاد مردم این شهرستان برپایۀ مشاغل مربوط به گردشگری، تجارت و حمل و نقل دریایی، ماهیگیری و صنایع دستی می‌چرخد.
----

نسخهٔ ‏۲۸ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۲۱

خمیر، شهرستان (Khamir (County

واقع در استان هرمزگان، مشتمل بر سه بخش مرکزی، رویدر و کهورستان، با مرکزیت اداری شهر بندر خمیر. این شهرستان در سال 1383ش با تقسیم شهرستان بندرعباس ایجاد شده است. در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395ش، جمعیت شهرستان خمیر برابر با 56,148نفر بوده است. این شهرستان که با مساحت تقریبی 5هزار کیلومترمربع در نواحی مرکزی استان هرمزگان واقع است، شامل 6 دهستان به نام‌های خمیر، رودبار، رویدر، کشار، کهورستان و لاتیدان، و سه شهر به نام‌های بندر پل، بندر خمیر و رویدر می‌شود. از شرق به شهرستان بندرعباس، از شمال به شهرستان لارستان (استان فارس)، از غرب به شهرستان‌های بستک و بندر لنگه، و از جنوب به ترعۀ خوران (خلیج فارس) محدود است. نوار جنوبی این شهرستان منطقۀ حفاظت‌شدۀ تالاب بین‌المللی خورخوران و نقطۀ مقابل این شهرستان جزیرۀ قشم است. تالاب بین‌المللی خورخوران و جنگل‌های حرای این تالاب علاوه بر این‌که بزرگ‌ترین جنگل دریایی در خاورمیانه است، زیستگاه شمار زیادی گیاهان و جانوران و زیست‌بوم بی‌مانندی در منطقه است که در سطح شهرستان از توان گردشگری آن بهره‌برداری اقتصادی خوبی می‌شود.

اقلیم این شهر بسیار گرم و خشک و ارتفاع آن از سطح آب‌های آزاد حدود 15متر است. بیشتر مردم خمیر سنی شافعی و گروه اندکی نیز شیعۀ دوازده‌امامی هستند و زبان رایج آنها فارسی با گویش بندری است. اقتصاد مردم این شهرستان برپایۀ مشاغل مربوط به گردشگری، تجارت و حمل و نقل دریایی، ماهیگیری و صنایع دستی می‌چرخد.