انصاری، مسعود (تهران ۱۳۱۴ش)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۷ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

انصاری، مسعود (تهران ۱۳۱۴ش- واشینگتن 20 شهریور 1393ش)

مسعود انصاری
زادروز تهران ۱۳۱۴ش
درگذشت واشینگتن 20 شهریور 1393ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دانشنامه حقوق در رشته قضایی از دانشگاه تهران، فوق لیسانس در رشته روابط بین الملل از دانشگاه لندن و دانشنامه دکتری در رشته علوم سیاسی از دانشگاه های جورج واشینگتن امریکا، دانشنامه دکتری در رشته هیپنوتراپی از امریکا
شغل و تخصص اصلی نویسنده و پژوهشگر
آثار ناسیونالیسم و مبارزات ضداستعماری؛ تشنجات سیاسی پس از جنگ جهانی دوم؛ مصونیت های قانونی؛ برخی ترجمه ها: شرح حال برتراند راسل؛ اسلام و مسلمانی؛ سرزمین محکوم
گروه مقاله تاریخ ایران
جوایز و افتخارات ده ها جایزه علمی، برنده جایزه بهترین کتاب سال در ۱۳۶۴ش (برای کتاب ناسیونالیسم)

نویسنده و پژوهشگر ایرانی. دارای دانشنامۀ حقوق در رشتۀ قضایی از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، فوق لیسانس در رشتۀ روابط بین‌الملل از دانشگاه لندن و دانشنامۀ دکتری در رشته علوم سیاسی از دانشگاه‌های جورج واشینگتن امریکا است. همچنین یک دانشنامه دکتری در رشتۀ هیپنوتراپی از امریکا اخذ کرده است. انصاری در امریکا زندگی و فعالیت می‌کرد.

انصاری عضو جامعه حقوق‌دانان بین‌المللی، جامعه دانشمندان علوم سیاسی امریکا، انجمن بین‌المللی جرم‌شناسی، و مدرس و استاد دانشگاه‌های بسیاری در امریکا، ایران، بیروت، ژاپن و... بوده است. او دَه‌ها جایزۀ علمی اخذ کرده و حدود ۳۰ جلد کتاب دارد. کتاب‌های او شامل تألیف، تصنیف و ترجمه، در رشته‌های حقوق، فلسفه، علوم سیاسی، روان‌شناسی، علوم اجتماعی و الهیات است و صدها مقاله نیز به زبان‌های فارسی و انگلیسی نوشته است. کتاب ناسیونالیسم وی برنده جایزه بهترین کتاب سال در ۱۳۶۴ش شده است.

برخی از آثار فارسی وی عبارت‌اند از ناسیونالیسم و مبارزات ضد استعماری، تشنجات سیاسی پس از جنگ جهانی دوم، مصونیت‌های قانونی، نقش روحانیت در تاریخ معاصر ایران، مرزهای نو در روان‌شناسی، بازشناسی قرآن، کوروش بزرگ و محمد بن عبدالله، شیعه‌گری و امام زمان، زمان در انگلیسی، روش نو در دستور زبان انگلیسی، روز قیامت در اسلام.

برخی ترجمه‌های وی عبارت‌اند از شرح حال برتراند راسل، اسلام و مسلمانی و سرزمین محکوم.