رودن، اوگوست (۱۸۴۰ـ۱۹۱۷)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۵۷ توسط Nazanin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
اوگوست رودن
Auguste Rodin
زادروز ۱۸۴۰م
درگذشت ۱۹۱۷م
ملیت فرانسوی
شغل و تخصص اصلی مجسمه ساز
آثار متفکر (۱۹۰۴م؛ موزه رودن، پاریس)؛ بوسه (۱۸۸۶م؛ نسخه مرمرین آن در لوور) و آزادمردان شهر کاله (۱۸۸۴ـ۱۸۸۶م)، مجسمه از بالزاک (۱۸۹۳ـ۱۸۹۷م)، ویکتور هوگو (۱۸۸۶ـ۱۸۹۰م)
گروه مقاله نگارگری و مجسمه سازی جهان
مجسمه متفکر اثر اوگوست رودن

رودَن، اوگوست (۱۸۴۰ـ۱۹۱۷م)(Rodin, Auguste)

اوگوست رودن

مجسمه‌ساز فرانسوی. سرامد مجسمه‌سازان روزگار خویش به‌شمار می‌رود. با پرداخت واقع‌گرایانۀ[۱] پیکر انسان، و جسارت بی‌سابقه‌اش در سبک و بیان، مجسمه‌سازی را از قید قراردادهای آرمانیِ زمانه رهانید. متفکر[۲] (۱۹۰۴م؛ موزۀ رودن[۳]، پاریسبوسه[۴] (۱۸۸۶م؛ نسخۀ مرمرین[۵] آن در لوور[۶])، و آزادمردان شهر کاله[۷] (۱۸۸۴ـ۱۸۸۶م؛ نسخۀ بدل آن در باغ‌های ساحلی وستمینستر[۸]، لندن) ازجمله آثار اوست.

رودن در آزمون ورودی مدرسۀ عالی هنرهای زیبا (بوزار)[۹] در پاریس مردود شد، و دیگر در آن شرکت نکرد. کارش را با سنگ‌تراشی آغاز کرد، و به مطالعه در موزه‌ها پرداخت. در ۱۸۷۵م به ایتالیا رفت و از کار میکلانژ تأثیر گرفت. مجسمۀ عصر مفرغ[۱۰] (۱۸۷۷م؛ موزۀ رودن، پاریس) که از نخستین پیکره‌های اوست، به‌سبب وفاداری کاملش به واقعیت، مورد انتقاد قرار گرفت. در ۱۸۸۰م ساختِ اثر مفرغین[۱۱] عظیم دروازه‌های دوزخ[۱۲] را (با الهام از درهای مفرغین گیبرتی[۱۳] در فلورانس[۱۴])، برای مدرسۀ هنرهای تزیینی پاریس[۱۵] آغاز کرد که سال‌ها به‌طول انجامید، و در زمان درگذشت وی هنوز ناتمام مانده بود. بسیاری از پیکرهایی که برای دروازه ساخت، تندیس‌های مستقلی شدند. طی دهۀ ۱۸۹۰م، ساختِ دو مجسمه از بالزاک[۱۶] (۱۸۹۳ـ۱۸۹۷م) و ویکتور هوگو[۱۷] (۱۸۸۶ـ۱۸۹۰م) را سفارش گرفت (هر دو در موزۀ رودن، پاریس). طراحی‌های بسیاری نیز از او برجا مانده است؛ از‌جمله طراحی هانری‌بک[۱۸] (۱۸۸۵م؛ موزۀ هنرهای معاصر تهران[۱۹]).

 


  1. realistic
  2. Le Penseur/The Thinker
  3. Musée Rodin
  4. Le Baiser/The Kiss
  5. marble
  6. Louvre
  7. The Burghers of Calais
  8. Embankment Gardens, Westminster
  9. Ecole des Beaux Arts
  10. The Age of Bronze
  11. bronze
  12. Gates of Hell
  13. Ghiberti
  14. Florence
  15. Ecole des Arts Décoratifs in Paris
  16. Balzac
  17. Victor Hugo
  18. Henry Becque
  19. Tehran Museum of Contemporary Art