کیل، بندر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۶: خط ۶:
واقع در [[دریای بالتیک]] و مرکز [[اشلسویگ ـ هولشتاین]]<ref>Schleswig-Holstein
واقع در [[دریای بالتیک]] و مرکز [[اشلسویگ ـ هولشتاین]]<ref>Schleswig-Holstein


</ref>، در [[آلمان]]، با ۲۴۷,۳۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). پایگاه دریایی است و تأسیسات بازرگانی دارد. مهم‌ترین صنایع آن عبارت‌اند از ماهی‌گیری، تعمیر کشتی، تولید دستگاه‌ها و ابزارهای دریایی، وسایل الکترونیکی، علوم مهندسی، فرآوری مواد غذایی، و جهانگردی. کیل پایانۀ [[آبراه کیل]]<ref>Kiel Canal </ref> به‌‌شمار می‌رود و در [[جنگ جهانی اول]] مقر ناوگان امپراتوری آلمان<ref>German Imperial Fleet </ref> بود. تأسیسات آموزشی و فرهنگی کیل عبارت‌اند از دانشگاه کیل<ref>Kiel University </ref> (۱۶۶۵)، انستیتوی اقتصاد جهانی<ref>Institute of World Economics </ref>، کتابخانه‌ها، سالن‌های تئاتر و موزه‌های دیدنی، سالن اُپرا، و باغ‌های گیاه‌شناسی. قلعه‌ای متعلق به قرن ۱۳م و بنای یادبود ۳۶هزار آلمانی، که در هر دو جنگ جهانی کشته شدند، در این شهر است. کیل در ۱۲۴۲م به شهر تبدیل شد و عضو [[اتحادیه هانسایی|اتحادیۀ هانسایی]]<ref>Hanseatic League</ref>، فدراسیون شهرهای تجاری، بود. پس از ۱۸۷۱ به مهم‌ترین بندر نیروی دریایی آلمان تبدیل شد. در ۱۹۱۸ شورش دریایی کیل آغاز شکست آلمان بود. پس از جنگ جهانی اول استحکامات دفاعی شهر ویران شد، اما پیش از [[جنگ جهانی دوم]] دوباره آن‌ها را ساختند. کیل در جنگ جهانی دوم به‌شدت آسیب دید.
</ref>، در [[آلمان]]<ref>Germany</ref>، با ۲۴۷,۳۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). پایگاه دریایی است و تأسیسات بازرگانی دارد. مهم‌ترین صنایع آن عبارت‌اند از ماهی‌گیری، تعمیر کشتی، تولید دستگاه‌ها و ابزارهای دریایی، وسایل الکترونیکی، علوم مهندسی، فرآوری مواد غذایی، و جهانگردی. کیل پایانۀ [[آبراه کیل]]<ref>Kiel Canal </ref> به‌‌شمار می‌رود و در [[جنگ جهانی اول]] مقر ناوگان امپراتوری آلمان<ref>German Imperial Fleet </ref> بود. تأسیسات آموزشی و فرهنگی کیل عبارت‌اند از دانشگاه کیل<ref>Kiel University </ref> (۱۶۶۵)، انستیتوی اقتصاد جهانی<ref>Institute of World Economics </ref>، کتابخانه‌ها، سالن‌های تئاتر و موزه‌های دیدنی، سالن اُپرا، و باغ‌های گیاه‌شناسی. قلعه‌ای متعلق به قرن ۱۳م و بنای یادبود ۳۶هزار آلمانی، که در هر دو جنگ جهانی کشته شدند، در این شهر است. کیل در ۱۲۴۲م به شهر تبدیل شد و عضو [[اتحادیه هانسایی|اتحادیۀ هانسایی]]<ref>Hanseatic League</ref>، فدراسیون شهرهای تجاری، بود. پس از ۱۸۷۱ به مهم‌ترین بندر نیروی دریایی آلمان تبدیل شد. در ۱۹۱۸ شورش دریایی کیل آغاز شکست آلمان بود. پس از جنگ جهانی اول استحکامات دفاعی شهر ویران شد، اما پیش از [[جنگ جهانی دوم]] دوباره آن‌ها را ساختند. کیل در جنگ جهانی دوم به‌شدت آسیب دید.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۳۰

کیل، بندر (Kiel)

نمايي از بندر کيل

واقع در دریای بالتیک و مرکز اشلسویگ ـ هولشتاین[۱]، در آلمان[۲]، با ۲۴۷,۳۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). پایگاه دریایی است و تأسیسات بازرگانی دارد. مهم‌ترین صنایع آن عبارت‌اند از ماهی‌گیری، تعمیر کشتی، تولید دستگاه‌ها و ابزارهای دریایی، وسایل الکترونیکی، علوم مهندسی، فرآوری مواد غذایی، و جهانگردی. کیل پایانۀ آبراه کیل[۳] به‌‌شمار می‌رود و در جنگ جهانی اول مقر ناوگان امپراتوری آلمان[۴] بود. تأسیسات آموزشی و فرهنگی کیل عبارت‌اند از دانشگاه کیل[۵] (۱۶۶۵)، انستیتوی اقتصاد جهانی[۶]، کتابخانه‌ها، سالن‌های تئاتر و موزه‌های دیدنی، سالن اُپرا، و باغ‌های گیاه‌شناسی. قلعه‌ای متعلق به قرن ۱۳م و بنای یادبود ۳۶هزار آلمانی، که در هر دو جنگ جهانی کشته شدند، در این شهر است. کیل در ۱۲۴۲م به شهر تبدیل شد و عضو اتحادیۀ هانسایی[۷]، فدراسیون شهرهای تجاری، بود. پس از ۱۸۷۱ به مهم‌ترین بندر نیروی دریایی آلمان تبدیل شد. در ۱۹۱۸ شورش دریایی کیل آغاز شکست آلمان بود. پس از جنگ جهانی اول استحکامات دفاعی شهر ویران شد، اما پیش از جنگ جهانی دوم دوباره آن‌ها را ساختند. کیل در جنگ جهانی دوم به‌شدت آسیب دید.

 


  1. Schleswig-Holstein
  2. Germany
  3. Kiel Canal
  4. German Imperial Fleet
  5. Kiel University
  6. Institute of World Economics
  7. Hanseatic League