صنعتی زاده، همایون (تهران ۱۳۰۴ـ کرمان ۱۳۸۸ش)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۵:۲۳ توسط DaneshGostar (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - '\\2' به '<!--2')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

صنعتی‌زاده، همایون (تهران ۱۳۰۴ـ کرمان ۱۳۸۸ش)

صنعتي‌زاده، همايون
همایون صنعتی‌زاده
زادروز تهران ۱۳۰۴ش
درگذشت کرمان ۱۳۸۸ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل  کالج امریکایی تهران
شغل و تخصص اصلی مترجم
شغل و تخصص های دیگر کارآفرین
آثار جغرافیای تاریخی ایران (ولادمیر بارتولد)؛ جغرافیای استرابون؛ تاریخ کیش زردشت(مری بویس) 3 جلد؛ پیدایش دانش نجوم (واندروردن)؛ ایران در شرق نزدیک (هرتسفلد) و تاریخ هند
گروه مقاله زبان‌شناسی و ترجمه
جوایز و افتخارات پایه‌گذار موزۀ صنعتی کرمان، و مؤسس چاپخانۀ افست، کارخانۀ کاغذ پارس و شرکت کتاب‌های جیبی، و بنیانگذار دایرةالمعارف فارسی (مشهور به دایرةالمعارف مصاحب)

مترجم و کارآفرین ایرانی، پایه‌گذار موزۀ صنعتی کرمان، و مؤسس چاپخانۀ افست، کارخانۀ کاغذ پارس و شرکت کتاب‌های جیبی، و بنیانگذار دایرةالمعارف فارسی (مشهور به دایرةالمعارف مصاحب). در کالج امریکایی تهران به تحصیل پرداخت و هم‌زمان در کتاب‌فروشی تهران شاگردی کرد و با کتاب و کتاب‌فروشی آشنا شد. پس از طی دورۀ دبیرستان، به تحصیلات خود در دانشگاه ادامه نداد و به کار بازرگانی روی آورد. از ۱۳۳۴ تا ‌۱۳۴۷ش سرپرستی مؤسسۀ انتشارات فرانکلین به او سپرده شد و وی طی این مدت در ترجمه و انتشار بیش از ۱۰۰۰ عنوان کتاب نقش داشت. به‌مدت دَه سال نیز تدوین و چاپ کتاب‌های درسی ابتدایی ایران و کلیۀ کتاب‌های درسی افغانستان را اداره کرد و شرکت کتاب‌های جیبی را به‌وجود آورد. سپس چاپخانۀ افست (۱۷ شهریور) و کارخانۀ کاغذ پارس را تأسیس کرد و در ۱۳۴۷ از مدیریت مؤسسۀ فرانکلین کنار رفت. چند سال نیز مدیر شرکت مروارید خلیج فارس بود و مروارید پرورش می‌داد، آن‌گاه به ادارۀ کارخانۀ خرمای بم مشغول شد و موزۀ صنعتی کرمان را بنیاد نهاد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی با همت همسرش، شهیندخت صنعتی‌زاده، به کشت گُل محمدی در کوهستان لاله‌زار پرداخت و کارخانۀ گلاب کرمان را تأسیس کرد و آن را «گلاب زهرا» نامید. وی در سال‌های اخیر در زمینۀ تاریخ علم و هنر در ایران باستان فعالیت قلمی داشته و از فعالان عرصه فرهنگ و از کار آفرینان بزرگ ایران بوده است. از ترجمه‌های اوست: جغرافیای تاریخی ایران (ولادمیر بارتولد)؛ جغرافیای استرابون؛ تاریخ کیش زردشت (مری بویس) ۳ جلد؛ پیدایش دانش نجوم (واندروردن)؛ ایران در شرق نزدیک (هرتسفلد) و تاریخ هند.