آتشکده چاه فیشور: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Added English title to display title and first line)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
Fire Temple of Chah Fishore (Fars, Iran)
[[پرونده:10038100.jpg|بندانگشتی|وضعیت کنونی آتشکده]]
آتشکدۀ چاه فیشور  Fire Temple of Chah Fishore


آتشکدۀ چاه فیشور Chack Chack fire temple (Yazd, Iran)<br/> ویرانه‌های بنایی چهارطاقی در ناحیۀ چاه در نزدیکی روستای فیشور از توابع لارستان در استان فارس. ویرانه‌های آتشکدۀ چاه فیشور، سه جِرز بزرگ است که از گچ و آهک و سنگ لاشه ساخته شده و فقط شش متر از ارتفاع آن‌ها بازمانده است. شیوۀ مهندسی سه‌کنج جرزها نشان می‌دهد که بنا چهار‌طاقی و دارای گنبد بوده است. دربارۀ سالیابی آتشکدۀ چاه فیشور هیچ مدرکی در دست نیست اما چنین می‌نماید که متعلق به دورۀ ساسانی است.<br/> &nbsp;
<br/> ویرانه‌های بنایی چهارطاقی در ناحیۀ چاه در نزدیکی روستای فیشور از توابع [[اوز، شهرستان|شهرستان اوز]] در [[فارس، استان|استان فارس]]. ویرانه‌های آتشکدۀ چاه فیشور، سه جِرز بزرگ است که از گچ و آهک و سنگ لاشه ساخته شده و فقط شش متر از ارتفاع آن‌ها بازمانده است. شیوۀ مهندسی سه‌کنج جرزها نشان می‌دهد که بنا چهار‌طاقی و دارای گنبد بوده است. دربارۀ سالیابی آتشکدۀ چاه فیشور هیچ مدرکی در دست نیست اما چنین می‌نماید که متعلق به دورۀ [[ساسانیان|ساسانی]] است.
 
این اثر در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۶۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
----
 
 
 
 
<br /> &nbsp;


[[Category:باستان شناسی ایران]] [[Category:(باستان شناسی ایران)آثار، مناطق و محوطه ها]]
[[Category:باستان شناسی ایران]] [[Category:(باستان شناسی ایران)آثار، مناطق و محوطه ها]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۴۹

آتشکدۀ چاه فیشور Fire Temple of Chah Fishore

وضعیت کنونی آتشکده


ویرانه‌های بنایی چهارطاقی در ناحیۀ چاه در نزدیکی روستای فیشور از توابع شهرستان اوز در استان فارس. ویرانه‌های آتشکدۀ چاه فیشور، سه جِرز بزرگ است که از گچ و آهک و سنگ لاشه ساخته شده و فقط شش متر از ارتفاع آن‌ها بازمانده است. شیوۀ مهندسی سه‌کنج جرزها نشان می‌دهد که بنا چهار‌طاقی و دارای گنبد بوده است. دربارۀ سالیابی آتشکدۀ چاه فیشور هیچ مدرکی در دست نیست اما چنین می‌نماید که متعلق به دورۀ ساسانی است.

این اثر در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۶۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.