ابد و یک روز

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۵۰ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پوستر فیلم
پوستر فیلم

ابد و یک روز


فیلم بلند سینمایی و اولین اثر سعید روستایی در جایگاه کارگردان فیلم بلند. روستایی این درام اجتماعی را در سال 1394 تولید کرده است. ابد و یک روز در همان نگاه اول تلخی و سیاهی را در عریان‌ترین حالت ممکن به تصویر کشیده و جامه‌ی واقعیتی به آن پوشانده که نمی‌توانیم در برابرش واکنشی نداشته باشیم. در این فیلم چندین داستان فرعی حول قصه‌ی اصلی تا انتها پیش برده می‌شوند. ابد و یک روز نخستین بار 14 بهمن 1394 در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و با شرکت در بخش‌های مسابقه‌ی سینمای ایران و نگاه نو ضمن نامزدی در 10 رشته (از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه) توانست 7 سیمرغ بلورین بخش اصلی و دوسیمرغ بلورین بخش نگاه نو جشنواره را از آن خود کند. فیلم از 26 اسفند 1394 به صورت گسترده در سینماهای ایران اکران شد و در انتهای سال بعد در جایگاه پنجم جدول پرفروش‌ترین‌ها قرار گرفت. همچنین این فیلم هم‌اکنون (22 اسفند 1398) نیز در فهرست پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران بعد از فیلم مغزهای کوچک زنگ‌زده (هومن سیدی) در رتبه‌ی بیست و سوم قرار دارد.


خلاصه‌ی داستان[۱]

در خانواده‌ای آشفته که تقریبا همه‌ی اعضایش به نوعی درگیر قضیه‌ی اعتیاد هستند، دختری کم‌کم به زمان عروسی‌اش نزدیک می‌شود. این عروسی به شرایطی منجر می‌شود که رابطه‌ی افراد خانواده با هم سرد شود و اعضای خانوده رو به روی هم قرار بگیرند. از سویی دیگر برادر بزرگ‌تر دختر، که پیش‌تر معتاد بوده و به نظر می‌رسد پس از ترک، زندگی سالمی دارد، با یک جوان افغانی قرار گذاشته که خواهرش را به عقد و ازدواج او دربیاورد و البته در ازایش مبلغی دریافت کند تا بتواند کسبی با آن راه بیندازد. اما برادر کوچک‌تر که موادفروش خرده‌پایی است و اعتیاد شدیش به مواد مخدر باعث ویرانی روحی و جسمی‌اش شده, مخالف این ازدواج است و می‌خواهد دست برادر بزرگ‌تر و ظاهرالصلاحش را رو کند.


برخی از جوایز

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، بهترین فیلم‌نامه، بهترین فیلم منتخب تماشاگران، بهترین بازیگر نقش اول زن (پریناز ایزدیار)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (نوید محمدزاده)، بهترین تدوین (بهرام دهقان)، بهترین چهره‌پردازی (سعید ملکان) از بخش سودای سیمرغ و بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از بخش نگاه نو سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر (1394)؛ تندیس زرین بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد (پیمان معادی)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (نوید محمدزاده)، بهترین تدوین (بهرام دهقان)، بهترین فیلم‌نامه (سعید روستایی)، بهترین طراحی لباس (غزاله معتمد) و بهترین بهترین صدابرداری (امین میرشکاری) از هجدهمین دوره‌ی جشن خانه‌ی سینما (1395)؛ جایزه‌ی بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم‌نامه، بهترین بازیگر نقش اول مرد (پیمان معادی) بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (نوید محمدزاده) و بهترین دستاورد فنی برای چهره‌پردازی (سعید ملکان) از دهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی (1395).


عوامل فیلم

کارگردان: سعید روستایی

تهیه‌کننده: سعید ملکان

نویسنده: سعید روستایی

بازیگران: پیمان معادی؛ نوید محمدزاده؛ پریناز ایزدیار؛ شبنم مقدمی؛ ریما رامین‌فر؛ مهدی قربانی؛ معصومه رحمانی؛ شیرین یزدان‌بخش

فیلم‌بردار: علی قاضی

تدوین: بهرام دهقان

طراح صحنه و لباس: محسن نصراللهی؛ غزاله معتمد

آهنگساز: امید رئیس‌دانا

گروه صدا: امین میرشکاری؛ علیرضا علویان