جهانشاه برومند

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲ مارس ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۰۶ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

جهانشاه برومند (تهران 9 بهمن 1327ش- )

جهانشاه برومند
زادروز تهران 9 بهمن 1327ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دکترای تخصصی رشته‌ی پریودونتولوژی (بیماری‌های لثه)-دانشگاه تافتز ماساچوست  
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ی ویولن
شغل و تخصص های دیگر دندان‌پزشک
سبک سنتی
آثار آبی آرام موج (تک‌نوازی ویولن، به همراه ضرب علی ترشیزی و هوشنگ مهرورزان)؛ هم‌نوازی بداهه (ویولن دکتر جهانشاه برومند، تار فریدون احتشامی، تنبک جهانگیر ملک و علی ترشیزی)، برگ‌ریزان (تک‌نوازی در شور و اصفهان، به همراه تنبک جهانگیر ملک)
گروه مقاله موسیقی
جهانشاه برومند
جهانشاه برومند


نوازنده‌ی ایرانی ویولن و دندان‌پزشک. پدرش عبدالعلی ادیب برومند (شاعر، محقق و وکیل دادگستری) بود. پس از اخذ دیپلم از طریق امتحان ورودی به دانشکده‌ی دندان‌پزشکی دانشگاه ملی راه یافت و بعد از دریافت دکترای دندان‌پزشکی (سال ۱۳۵۳)، برای گذراندن دوره تخصصی دندان‌پزشکی به آمریکا عزیمت کرد و در سال ۱۹۷۸ میلادی مدرک تخصصی خود را در رشته‌ی پریودونتولوژی (بیماری‌های لثه) از دانشگاه تافتز ماساچوست دریافت نمود. او یک‌سال هم در دانشکده‌ی دندان‌پزشکی دانشگاه بوستون به کار تحقیق پرداخت و در نیمه‌ی دوم سال ۱۳۵۸ به ایران مراجعت کرد. در ایران به عنوان استادیار بخش پریودونتولوژی دانشکده‌ی دندان‌پزشکی دانشگاه ملی مشغول به کار شد و هم‌اکنون هم به تدریس پریودونتولوژی و ایمپلنت در دانشکده‌ی دندان‌پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و نیز فعالیت تخصّصی در زمینه‌ی پریوـ ایمپلنت، در مطب شخصی خود اشتغال دارد. او همچنین از سال 1977 عضو آکادمی پریودونتولوژی آمریکاست. جهانشاه برومند از سن سیزده سالگی هم‌گام با تحصیل (در سال‌های آخر دبستان) به موسیقی روی آورد و ساز ویولن را نزد عبدالحسین برازنده آغاز کرد و پس از فراگیری مقدمات موسیقی، نت و ردیف، خود با پشتکار، علاقه و ذوق شخصی به پرورش و تکمیل نوازندگی این ساز پرداخت. سپس از محضر اساتیدی چون علی تجویدی، همایون خرم، پرویز یاحقی و حبیب‌الله بدیعی استفاده کرد. او در نوازندگی ویولن تحت تاثیر پرویز یاحقی و حبیب‌الله بدیعی بوده و در حدود سال ۱۳۷۰ به تشویق پرویز یاحقی تصمیم به ضبط خصوصی آثار خود گرفت. تعداد ضبط‌های خصوصی او (که به‌همراهی تار فریدون احتشامی، تک‌نوازی یا هم‌نوازی با دیگر نوازنده‌ها و خوانندگان اجرا شده) بالغ بر صد آهنگ است.

آلبوم‌ها: چشم به‌راه (ویولن: جهانشاه برومند، تنبک: سعیدرودباری)؛ باغی از غزل: شعر و صدای استاد ادیب برومند (به نوازندگی جهانشاه برومند، فریدون احتشامی، مهران مهتدی و جهانگیر ملک)؛ بوی کوچه باغ‌ها (بداهه‌نوازی ویولن، به‌همراه سنتور فضل‌الله توکّل و تنبک علیرضا توکّل)؛ سرشار از خاطره (اجرای آهنگ‌های جاودانی، به‌همراه سنتور همایون همدانیان و تنبک سعید رودباری)؛ هم‌زبان (بداهه‌نوازی ویولن، به همراه تار و سه‌تار فریدون احتشامی و تنبک جهانگیر ملک)؛ ترنم ۱ (بداهه‌نوازی ویولن، به همراه سنتور همایون همدانیان و تنبک سعید رودباری و علی ترشیزی)؛ ترنم ۲ (بداهه‌نوازی ویولن به همراه سنتور همایون همدانیان و تنبک سعید رودباری و علی ترشیزی)؛ زنده در یاد (اجرای آهنگ‌های جاودانه، به همراه پیانوی فریبرز حیدری و تنبک علی ترشیزی)؛ خاطره (فانتزی‌هایی با ویولن، به همراه ساز الکترونیک ساعد ناهید)؛ نوای آشنا (تک‌نوازی ویولن، به همراه ضرب جهانگیر ملک و مهرورزان)؛ آبی آرام موج (تک‌نوازی ویولن، به همراه ضرب علی ترشیزی و هوشنگ مهرورزان)؛ هم‌نوازی بداهه (ویولن دکتر جهانشاه برومند، تار فریدون احتشامی، تنبک جهانگیر ملک و علی ترشیزی) و برگ‌ریزان (تک‌نوازی در شور و اصفهان، به همراه تنبک جهانگیر ملک).

دکتر جهانشاه برومند در زمینه آهنگ‌سازی هم چندین اثر منتشر نشده دارد که کلام آن‌ها از بیژن ترقی و ادیب برومند است.