تمبل، حمزةالمالک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰م): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Mohammadi3 صفحهٔ تمبل، حمزةالمالک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به تمبل، حمزةالمالک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰م) منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


تَمبَل، حمزة‌المالِک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰)<br>
تَمبَل، حمزة‌المالِک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰م)<br>
شاعر و منتقد ادبی سودانی. با نگارش مقالاتی در ''حَضار‌ةالسودان'' (تنها روزنامۀ سودانی)، و انتقاد شدید از شعر سنتی پا به عرصۀ ادبیات سودان گذاشت. تَمبَل بر آن بود که شعر باید از احساس راستین شخصی مایه گیرد و در آنات الهام‌بخش معنوی خلق شود. اما جامعۀ سودان شیوۀ نقد او را برنتابید و روزنامه از چاپ مقالاتش خودداری کرد.'' دیوان طبیعت'' (۱۹۳۱)، مجموعۀ شعرهای او، در شکل و محتوا با شعر سنتی کاملاً متفاوت است. زبانش با تعابیر محلی سودانی آمیخته و تخیل او متأثر از محیط بومی و تجربه‌های زندگی روزمره است. اهمیت تمبل در ادبیات سودان، پس از مرگش شناخته شد.
شاعر و منتقد ادبی سودانی. با نگارش مقالاتی در ''حَضار‌ةالسودان'' (تنها روزنامۀ سودانی)، و انتقاد شدید از شعر سنتی پا به عرصۀ ادبیات سودان گذاشت. تَمبَل بر آن بود که شعر باید از احساس راستین شخصی مایه گیرد و در آنات الهام‌بخش معنوی خلق شود. اما جامعۀ سودان شیوۀ نقد او را برنتابید و روزنامه از چاپ مقالاتش خودداری کرد.'' دیوان طبیعت'' (۱۹۳۱م)، مجموعۀ شعرهای او، در شکل و محتوا با شعر سنتی کاملاً متفاوت است. زبانش با تعابیر محلی سودانی آمیخته و تخیل او متأثر از محیط بومی و تجربه‌های زندگی روزمره است. اهمیت تمبل در ادبیات سودان، پس از مرگش شناخته شد.
<br><!--14216100-->
<br><!--14216100-->
[[رده:ادبیات عرب]]
[[رده:ادبیات عرب]]
[[رده:(ادبیات عرب)آثار و اشخاص]]
[[رده:(ادبیات عرب)آثار و اشخاص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۰۸

تَمبَل، حمزة‌المالِک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰م)
شاعر و منتقد ادبی سودانی. با نگارش مقالاتی در حَضار‌ةالسودان (تنها روزنامۀ سودانی)، و انتقاد شدید از شعر سنتی پا به عرصۀ ادبیات سودان گذاشت. تَمبَل بر آن بود که شعر باید از احساس راستین شخصی مایه گیرد و در آنات الهام‌بخش معنوی خلق شود. اما جامعۀ سودان شیوۀ نقد او را برنتابید و روزنامه از چاپ مقالاتش خودداری کرد. دیوان طبیعت (۱۹۳۱م)، مجموعۀ شعرهای او، در شکل و محتوا با شعر سنتی کاملاً متفاوت است. زبانش با تعابیر محلی سودانی آمیخته و تخیل او متأثر از محیط بومی و تجربه‌های زندگی روزمره است. اهمیت تمبل در ادبیات سودان، پس از مرگش شناخته شد.