اسارت بابلی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
اسارت بابلی (Babylonian captivity)
اسارت بابلی (Babylonian captivity)


در تاریخ بنی‌اسرائیل، دورۀ تبعید یهودیان به بابِل<ref>Babylon</ref> پس از غلبۀ بختنصر دوم<ref>Nebuchadnezzar</ref> بر بیت‌المقدس (اورشلیم) در 586پ‌‌م. بنابه روایات، دورۀ اسارت 70 سال به درازا کشید (از سقوط اورشلیم در 586پ‌م تا ساختن دوبارۀ هیکل<ref>Temple</ref> در 516پ‌م). سرانجام کوروش کبیر<ref>Cyrus of Persia</ref> بابل را فتح کرد و در 536پ‌‌م به آنان اجازۀ بازگشت داد. در تاریخ کلیسای کاتولیک رومی، تبعید پاپ‌ها به آوینیون<ref>Avignon</ref> (در فرانسه) را هم، که از 1309 تا 1377م به‌طول انجامید، به این نام خوانده‌اند.
در تاریخ [[بنی اسراییل|بنی‌اسرائیل]]، دورۀ تبعید یهودیان به [[بابل، سرزمین|بابِل]]<ref>Babylon</ref> پس از غلبۀ [[بختنصر|بختنصر دوم]]<ref>Nebuchadnezzar</ref> بر [[بیت المقدس|بیت‌المقدس]] (اورشلیم) در 586پ‌‌م. بنابه روایات، دورۀ اسارت 70 سال به درازا کشید (از سقوط اورشلیم در 586پ‌م تا ساختن دوبارۀ هیکل<ref>Temple</ref> در 516پ‌م). سرانجام [[کوروش کبیر]]<ref>Cyrus of Persia</ref> بابل را فتح کرد و در 536پ‌‌م به آنان اجازۀ بازگشت داد. در تاریخ کلیسای کاتولیک رومی، تبعید پاپ‌ها به [[آوینیون]]<ref>Avignon</ref> (در [[فرانسه]]) را هم، که از 1309 تا 1377م به طول انجامید، به این نام خوانده‌اند.
{| class="wikitable"
 
|}
 
----
<references />
[[رده:ادیان و فرقه های غیراسلام]]
[[رده:یهودیت]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۰۸

اسارت بابلی (Babylonian captivity)

در تاریخ بنی‌اسرائیل، دورۀ تبعید یهودیان به بابِل[۱] پس از غلبۀ بختنصر دوم[۲] بر بیت‌المقدس (اورشلیم) در 586پ‌‌م. بنابه روایات، دورۀ اسارت 70 سال به درازا کشید (از سقوط اورشلیم در 586پ‌م تا ساختن دوبارۀ هیکل[۳] در 516پ‌م). سرانجام کوروش کبیر[۴] بابل را فتح کرد و در 536پ‌‌م به آنان اجازۀ بازگشت داد. در تاریخ کلیسای کاتولیک رومی، تبعید پاپ‌ها به آوینیون[۵] (در فرانسه) را هم، که از 1309 تا 1377م به طول انجامید، به این نام خوانده‌اند.



  1. Babylon
  2. Nebuchadnezzar
  3. Temple
  4. Cyrus of Persia
  5. Avignon