کورس سرهنگ زاده

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی

کورس سرهنگ‏‌زاده (پاریز سیرجان 1316ش- )

کورس سرهنگ‌زاده
زادروز پاریز سیرجان 1316ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی خواننده
سبک سنتی
آثار ترانه‌های دیگه عاشق شدن فایده نداره، رفته بود، باد صبا، زهره، من شمع شبم، زنگ کاروان (برای فیلم لیلی و مجنون)، به سوی تو، آسمون، شبگرد
گروه مقاله موسیقی
کورس سرهنگ‌زاده
کورس سرهنگ‌زاده (نفر وسط) با محمد معتمدی (سمت چپ) و سالار عقیلی (سمت راست)
کورس سرهنگ‏‌زاده


خواننده‌ی ایرانی. تحصیلات ابتدایى‌اش را در بم و سیرجان به پایان برد و براى ادامه‌ی تحصیل به کرمان رفت. او ششم ادبى دوره‌ی دبیرستان را در این شهر و تهران به پایان رسانده است. در تهران وارد کار مطبوعات شد و معاونت سردبیرى کیهان کودکان به او محول گردید. پس از هشت سال کار مطبوعاتی، در اداره‌ی آمار عمومى مشغول به کار شد. آخرین پست او، مدیر کلى تدارکات سازمان نقشه‌‏بردارى کشور بوده است.

سرهنگ‌زاده همزمان با کار در کیهان کودکان، به رادیو رفت و اولین آهنگى که اجرا کرد، ترانه‌ای دشتستانی بود به نام «غریبى» یا «شروه». بعد از اجراى این آهنگ، مدیران وقت رادیو از او خواستند که همکارى خود را با آن رسانه ادامه دهد. از این زمان او با نوازندگان و آهنگ‌سازانی چون عبداللَّه جهان‏‌پناه، نصراللَّه زرین‌‏پنجه، حیدر اسماعیلى و عباس خوشدل شروع به همکاری کرد و ضمن خوانندگى، ردیف‏‌های آواز را نیز نزد جهان‏‌پناه و نصراللَّه‏ زرین‏‌پنجه فراگرفت. سرهنگ‌‏ز‌اده از سال 1338، به مدت 13 سال با حبیب‌‏اللَّه بدیعى آهنگ‌های بسیاری را برای رادیو اجرا کرده است. او همچنین سابقه‌ی همکاری با بیژن مفید را نیز به عنوان خواننده‌ی تئاترهایش دارد. علاوه بر بدیعی، سرهنگ‌زاده آهنگ‌هایی از مجید وفادار و منوچهر لشکری را نیز اجرا کرده است.

از آهنگ‌های معروف سرهنگ‌زاده که بعد از انقلاب هم به کرات از رادیو پخش شده، به این موارد می‌توان اشاره کرد: دیگه عاشق شدن فایده نداره، رفته بود، باد صبا، زهره، من شمع شبم، زنگ کاروان (برای فیلم لیلی و مجنونبه سوی تو، آسمون و شبگرد.

کوروس سرهنگ‌زاده جز شهرهای ایران، کنسرت‌های متعددی در امریکا، فرانسه، انگلستان و کشورهای دیگر داشته. او در کابینه‌ی شاپور بختیار معاون وزارت پست و تلفن و تلگراف بوده است.