شیخ فضل الله، روزنامه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
شیخ فضل الله، روزنامه   
شیخ فضل الله، روزنامه   


روزنامه‌ای سیاسی و مذهبی، به مدیریت [[نوری ، شیخ فضل الله (تهران ۱۲۵۹ـ همان جا ۱۳۲۷ق)|شیخ فضل‌الله نوری]]. در حوادث دورۀ مشروطیت، شیخ فضل‌الله از مخالفان سرسخت [[مشروطه]] بود و هوادارانش در [[شاه عبدالعظیم|حضرت عبدالعظیم]] پنج ماه تحصن کردند (1325ق). آنان، به منظور انتشار نظرهای خود، نوشته‌هایی در میان مردم پخش می‌کردند؛ زیرا هیچ‌کدام از چاپخانه‌های تهران حاضر به چاپ آن نوشته‌ها نبودند. متحصنین مطالب خود را بر روی ورقه با خط خوش می‌نوشتند و از روی آن عکس برمی‌داشتند و به صورت هفتگی در تهران منتشر می‌کردند. چون هزینۀ این کار زیاد بود، درصدد برآمدند تا چاپخانه‌ای سنگی با تجهیزات بخرند. بنابراین، از [[برغانی، سید مرتضی ( ـ ۱۳۰۸ش)|سید مرتضی برغانی]] یک دستگاه چاپ سنگی خریدند و به حضرت عبدالعظیم بردند. روزنامه‌هایی که در آن تاریخ در آن‌جا چاپ شده به روزنامۀ شیخ فضل‌الله معروف و در مجموع نوزده شماره از آن منتشر شده است. در 1362ش لوایح شیخ فضل‌الله نوری تجدید چاپ شد.
روزنامه‌ای سیاسی و مذهبی، به مدیریت [[نوری، شیخ فضل الله (تهران ۱۲۵۹ـ همان جا ۱۳۲۷ق)|شیخ فضل‌الله نوری]]. در حوادث دورۀ مشروطیت، شیخ فضل‌الله از مخالفان سرسخت [[مشروطه]] بود و هوادارانش در [[شاه عبدالعظیم|حضرت عبدالعظیم]] پنج ماه تحصن کردند (1325ق). آنان، به منظور انتشار نظرهای خود، نوشته‌هایی در میان مردم پخش می‌کردند؛ زیرا هیچ‌کدام از چاپخانه‌های تهران حاضر به چاپ آن نوشته‌ها نبودند. متحصنین مطالب خود را بر روی ورقه با خط خوش می‌نوشتند و از روی آن عکس برمی‌داشتند و به صورت هفتگی در تهران منتشر می‌کردند. چون هزینۀ این کار زیاد بود، درصدد برآمدند تا چاپخانه‌ای سنگی با تجهیزات بخرند. بنابراین، از [[برغانی، سید مرتضی ( ـ ۱۳۰۸ش)|سید مرتضی برغانی]] یک دستگاه چاپ سنگی خریدند و به حضرت عبدالعظیم بردند. روزنامه‌هایی که در آن تاریخ در آن‌جا چاپ شده به روزنامۀ شیخ فضل‌الله معروف و در مجموع نوزده شماره از آن منتشر شده است. در 1362ش لوایح شیخ فضل‌الله نوری تجدید چاپ شد.
[[رده:رسانه ها و ارتباطات]]
[[رده:رسانه ها و ارتباطات]]
[[رده:رسانه های نوشتاری ایران]]
[[رده:رسانه های نوشتاری ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۴۲

شیخ فضل الله، روزنامه 

روزنامه‌ای سیاسی و مذهبی، به مدیریت شیخ فضل‌الله نوری. در حوادث دورۀ مشروطیت، شیخ فضل‌الله از مخالفان سرسخت مشروطه بود و هوادارانش در حضرت عبدالعظیم پنج ماه تحصن کردند (1325ق). آنان، به منظور انتشار نظرهای خود، نوشته‌هایی در میان مردم پخش می‌کردند؛ زیرا هیچ‌کدام از چاپخانه‌های تهران حاضر به چاپ آن نوشته‌ها نبودند. متحصنین مطالب خود را بر روی ورقه با خط خوش می‌نوشتند و از روی آن عکس برمی‌داشتند و به صورت هفتگی در تهران منتشر می‌کردند. چون هزینۀ این کار زیاد بود، درصدد برآمدند تا چاپخانه‌ای سنگی با تجهیزات بخرند. بنابراین، از سید مرتضی برغانی یک دستگاه چاپ سنگی خریدند و به حضرت عبدالعظیم بردند. روزنامه‌هایی که در آن تاریخ در آن‌جا چاپ شده به روزنامۀ شیخ فضل‌الله معروف و در مجموع نوزده شماره از آن منتشر شده است. در 1362ش لوایح شیخ فضل‌الله نوری تجدید چاپ شد.