پرش به محتوا

بیست و ششمین دوره‌ جشنواره‌ فیلم فجر: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ۱ ماه پیش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵: خط ۵:
دوره‌ی بیست و ششم [[جشنواره فیلم فجر|جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم فجر]]. از 12 تا 22 بهمن ۱۳۸6 به دبیری مجید شاه‌حسینی، توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران برگزار گردید.  
دوره‌ی بیست و ششم [[جشنواره فیلم فجر|جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم فجر]]. از 12 تا 22 بهمن ۱۳۸6 به دبیری مجید شاه‌حسینی، توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران برگزار گردید.  


شاید این دوره را بتوان جزء پرحاشیه‌ترین دوره‌های جشنواره نام برد،‌ چرا که در بخش مسابقه‌ی بین‌الملل با وجود اعلام انتخاب فیلم ''کنعان'' به عنوان فیلم برگزیده، جایزه‌ی فیلم منتخب را به دلیل مهمان‌نوازی  به فیلم "آمریکای 1408"  اهدا کردند. همچنین جابه‌جایی فیلم‌ها انتقادات بسیاری را به‌ دنبال داشت. به ‌طوری که دو فیلم ''سفر به سرزمین دور'' و ''شب حوراء'' به جشنواره نرسیدند و ''دل شکسته'' و ''کتونی سفید'' جایگزین شدند. علاوه بر این ''ریسمان‌باز'' جایگزین ''دایره‌ی زنگی'' و ''سبز کوچک'' جایگزین فیلم ''هرشب تنهایی'' شد. فیلم ''ستایش'' نیز نرسید و ''قرنطینه'' جایگزین آن شد و در آخر نیز ''باد در علفزار می‌پیچد'' را به جای ''آواز گنجشک‌ها'' نمایش دادند. در این جشنواره نسبت به بازی یک بازیگر بی‌انصافی شد و داوران آنچه را نادیده گرفتند، در جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم برلین دیده شد. در این دوره [[مجید مجیدی]]، برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای فیلم آواز گنجشک‌ها می‌شود. بازیگر اصلی این فیلم [[رضا ناجی (تبریز ۱۳۲۱ش)|رضا ناجی]] است. او در این جشنواره دیده نشد، اما بازی وی در این فیلم در جشنواره‌ی برلین (در سال 2008) درخشید و جایزه‌ی خرس نقره ای را برای او  به ارمغان آورد. نکته‌ی جالب توجه این است که ناجی با همین فیلم، برنده‌ی جایزه‌ی بهترین بازیگر مرد «اسکرین آسیا پاسیفیک» (در سال 2008) هم شد. جشنواره‌ی بیست و ششم یک بازیگر زن خوب نیز به سینمای ایران معرفی کرد. [[هنگامه قاضیانی]] با بازی در فیلم ''به همین سادگی'' (به کارگردانی [[رضا میرکریمی|سیدرضا میرکریمی]]) برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد. این فیلم، سیمرغ بلورین بهترین فیلم را نیز نصیب میرکریمی کرد. این جشنواره، دو بازیگر مکمل خوب نیز داشت؛ [[محسن تنابنده]] برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم ''استشهادی برای خدا'' شد. بازیگر دیگری که برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد، [[مهتاب نصیرپور]] برای بازی در فیلم ''فرزند خاک'' بود. این دوره با رقابت 23 فيلم برگزار شد. فيلم‌هايی چون ''آتش سبز'' ([[محمدرضا اصلانی]])، ''آن مرد آمد'' (حميد بهمنی)، ''آواز گنجشك‌ها'' (مجيد مجيدی)، ''به همين سادگی'' (سيدرضا ميركريمی)، ''جعبه‌ی موسيقی'' ([[فرزاد موتمن]])، ''خاك آشنا'' ([[بهمن فرمان آرا|بهمن فرمان‌آرا]])، ''شب'' ([[رسول صدرعاملی]])، ''فرزند خاك'' (محمدعلی باشه‌آهنگر)، ''كنعان'' (مانی حقيقی) و ''هميشه پای يك زن در ميان است'' (كمال تبريزی) با هم به رقابت پرداختند كه در نهايت هيات داوران جشنواره شامل [[کیومرث پوراحمد (نجف آباد ۱۳۲۸ش)|كيومرث پوراحمد]]، [[امین تارخ (شیراز ۱۳۳۲ش)|امين تارخ]]، [[مسعود جعفری جوزانی]]، منوچهر محمدی، احمدرضا معتمدی، اكبر نبوی و [[محمدرضا هنرمند]] جوایز را اعلام کردند. در اين دوره از جشنواره بزرگداشت [[پروانه معصومی]] و مسعود جعفری جوزانی برگزار شد.
شاید این دوره را بتوان جزء پرحاشیه‌ترین دوره‌های جشنواره نام برد،‌ چرا که در بخش مسابقه‌ی بین‌الملل با وجود اعلام انتخاب فیلم ''کنعان'' به عنوان فیلم برگزیده، جایزه‌ی فیلم منتخب را به دلیل مهمان‌نوازی  به فیلم "آمریکای 1408"  اهدا کردند. همچنین جابه‌جایی فیلم‌ها انتقادات بسیاری را به‌ دنبال داشت. به ‌طوری که دو فیلم ''سفر به سرزمین دور'' و ''شب حوراء'' به جشنواره نرسیدند و ''دل شکسته'' و ''کتونی سفید'' جایگزین شدند. علاوه بر این ''ریسمان‌باز'' جایگزین ''دایره‌ی زنگی'' و ''سبز کوچک'' جایگزین فیلم ''هرشب تنهایی'' شد. فیلم ''ستایش'' نیز نرسید و ''قرنطینه'' جایگزین آن شد و در آخر نیز ''باد در علفزار می‌پیچد'' را به جای ''آواز گنجشک‌ها'' نمایش دادند. در این جشنواره نسبت به بازی یک بازیگر بی‌انصافی شد و داوران آنچه را نادیده گرفتند، در جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم برلین دیده شد. در این دوره [[مجید مجیدی]]، برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای فیلم آواز گنجشک‌ها می‌شود. بازیگر اصلی این فیلم [[رضا ناجی (تبریز ۱۳۲۱ش)|رضا ناجی]] است. او در این جشنواره دیده نشد، اما بازی وی در این فیلم در جشنواره‌ی برلین (در سال 2008) درخشید و جایزه‌ی خرس نقره ای را برای او  به ارمغان آورد. نکته‌ی جالب توجه این است که ناجی با همین فیلم، برنده‌ی جایزه‌ی بهترین بازیگر مرد «اسکرین آسیا پاسیفیک» (در سال 2008) هم شد. جشنواره‌ی بیست و ششم یک بازیگر زن خوب نیز به سینمای ایران معرفی کرد. [[هنگامه قاضیانی]] با بازی در فیلم ''به همین سادگی'' (به کارگردانی [[رضا میرکریمی|سیدرضا میرکریمی]]) برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد. این فیلم، سیمرغ بلورین بهترین فیلم را نیز نصیب میرکریمی کرد. این جشنواره، دو بازیگر مکمل خوب نیز داشت؛ [[محسن تنابنده]] برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم ''استشهادی برای خدا'' شد. بازیگر دیگری که برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد، [[مهتاب نصیرپور]] برای بازی در فیلم ''فرزند خاک'' بود. این دوره با رقابت 23 فيلم برگزار شد. فيلم‌هايی چون ''آتش سبز'' ([[محمدرضا اصلانی]])، ''آن مرد آمد'' (حميد بهمنی)، ''آواز گنجشک‌ها'' (مجيد مجيدی)، ''به همين سادگی'' (سيدرضا ميرکريمی)، ''جعبه‌ی موسيقی'' ([[فرزاد موتمن]])، ''خاک آشنا'' ([[بهمن فرمان آرا|بهمن فرمان‌آرا]])، ''شب'' ([[رسول صدرعاملی]])، ''فرزند خاک'' (محمدعلی باشه‌آهنگر)، ''کنعان'' (مانی حقيقی) و ''هميشه پای يک زن در ميان است'' (کمال تبريزی) با هم به رقابت پرداختند که در نهايت هيات داوران جشنواره شامل [[کیومرث پوراحمد (نجف آباد ۱۳۲۸ش)|کيومرث پوراحمد]]، [[امین تارخ (شیراز ۱۳۳۲ش)|امين تارخ]]، [[مسعود جعفری جوزانی]]، منوچهر محمدی، احمدرضا معتمدی، اکبر نبوی و [[محمدرضا هنرمند]] جوایز را اعلام کردند. در اين دوره از جشنواره بزرگداشت [[پروانه معصومی]] و مسعود جعفری جوزانی برگزار شد.




۵٬۳۱۳

ویرایش