چالدران، شهرستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۸: خط ۸:
| شهرستان =  
| شهرستان =  
| بخش = مرکزی و دشتک  
| بخش = مرکزی و دشتک  
| موقعیت = جنوب و شرق ترکیه، شمال شهرستان خوی و غرب شهرستان ماکو
| موقعیت = شمال غربی استان آذربایجان غربی
| جمعیت = ۴۵,۶۴۱ نفر (۱۳۸۵ش)
| جمعیت = ۴۵,۶۴۱ نفر (۱۳۸۵ش)
| نوع اقلیم = معتدل مایل به سرد
| نوع اقلیم = معتدل مایل به سرد
خط ۱۹: خط ۱۹:
[[File:17010300.jpg|thumb|قره کليسا، منطقه چالدِران]]
[[File:17010300.jpg|thumb|قره کليسا، منطقه چالدِران]]


شهرستانی در شمال غربی استان آذربایجان غربی، مشتمل بر بخش مرکزی و بخش دشتک با مرکزیت اداری شهر سیه‌چشمه. از شمال و غرب به ترکیه، از جنوب به شهرستان خوی و از شرق به شهرستان ماکو محدود است. کوهستانی است و روبه غرب بر ارتفاع ‌آن افزوده می‌شود. بلندترین کوه آن، در شمال غربی شهر سیه‌چشمه، ۳,۰۸۴ متر ارتفاع دارد و ارتفاع کوه‌های دیگر آن بالاتر از ۲,۷۰۰ متر است. رودخانۀ قزل‌چای و ریزابه‌هایش این شهرستان را مشروب می‌کنند. اقلیم آن معتدل مایل به سرد و از نظر بارندگی جزو نواحی نیمه‌مرطوب است. جمعیت این شهرستان ۴۵,۶۴۱ نفر است (۱۳۸۵) و مهم‌ترین آبادی‌های آن عبارت‌اند از آواجیق یا کلیسا کندی، زاویه، خضرلو، و شادلوی سفلی. راه ماکو به آواجیق و خوی و راه پلدشت به شوط و نیز راه قره ضیاء‌الدین به سیه‌چشمه، شبکۀ راه‌های ارتباطی این منطقه را تشکیل می‌دهند. دشت چالدران، که در نواحی مرکزی این شهرستان واقع شده است، صحنۀ نبرد شاه‌اسماعیل اوّل صفوی و سلطان‌سلیم اول عثمانی، معروف به جنگ چالدران، بود که آثاری از گورهای شهیدان جنگ مزبور هنوز در اطراف آن دیده می‌شود.
شهرستانی در شمال غربی استان آذربایجان غربی، مشتمل بر بخش مرکزی و بخش دشتک با مرکزیت اداری شهر سیه‌چشمه. از شمال و غرب به ترکیه، به شهرستان خوی، از جنوب شرقی به شهرستان چایپاره،  و از شرق به شهرستان‌های شوط و ماکو محدود است. کوهستانی است و روبه غرب بر ارتفاع ‌آن افزوده می‌شود. بلندترین کوه آن، در شمال غربی شهر سیه‌چشمه، ۳,۰۸۴ متر ارتفاع دارد و ارتفاع کوه‌های دیگر آن بالاتر از ۲,۷۰۰ متر است. رودخانۀ قزل‌چای و ریزابه‌هایش این شهرستان را مشروب می‌کنند. اقلیم آن معتدل مایل به سرد و از نظر بارندگی جزو نواحی نیمه‌مرطوب است. جمعیت این شهرستان ۴۵,۶۴۱ نفر است (۱۳۸۵) و مهم‌ترین آبادی‌های آن عبارت‌اند از آواجیق یا کلیسا کندی، زاویه، خضرلو، و شادلوی سفلی. راه ماکو به آواجیق و خوی و راه پلدشت به شوط و نیز راه قره ضیاء‌الدین به سیه‌چشمه، شبکۀ راه‌های ارتباطی این منطقه را تشکیل می‌دهند. دشت چالدران، که در نواحی مرکزی این شهرستان واقع شده است، صحنۀ نبرد شاه‌اسماعیل اوّل صفوی و سلطان‌سلیم اول عثمانی، معروف به جنگ چالدران، بود که آثاری از گورهای شهیدان جنگ مزبور هنوز در اطراف آن دیده می‌شود.


<br/> <!--17010300-->
<br/> <!--17010300-->


[[Category:جغرافیای ایران]] [[Category:آذربایجان غربی]]
[[Category:جغرافیای ایران]] [[Category:آذربایجان غربی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۴۰


چالدران، شهرستان
استان آذربایجان غربی
بخش مرکزی و دشتک
جمعیت ۴۵,۶۴۱ نفر (۱۳۸۵ش)
موقعیت شمال غربی استان آذربایجان غربی
نوع اقلیم معتدل مایل به سرد
شهر ها و آبادی های مهم آواجیق یا کلیسا کندی، زاویه، خضرلو، و شادلوی سفلی

چالدِران، شهرستان

قره کليسا، منطقه چالدِران

شهرستانی در شمال غربی استان آذربایجان غربی، مشتمل بر بخش مرکزی و بخش دشتک با مرکزیت اداری شهر سیه‌چشمه. از شمال و غرب به ترکیه، به شهرستان خوی، از جنوب شرقی به شهرستان چایپاره، و از شرق به شهرستان‌های شوط و ماکو محدود است. کوهستانی است و روبه غرب بر ارتفاع ‌آن افزوده می‌شود. بلندترین کوه آن، در شمال غربی شهر سیه‌چشمه، ۳,۰۸۴ متر ارتفاع دارد و ارتفاع کوه‌های دیگر آن بالاتر از ۲,۷۰۰ متر است. رودخانۀ قزل‌چای و ریزابه‌هایش این شهرستان را مشروب می‌کنند. اقلیم آن معتدل مایل به سرد و از نظر بارندگی جزو نواحی نیمه‌مرطوب است. جمعیت این شهرستان ۴۵,۶۴۱ نفر است (۱۳۸۵) و مهم‌ترین آبادی‌های آن عبارت‌اند از آواجیق یا کلیسا کندی، زاویه، خضرلو، و شادلوی سفلی. راه ماکو به آواجیق و خوی و راه پلدشت به شوط و نیز راه قره ضیاء‌الدین به سیه‌چشمه، شبکۀ راه‌های ارتباطی این منطقه را تشکیل می‌دهند. دشت چالدران، که در نواحی مرکزی این شهرستان واقع شده است، صحنۀ نبرد شاه‌اسماعیل اوّل صفوی و سلطان‌سلیم اول عثمانی، معروف به جنگ چالدران، بود که آثاری از گورهای شهیدان جنگ مزبور هنوز در اطراف آن دیده می‌شود.