آکسفوردشر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


آکْسْفوردشِر (Oxfordshire)<br/> کاونتی (بخش)<ref>county</ref>&nbsp;در جنوب مرکزی انگلستان، با ۲,۶۱۰ کیلومتر مربع مساحت و ۶۰۳,۱۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۶). شهرهای مهم آن عبارت‌اند از آکسفورد (مرکز اداری)، اَبینگدون<ref>Abingdon</ref>، بَنبری<ref>Banbury</ref>، گورینگ<ref>Goring</ref>، هنلی ـ آن ـ تمز<ref>Henley-on-Thames</ref>، والینگفورد<ref>Wallingford</ref>، ویتنی<ref>Witney</ref>، وودستاک<ref>Woodstock</ref>، ونتیج<ref>Wantage</ref>، چیپینگ نورتون<ref>Chipping Norton</ref>، و تِیم<ref>Thame</ref>. رود تمز<ref>River Thames</ref>&nbsp;و ریزابه‌هایش، تپه‌های کاتسولد<ref>Cotswold Hills</ref>، و چیلترن هیلز<ref>Chiltern Hills</ref>&nbsp;سیمای طبیعی این بخش را تشکیل می‌دهند. درۀ وایت هورس<ref>Vale of White Horse</ref>&nbsp;(با تپۀ گچی به ارتفاع ۱۱۴ متر)، دانشگاه آکسفورد<ref>Oxford University</ref>، کاخ بلنهایم<ref>Blenheim Palace</ref>&nbsp;(۱۷۰۵ـ۱۷۲۲)، و قلعۀ بروتون<ref>Broughton Castle</ref>&nbsp;(قرن ۱۴م) در این بخش واقع شده‌اند. کشت غلات، پرورش گوسفند، و تولید لبنیات در آن رواج دارد. تولید ابزار کشاورزی، آلومینیوم، آجر، خودرو، سیمان، سنگ آهن، دستگاه‌های الکترونیکی پزشکی، کاغذ، انتشارات، پژوهش هسته‌ای، فناوری زیستی، و فناوری پیشرفته از صنایع آن است. آکسفوردشر از جنوب به سوئیندون<ref>Swindon</ref>، بارکشر غربی<ref>West Berkshire</ref>، ریدینگ<ref>Reading</ref>، و وکینگم<ref>Wokingham</ref>، از شرق به باکینگام‌شر<ref>Buckinghamshire</ref>، از شمال شرقی به نورتمپتن‌شر<ref>Northamptonshire</ref>، از شمال غربی به واریک‌شر<ref>Warwickshire</ref>، و از غرب به گلاسترشر<ref>Gloucestershire</ref>&nbsp;محدود است. آکسفوردشر پایگاه اصلی سلطنت‌طلبان<ref>Royalists</ref>&nbsp;در جنگ داخلی انگلستان<ref>English Civil War</ref>&nbsp;(۱۶۴۲ـ۱۶۴۶) بود و نبردهای بسیاری در آن روی داد. آثار متعددی از دوره‌های ماقبل تاریخ در این بخش وجود دارد، مانند سنگ‌های رولرایت<ref>Rollright</ref>. چند ویلای رومی، مانند نورت لی<ref>North Leigh</ref>، نیز در این بخش واقع شده‌اند. از بناهای مذهبی یا قلعه‌های قدیمی، آثار اندکی برجا مانده که مهم‌ترین آن‌ها صومعۀ دورچستر ـ آن ـ تمز<ref>Dorchester-on-Thames</ref>&nbsp;است.
آکْسْفوردشِر (Oxfordshire)<br/> کاونتی (بخش)<ref>county</ref> در جنوب مرکزی [[انگلستان]]<ref>United Kingdom</ref>، با ۲,۶۱۰ کیلومتر مربع مساحت و 738,276 نفر جمعیت (2022م). شهرهای مهم آن عبارت‌اند از [[آکسفورد]]<ref>Oxford</ref> (مرکز اداری)، [[ابینگدون|اَبینگدون]]<ref>Abingdon</ref>، [[بنبری|بَنبری]]<ref>Banbury</ref>، گورینگ<ref>Goring</ref>، [[هنلی ـ آن ـ تمز]]<ref>Henley-on-Thames</ref>، والینگفورد<ref>Wallingford</ref>، ویتنی<ref>Witney</ref>، [[وودستاک]]<ref>Woodstock</ref>، ونتیج<ref>Wantage</ref>، چیپینگ نورتون<ref>Chipping Norton</ref>، و تِیم<ref>Thame</ref>. رود [[تمز]]<ref>River Thames</ref> و ریزابه‌هایش، تپه‌های کاتسولد<ref>Cotswold Hills</ref>، و چیلترن هیلز<ref>Chiltern Hills</ref> سیمای طبیعی این بخش را تشکیل می‌دهند. درۀ وایت هورس<ref>Vale of White Horse</ref> (با تپۀ گچی به ارتفاع ۱۱۴ متر)، [[دانشگاه آکسفورد]]<ref>Oxford University</ref>، کاخ [[بلنهایم]]<ref>Blenheim Palace</ref> (۱۷۰۵ـ۱۷۲۲م)، و قلعۀ بروتون<ref>Broughton Castle</ref> (قرن ۱۴م) در این بخش واقع شده‌اند. کشت [[غلات (گیاهان)|غلات]]، پرورش [[گوسفند]]، و تولید [[لبنیات]] در آن رواج دارد. تولید ابزار [[کشاورزی]]، [[آلومینیوم]]<ref>aluminium</ref>، [[آجر]]، [[خودرو]]، [[سیمان]]<ref>cement</ref>، [[سنگ آهن]]، دستگاه‌های الکترونیکی پزشکی، [[کاغذ]]، انتشارات، پژوهش هسته‌ای، فناوری زیستی، و فناوری پیشرفته از صنایع آن است. آکسفوردشر از جنوب به [[سوییندون، شهر|سوئیندون]]<ref>Swindon</ref>، [[بارکشر غربی]]<ref>West Berkshire</ref>، [[ریدینگ]]<ref>Reading</ref>، و وکینگم<ref>Wokingham</ref>، از شرق به [[باکینگام شر|باکینگام‌شر]]<ref>Buckinghamshire</ref>، از شمال شرقی به [[نورتمپتن شر|نورتمپتن‌شر]]<ref>Northamptonshire</ref>، از شمال غربی به واریک‌شر<ref>Warwickshire</ref>، و از غرب به [[گلاسترشر]]<ref>Gloucestershire</ref> محدود است. آکسفوردشر پایگاه اصلی سلطنت‌طلبان<ref>Royalists</ref> در [[جنگ داخلی انگلستان]]<ref>English Civil War</ref> (۱۶۴۲ـ۱۶۴۶م) بود و نبردهای بسیاری در آن روی داد. آثار متعددی از دوره‌های ماقبل تاریخ در این بخش وجود دارد، مانند سنگ‌های رولرایت<ref>Rollright</ref>. چند ویلای رومی، مانند نورت لی<ref>North Leigh</ref>، نیز در این بخش واقع شده‌اند. از بناهای مذهبی یا قلعه‌های قدیمی، آثار اندکی برجا مانده که مهم‌ترین آن‌ها صومعۀ دورچستر ـ آن ـ تمز<ref>Dorchester-on-Thames</ref> است.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۴۲

آکْسْفوردشِر (Oxfordshire)
کاونتی (بخش)[۱] در جنوب مرکزی انگلستان[۲]، با ۲,۶۱۰ کیلومتر مربع مساحت و 738,276 نفر جمعیت (2022م). شهرهای مهم آن عبارت‌اند از آکسفورد[۳] (مرکز اداری)، اَبینگدون[۴]، بَنبری[۵]، گورینگ[۶]، هنلی ـ آن ـ تمز[۷]، والینگفورد[۸]، ویتنی[۹]، وودستاک[۱۰]، ونتیج[۱۱]، چیپینگ نورتون[۱۲]، و تِیم[۱۳]. رود تمز[۱۴] و ریزابه‌هایش، تپه‌های کاتسولد[۱۵]، و چیلترن هیلز[۱۶] سیمای طبیعی این بخش را تشکیل می‌دهند. درۀ وایت هورس[۱۷] (با تپۀ گچی به ارتفاع ۱۱۴ متر)، دانشگاه آکسفورد[۱۸]، کاخ بلنهایم[۱۹] (۱۷۰۵ـ۱۷۲۲م)، و قلعۀ بروتون[۲۰] (قرن ۱۴م) در این بخش واقع شده‌اند. کشت غلات، پرورش گوسفند، و تولید لبنیات در آن رواج دارد. تولید ابزار کشاورزی، آلومینیوم[۲۱]، آجر، خودرو، سیمان[۲۲]، سنگ آهن، دستگاه‌های الکترونیکی پزشکی، کاغذ، انتشارات، پژوهش هسته‌ای، فناوری زیستی، و فناوری پیشرفته از صنایع آن است. آکسفوردشر از جنوب به سوئیندون[۲۳]، بارکشر غربی[۲۴]، ریدینگ[۲۵]، و وکینگم[۲۶]، از شرق به باکینگام‌شر[۲۷]، از شمال شرقی به نورتمپتن‌شر[۲۸]، از شمال غربی به واریک‌شر[۲۹]، و از غرب به گلاسترشر[۳۰] محدود است. آکسفوردشر پایگاه اصلی سلطنت‌طلبان[۳۱] در جنگ داخلی انگلستان[۳۲] (۱۶۴۲ـ۱۶۴۶م) بود و نبردهای بسیاری در آن روی داد. آثار متعددی از دوره‌های ماقبل تاریخ در این بخش وجود دارد، مانند سنگ‌های رولرایت[۳۳]. چند ویلای رومی، مانند نورت لی[۳۴]، نیز در این بخش واقع شده‌اند. از بناهای مذهبی یا قلعه‌های قدیمی، آثار اندکی برجا مانده که مهم‌ترین آن‌ها صومعۀ دورچستر ـ آن ـ تمز[۳۵] است.

 



  1. county
  2. United Kingdom
  3. Oxford
  4. Abingdon
  5. Banbury
  6. Goring
  7. Henley-on-Thames
  8. Wallingford
  9. Witney
  10. Woodstock
  11. Wantage
  12. Chipping Norton
  13. Thame
  14. River Thames
  15. Cotswold Hills
  16. Chiltern Hills
  17. Vale of White Horse
  18. Oxford University
  19. Blenheim Palace
  20. Broughton Castle
  21. aluminium
  22. cement
  23. Swindon
  24. West Berkshire
  25. Reading
  26. Wokingham
  27. Buckinghamshire
  28. Northamptonshire
  29. Warwickshire
  30. Gloucestershire
  31. Royalists
  32. English Civil War
  33. Rollright
  34. North Leigh
  35. Dorchester-on-Thames