پرش به محتوا

فرزاد موتمن: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
فرزاد مؤتمن (تهران 19 مرداد 1336ش- )
فرزاد مؤتمن (تهران 19 مرداد 1336ش- )


کارگردان و مدرس ایرانی سینما. به خاطر شغل پدرش دوران كودكی و نوجوانی را در مناطق نفت‌خیز جنوب گذارند. بعد از اتمام تحصیلات متوسطه، برای ادامه‌ی تحصیل به [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] رفت و تحصیلاتش را در رشته‌ی سینما در سال 1979م نیمه‌تمام رها كرد و به ایران بازگشت. پس از آن به عكاسی و فیلم‌برداری پرداخت و مستندسازی را نیز تجربه كرد. در سال 1377 به عنوان دستیار کارگردان با ضیا‌ءالدین دری در ساخت فیلم سینمایی لژیون همکاری کرد.  
کارگردان و مدرس ایرانی سینما. به خاطر شغل پدرش دوران كودكی و نوجوانی را در مناطق نفت‌خیز جنوب گذارند. بعد از اتمام تحصیلات متوسطه، برای ادامه‌ی تحصیل به [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] رفت و تحصیلاتش را در رشته‌ی سینما در سال 1979م نیمه‌تمام رها كرد و به ایران بازگشت. پس از آن به عكاسی و فیلم‌برداری پرداخت و مستندسازی را نیز تجربه كرد. در سال 1377 به عنوان دستیار کارگردان با [[دری، ضیاءالدین (۱۲۴۹ـ۱۳۳۴ش)|ضیا‌ءالدین دری]] در ساخت فیلم سینمایی لژیون همکاری کرد.  


مؤتمن از سال 1378 به ساخت فیلم‌های سینمایی پرداخته و در كنار فیلم‌سازی به تدریس تکنیک‌های بازیگری و کارگردانی در دانشگاه سوره و مراکز دیگر نیز مشغول بوده است. فیلم‌های خداحافظی طولانی و آخرین بار کی سحر را دیدی؟ از او به ترتیب در سی و سومین دوره (1393) و سی و چهارمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر نامزد دریافت جایزه‌ی بهترین کارگردانی و بهترین فیلم بوده‌اند. دومین فیلم سینمایی موتمن (شب‌های روشن) که اقتباسی از داستان کوتاهی از [[داستایوسکی، فیودور (۱۸۲۱ـ۱۸۸۱)|داستایوسکی]] با همین عنوان است (نوشته‌ی سعید عقیقی) با وجود واکنش ابتدایی منتقدین، پس از اکران عمومی و استقبال تماشاگران، در مطبوعات و بین منتقدان تبدیل به فیلمی پرطرفدار شد. فیلم‌های بعدی او، جز پوپک و مش ماشاالله که اثری کمدی است، غالبا به عنوان آثاری مستقل و جدا از بدنه‌ی سینمای تجاری، مورد توجه و استقبال منتقدان بوده‌اند. آخرین فیلم او نیز اثری کمدی است (با عنوان چشم و گوش بسته) که در پاییز 1398 و پیش از فراگیری بیماری کرونا به نمایش عمومی درآمد و نزدیک به 13میلیاردتومان در سینماهای ایران فروش خوبی داشت.
مؤتمن از سال 1378 به ساخت فیلم‌های سینمایی پرداخته و در كنار فیلم‌سازی به تدریس تکنیک‌های بازیگری و کارگردانی در دانشگاه سوره و مراکز دیگر نیز مشغول بوده است. فیلم‌های خداحافظی طولانی و آخرین بار کی سحر را دیدی؟ از او به ترتیب در سی و سومین دوره (1393) و سی و چهارمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر نامزد دریافت جایزه‌ی بهترین کارگردانی و بهترین فیلم بوده‌اند. دومین فیلم سینمایی موتمن (شب‌های روشن) که اقتباسی از داستان کوتاهی از [[داستایوسکی، فیودور (۱۸۲۱ـ۱۸۸۱)|داستایوسکی]] با همین عنوان است (نوشته‌ی سعید عقیقی) با وجود واکنش ابتدایی منتقدین، پس از اکران عمومی و استقبال تماشاگران، در مطبوعات و بین منتقدان تبدیل به فیلمی پرطرفدار شد. فیلم‌های بعدی او، جز ''پوپک و مش ماشاالله'' که اثری کمدی است، غالبا به عنوان آثاری مستقل و جدا از بدنه‌ی سینمای تجاری، مورد توجه و استقبال منتقدان بوده‌اند. آخرین فیلم او نیز اثری کمدی است (با عنوان ''چشم و گوش بسته'') که در پاییز 1398 و پیش از فراگیری بیماری کرونا به نمایش عمومی درآمد و نزدیک به 13میلیاردتومان در سینماهای ایران فروش خوبی داشت.




خط ۵۰: خط ۵۰:
*''آخرین بار کی سحر را دیدی؟'' (کارگردان و تهیه‌کننده- ۱۳۹۳)
*''آخرین بار کی سحر را دیدی؟'' (کارگردان و تهیه‌کننده- ۱۳۹۳)
*''سراسر شب'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۹۶)
*''سراسر شب'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۹۶)
*''چشم و گوش بسته'' (1397)
*''[[چشم و گوش بسته (فیلم)|چشم و گوش بسته]]'' (1397)


----
----
سرویراستار
۴۰٬۹۹۷

ویرایش