بودوئن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


بودوئَن (۱۹۳۰ـ۱۹۹۳)(Baudouin)
بودوئَن (۱۹۳۰ـ۱۹۹۳م)(Baudouin)


پادشاه بلژیک (۱۹۵۱ـ۱۹۹۳). پدرش، لئوپولد سوم<ref>Leopold III
پادشاه بلژیک (۱۹۵۱ـ۱۹۹۳م). پدرش، لئوپولد سوم<ref>Leopold III


</ref>، در ۱۹۵۰ از قدرت‌ کناره‌گیری کرد و بودوئَن تا زمان جانشینی رسمی پدرش در ۱۹۵۱ عنوان شاهزادۀ سلطنتی<ref>Le Prince Royal </ref> داشت. در دورۀ حکومت خود موفق به متحد‌ساختن کشوری شد که براثر اختلافات مذهبی و زبانی در آن جدایی به‌وجود آمده بود؛ بودوئن در عین حال در روال تجزیۀ امپراتوری گذشتۀ بلژیک نظارت عالیه داشت. بودوئن در ۱۹۶۰ با فابیولا دمورائی آراگون<ref>Fabiola de Mora y Aragón</ref> (۱۹۲۸ـ )، از خانوادۀ اشرافی اسپانیایی، ازدواج کرد. آن‌ها صاحب فرزند نشدند و درنتیجه برادر بودوئن به‌نام آلبرت، جانشین او شد (۱۹۹۳). بودوئن که به مذهب کاتولیک و به اصول والای اخلاقی شدیداً پای‌بند بود، به‌منظور امضانکردن لایحۀ دولتی قانونی شناختن سقط جنین، یک روز از سلطنت کناره‌گیری کرد (۱۹۹۰). بودوئن بخشی از کودکی خود را در زمان اشغال آلمان‌ها گذراند. پدرش، که برخی او را باج‌دهنده به نازی‌ها می‌پنداشتند، به‌نفع پسر از قدرت کناره‌گیری کرد، اما بسیاری هنوز معتقد بودند که در پشت صحنه پدر قدرت واقعی سلطنت را در دست داشت. بودوئن به‌دلیل تواضع ذاتی و گذراندن بخش بزرگی از زندگی‌اش در سایۀ قدرت پدری که به‌شدت از او انتقاد می‌شد، به سلطنت بی‌علاقه بود و ترجیح می‌داد اوقات خود را در خلوت بگذراند، اما در نهایت با راستی و صداقت آشکار اعتماد و محبت مردم را به‌دست آورد.
</ref>، در ۱۹۵۰ از قدرت‌ کناره‌گیری کرد و بودوئَن تا زمان جانشینی رسمی پدرش در ۱۹۵۱م عنوان شاهزادۀ سلطنتی<ref>Le Prince Royal </ref> داشت. در دورۀ حکومت خود موفق به متحد‌ساختن کشوری شد که براثر اختلافات مذهبی و زبانی در آن جدایی به‌وجود آمده بود؛ بودوئن در عین حال در روال تجزیۀ امپراتوری گذشتۀ بلژیک نظارت عالیه داشت. بودوئن در ۱۹۶۰م با فابیولا دمورائی آراگون<ref>Fabiola de Mora y Aragón</ref> (۱۹۲۸م ـ )، از خانوادۀ اشرافی اسپانیایی، ازدواج کرد. آن‌ها صاحب فرزند نشدند و درنتیجه برادر بودوئن به‌نام آلبرت، جانشین او شد (۱۹۹۳م). بودوئن که به مذهب کاتولیک و به اصول والای اخلاقی شدیداً پای‌بند بود، به‌منظور امضانکردن لایحۀ دولتی قانونی شناختن سقط جنین، یک روز از سلطنت کناره‌گیری کرد (۱۹۹۰م). بودوئن بخشی از کودکی خود را در زمان اشغال آلمان‌ها گذراند. پدرش، که برخی او را باج‌دهنده به نازی‌ها می‌پنداشتند، به‌نفع پسر از قدرت کناره‌گیری کرد، اما بسیاری هنوز معتقد بودند که در پشت صحنه پدر قدرت واقعی سلطنت را در دست داشت. بودوئن به‌دلیل تواضع ذاتی و گذراندن بخش بزرگی از زندگی‌اش در سایۀ قدرت پدری که به‌شدت از او انتقاد می‌شد، به سلطنت بی‌علاقه بود و ترجیح می‌داد اوقات خود را در خلوت بگذراند، اما در نهایت با راستی و صداقت آشکار اعتماد و محبت مردم را به‌دست آورد.


<br/> <!--12368100-->
<br/> <!--12368100-->


[[Category:تاریخ جهان]] [[Category:سایر کشورها و حکومت های اروپایی]]
[[Category:تاریخ جهان]] [[Category:سایر کشورها و حکومت های اروپایی]]

نسخهٔ ‏۴ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۱۳

بودوئَن (۱۹۳۰ـ۱۹۹۳م)(Baudouin)

پادشاه بلژیک (۱۹۵۱ـ۱۹۹۳م). پدرش، لئوپولد سوم[۱]، در ۱۹۵۰ از قدرت‌ کناره‌گیری کرد و بودوئَن تا زمان جانشینی رسمی پدرش در ۱۹۵۱م عنوان شاهزادۀ سلطنتی[۲] داشت. در دورۀ حکومت خود موفق به متحد‌ساختن کشوری شد که براثر اختلافات مذهبی و زبانی در آن جدایی به‌وجود آمده بود؛ بودوئن در عین حال در روال تجزیۀ امپراتوری گذشتۀ بلژیک نظارت عالیه داشت. بودوئن در ۱۹۶۰م با فابیولا دمورائی آراگون[۳] (۱۹۲۸م ـ )، از خانوادۀ اشرافی اسپانیایی، ازدواج کرد. آن‌ها صاحب فرزند نشدند و درنتیجه برادر بودوئن به‌نام آلبرت، جانشین او شد (۱۹۹۳م). بودوئن که به مذهب کاتولیک و به اصول والای اخلاقی شدیداً پای‌بند بود، به‌منظور امضانکردن لایحۀ دولتی قانونی شناختن سقط جنین، یک روز از سلطنت کناره‌گیری کرد (۱۹۹۰م). بودوئن بخشی از کودکی خود را در زمان اشغال آلمان‌ها گذراند. پدرش، که برخی او را باج‌دهنده به نازی‌ها می‌پنداشتند، به‌نفع پسر از قدرت کناره‌گیری کرد، اما بسیاری هنوز معتقد بودند که در پشت صحنه پدر قدرت واقعی سلطنت را در دست داشت. بودوئن به‌دلیل تواضع ذاتی و گذراندن بخش بزرگی از زندگی‌اش در سایۀ قدرت پدری که به‌شدت از او انتقاد می‌شد، به سلطنت بی‌علاقه بود و ترجیح می‌داد اوقات خود را در خلوت بگذراند، اما در نهایت با راستی و صداقت آشکار اعتماد و محبت مردم را به‌دست آورد.


  1. Leopold III
  2. Le Prince Royal
  3. Fabiola de Mora y Aragón