پرش به محتوا

محمد حسن خان: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
محمد حسن خان
محمد حسن خان


(ملقب به آقا خان) نوه محمد حسن خان قاجار و هم نام او٬ که به همین علت به آقا خان ملقب شد. پسر ارشد مصطفی قلی خان بود. محمد حسن خان اغلب اوقات در شکارگاه ها همراه [[فتحعلی شاه قاجار (۱۱۸۵ـ اصفهان ۱۲۵۰ق)|فتحعلی شاه قاجار]] بود. روزی تصمیم گرفت شاه قاجار را به قتل برساند. از این رو ٬ یکی از نوکران محرم خود به نام نصیر را واداشت که جایی کمین کند و شاه را هدف گلوله قرار دهد. محافظان شاه به قصد و نیت نصیر پی بردند و دستگیرش کردند. او نیز اقرار کرد. پس از اقرارش٬ آقا خان پا به فرار گذاشت و به تهران رفت. فتحعلی شاه دستور داد افرادش راهی تهران شوند و او را از هر دو چشم کور کنند.  
(ملقب به آقا خان) نوه محمد حسن خان قاجار و هم نام او که به همین علت به آقا خان ملقب شد. پسر ارشد مصطفی قلی خان بود. محمد حسن خان اغلب اوقات در شکارگاه ها همراه [[فتحعلی شاه قاجار (۱۱۸۵ـ اصفهان ۱۲۵۰ق)|فتحعلی شاه قاجار]] بود. روزی تصمیم گرفت شاه قاجار را به قتل برساند. از این رو ٬ یکی از نوکران محرم خود به نام نصیر را واداشت که جایی کمین کند و شاه را هدف گلوله قرار دهد. محافظان شاه به قصد و نیت نصیر پی بردند و دستگیرش کردند. او نیز اقرار کرد. پس از اقرارش٬ آقا خان پا به فرار گذاشت و به تهران رفت. فتحعلی شاه دستور داد افرادش راهی تهران شوند و او را از هر دو چشم کور کنند.  


اما مدتی بعد شاه قاجار پشیمان و نسبت به او مهربان شد و او را ندیم خود قرار داد و در مجالس بزم و طرب او را همراهش می برد.
اما مدتی بعد شاه قاجار پشیمان و نسبت به او مهربان شد و او را ندیم خود قرار داد و در مجالس بزم و طرب او را همراهش می برد.
۴۷٬۳۱۳

ویرایش