اروپیوم: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اُروپیوم (europium)<br/> [[File:11210700.jpg|thumb|اُروپيوم]]عنصری فلزی، نرم، با رنگ خاکستری، از خانوادۀ لانتانید<ref>lanthanide
اُروپیوم (europium)<br /> [[File:11210700.jpg|thumb|اُروپيوم]]عنصری فلزی، نرم، با رنگ خاکستری، از خانوادۀ [[لانتانید]]<ref>lanthanide
</ref>ها، با نماد Eu، عدد اتمی<ref> atomic number</ref> ۶۳، و عدد جرمی نسبی<ref> relative atomic mass
</ref>ها، با نماد Eu، [[عدد اتمی]]<ref> atomic number</ref> ۶۳، و عدد جرمی نسبی<ref> relative atomic mass
</ref> ۱۵۱.۹۶. در لیزر<ref> laser</ref>ها و به‌جای فسفر قرمز، در تلویزیون‌های رنگی به‌کار می‌رود. از ترکیبات آن در ساخت میله‌های کنترلی‌ِ واکنشگاه‌های هسته‌ای استفاده می‌کنند. در ۱۹۰۱، اوژن دومارسی<ref> Eugène Demarçay</ref> (۱۸۵۲ـ۱۹۰۴)، شیمی‌دان فرانسوی، این نام را بر آن نهاد. وجه تسمیه آن قارۀ اروپاست، جایی که اولین‌بار این عنصر را در آن‌جا یافتند.
</ref> ۱۵۱.۹۶. در [[لیزر]]<ref> laser</ref>ها و به جای فسفر قرمز، در تلویزیون‌های رنگی به‌کار می‌رود. از ترکیبات آن در ساخت میله‌های کنترلی‌ِ واکنشگاه‌های هسته‌ای استفاده می‌کنند. در ۱۹۰۱، اوژن دومارسی<ref> Eugène Demarçay</ref> (۱۸۵۲ـ۱۹۰۴)، شیمی‌دان فرانسوی، این نام را بر آن نهاد. وجه تسمیه آن قارۀ اروپاست، جایی که اولین‌بار این عنصر را در آن‌جا یافتند.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۸: خط ۸:
----
----


[[Category:فناوری و صنایع]] [[Category:فلزات، آلیاژها و مواد]]
[[Category:فناوری و صنایع]]  
[[Category:فلزات، آلیاژها و مواد]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۵۰

اُروپیوم (europium)

اُروپيوم

عنصری فلزی، نرم، با رنگ خاکستری، از خانوادۀ لانتانید[۱]ها، با نماد Eu، عدد اتمی[۲] ۶۳، و عدد جرمی نسبی[۳] ۱۵۱.۹۶. در لیزر[۴]ها و به جای فسفر قرمز، در تلویزیون‌های رنگی به‌کار می‌رود. از ترکیبات آن در ساخت میله‌های کنترلی‌ِ واکنشگاه‌های هسته‌ای استفاده می‌کنند. در ۱۹۰۱، اوژن دومارسی[۵] (۱۸۵۲ـ۱۹۰۴)، شیمی‌دان فرانسوی، این نام را بر آن نهاد. وجه تسمیه آن قارۀ اروپاست، جایی که اولین‌بار این عنصر را در آن‌جا یافتند.

 


  1. lanthanide
  2. atomic number
  3. relative atomic mass
  4. laser
  5. Eugène Demarçay