راین ـ ماین ـ دانوب، آبراه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴: خط ۴:
(یا: کانال اروپا<ref>Europa Canal
(یا: کانال اروپا<ref>Europa Canal


</ref>) آبراهی مصنوعی در ایالت [[باواریا]]<ref>Bavaria</ref> در جنوب [[آلمان]] (تکمیل در ۱۹۹۲). بخشی از این آبراه که رودهای [[ماین، رود|ماین]] و [[دانوب]] را به‌هم وصل می‌کند ۱۷۱ کیلومتر طول دارد، اما طول کل آبراه از محل تلاقی رودهای ماین و [[راین]] تا رود دانوب در [[پاسایو|پاسائو]]<ref> Passau </ref> ۶۷۷ کیلومتر است. آبراه مزبور [[دریای شمال]]<ref>North Sea</ref> را به [[دریای سیاه]]<ref> Black Sea</ref> متصل می‌کند و از چندین کشور اروپایی می‌گذرد. این آبراه شانزده آب‌بند دارد و حداکثر ارتفاع آن در جنوب [[نورمبرگ]]<ref> Nuremberg </ref> در آلپ‌های سوابیا<ref>Swabian Alps </ref> به ۴۰۶ متر می‌رسد. در ۷۹۳‌م به‌دستور [[شارلمانی]]<ref>Charlemagne</ref>، پادشاه فرانک‌ها، کانالی بین دو رود ماین و دانوب حفر شد، اما بارش شدید باران از ادامه کار جلوگیری کرد. در زمان حکومت [[لودویگ اول]]<ref> Ludwig I </ref> (۱۸۳۷) کار احداث کانال بین [[بامبرگ]]<ref>Bamberg </ref>&nbsp;و کلهایم<ref>Kelheim </ref> ادامه یافت. از کانال لودویگ<ref>Ludwig Canal</ref> تا زمان [[جنگ جهانی دوم]] استفاده می‌شد. در ۱۹۲۱، با موافقت دولت آلمان و ایالت باواریا شرکتی جهت طولانی‌تر کردن آبراه ماین ـ دانوب تشکیل شد؛ بخش عمده عملیات ساخت کانال بین ۱۹۲۲ و ۱۹۶۰ صورت گرفت.
</ref>) آبراهی مصنوعی در ایالت [[باواریا]]<ref>Bavaria</ref> در جنوب [[آلمان]]<ref>Germany</ref> (تکمیل در ۱۹۹۲). بخشی از این آبراه که رودهای [[ماین، رود|ماین]] و [[دانوب]] را به‌هم وصل می‌کند ۱۷۱ کیلومتر طول دارد، اما طول کل آبراه از محل تلاقی رودهای ماین و [[راین]] تا رود دانوب در [[پاسایو|پاسائو]]<ref> Passau </ref> ۶۷۷ کیلومتر است. آبراه مزبور [[دریای شمال]]<ref>North Sea</ref> را به [[دریای سیاه]]<ref> Black Sea</ref> متصل می‌کند و از چندین کشور اروپایی می‌گذرد. این آبراه شانزده آب‌بند دارد و حداکثر ارتفاع آن در جنوب [[نورمبرگ]]<ref> Nuremberg </ref> در آلپ‌های سوابیا<ref>Swabian Alps </ref> به ۴۰۶ متر می‌رسد. در ۷۹۳‌م به‌دستور [[شارلمانی]]<ref>Charlemagne</ref>، پادشاه فرانک‌ها، کانالی بین دو رود ماین و دانوب حفر شد، اما بارش شدید باران از ادامه کار جلوگیری کرد. در زمان حکومت [[لودویگ اول]]<ref> Ludwig I </ref> (۱۸۳۷) کار احداث کانال بین [[بامبرگ]]<ref>Bamberg </ref>&nbsp;و کلهایم<ref>Kelheim </ref> ادامه یافت. از کانال لودویگ<ref>Ludwig Canal</ref> تا زمان [[جنگ جهانی دوم]] استفاده می‌شد. در ۱۹۲۱، با موافقت دولت آلمان و ایالت باواریا شرکتی جهت طولانی‌تر کردن آبراه ماین ـ دانوب تشکیل شد؛ بخش عمده عملیات ساخت کانال بین ۱۹۲۲ و ۱۹۶۰ صورت گرفت.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۱ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۰۰

راین ـ ماین ـ دانوب، آبراه (Rhine-Main-Danube Canal)

(یا: کانال اروپا[۱]) آبراهی مصنوعی در ایالت باواریا[۲] در جنوب آلمان[۳] (تکمیل در ۱۹۹۲). بخشی از این آبراه که رودهای ماین و دانوب را به‌هم وصل می‌کند ۱۷۱ کیلومتر طول دارد، اما طول کل آبراه از محل تلاقی رودهای ماین و راین تا رود دانوب در پاسائو[۴] ۶۷۷ کیلومتر است. آبراه مزبور دریای شمال[۵] را به دریای سیاه[۶] متصل می‌کند و از چندین کشور اروپایی می‌گذرد. این آبراه شانزده آب‌بند دارد و حداکثر ارتفاع آن در جنوب نورمبرگ[۷] در آلپ‌های سوابیا[۸] به ۴۰۶ متر می‌رسد. در ۷۹۳‌م به‌دستور شارلمانی[۹]، پادشاه فرانک‌ها، کانالی بین دو رود ماین و دانوب حفر شد، اما بارش شدید باران از ادامه کار جلوگیری کرد. در زمان حکومت لودویگ اول[۱۰] (۱۸۳۷) کار احداث کانال بین بامبرگ[۱۱] و کلهایم[۱۲] ادامه یافت. از کانال لودویگ[۱۳] تا زمان جنگ جهانی دوم استفاده می‌شد. در ۱۹۲۱، با موافقت دولت آلمان و ایالت باواریا شرکتی جهت طولانی‌تر کردن آبراه ماین ـ دانوب تشکیل شد؛ بخش عمده عملیات ساخت کانال بین ۱۹۲۲ و ۱۹۶۰ صورت گرفت.

 


  1. Europa Canal
  2. Bavaria
  3. Germany
  4. Passau
  5. North Sea
  6. Black Sea
  7. Nuremberg
  8. Swabian Alps
  9. Charlemagne
  10. Ludwig I
  11. Bamberg
  12. Kelheim
  13. Ludwig Canal