مهراوه شریفی‌نیا

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۲۶ توسط Nazanin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مهراوه شریفی‌نیا (تهران 29 فروردین ۱۳۶۰ش)

مهراوه شریفی‌نیا
زادروز تهران 29 فروردین ۱۳۶۰ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل نوازندگی پیانو- دانشگاه هنر تهران
شغل و تخصص اصلی بازیگر سینما، تلویزیون
آثار کیمیا (مجموعه‌ی تلویزیونی، 1394)؛ معمای شاه (مجموعه‌ی تلویزیونی، 1394)؛ دل (مجموعه‌ی نمایش خانگی، 1398)
گروه مقاله سینما
خویشاوندان سرشناس محمدرضا شریفی‌نیا (پدر) آزیتا حاجیان (مادر) ملیکا شریفی‌نیا (خواهر)
جوایز و افتخارات تندیس و جایزه‌ی بهترین بازیگر نقش مکمل زن از چهارمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران (۱۳۸۹)
مهراوه شریفی‌نیا

بازیگر ایرانی سینما و تلویزیون. فعالیت هنری را از کودکی آغاز کرد و در سال ۱۳۶۸ در فیلم دزد عروسک‌ها (ساخته‌ی محمدرضا هنرمند) مقابل دوربین رفت. او در سال ۱۳۷۱ بازیگری در تلویزیون را با مجموعه‌ی قافله‌ی این عمر (مجید بهشتی) آغاز کرد و پس از آن در مجموعه‌های امام علی (ع)، شبحی در تاریکی و قصه‌های رودخانه‌ی‌ سیاکیا ظاهر شد. او با حضور در نمایش گرگ و میش بازیگری تئاتر را نیز آزموده است. شریفی‌نیا پس از پایان تحصیلات متوسطه در رشته‌ی ریاضی- فیریک، به تحصیل در رشته‌ی کارگردانی سینما پرداخت ولی پس از یک ترم این رشته را رها کرد و وارد دانشگاه هنر تهران شد. او نهایتا در رشته‌ی موسیقی (نوازندگی پیانو) این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است.

مهراوه فرزند محمدرضا شریفی‌نیا و آزیتا حاجیان و خواهر ملیکا شریفی‌نیا (بازیگران سینما، تلویزیون و تئاتر) است. از بازی‌های ماندگار او می‌توان به ایفای نقش اصلی سریال کیمیا و نقش ثریا اسفندیاری در معمای شاه اشاره کرد.


برخی از جوایز و افتخارات

تندیس و جایزه‌ی بهترین بازیگر نقش مکمل زن از چهارمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران (۱۳۸۹) برای فیلم سینمایی پشت در خبری نیست (کارگردان: شبنم عرفی‌نژاد)؛ تندیس بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی از چهاردهمین جشن (۱۳۹۳) و جایزه‌ی بهترین بازیگر جشن حافظ (۱۳۹۶).


گزیده‌ی بازی‌های تلویزیونی

امام علی (مجموعه‌ی تلویزیونی- داوود میرباقری، 1374)؛ شبحی در تاریکی (مجموعه‌ی تلویزیونی-محسن شاه‌محمدی، 1374)؛ قصه‌های رودخانه سیاکیا (مجموعه‌ی تلویزیونی- کمال تبریزی، 1378)؛ روز حسرت (مجموعه‌ی تلویزیونی- سیروس مقدم، 1387)؛ آشپزباشی (مجموعه‌ی تلویزیونی- محمدرضا هنرمند، 1388)؛ کیمیا (مجموعه‌ی تلویزیونی- جواد افشار، 1394)؛ معمای شاه (مجموعه‌ی تلویزیونی- محمدرضا ورزی، 1394)؛ دل (مجموعه‌ی نمایش خانگی- منوچهر هادی، 1398).


گزیده‌ی بازی‌های سینمایی

زیر پوست شهر (رخشان بنی‌اعتماد- 1378)؛ یک عاشقانه‌ی ساده (سامان مقدم- 1389)؛ قصه‌ها (رخشان بنی‌اعتماد- 1390)؛ قصه عشق پدرم (محمدرضا ورزی- 1391)؛ درخونگاه (سیاوش اسعدی- 1396).