اسفندگان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
<br /> اسفندگان
<br /> اسفندگان


(جشن‌ مردان). پنجمین‌ روز از هر ماه‌ شمسی‌ در تقویم‌ زردشتیان‌ سپندارمذ (اسفند) نامیده‌ می‌شود و به‌سبب‌ تقارن‌ نام‌ روز با نام‌ ماه،‌ جشن‌ ویژۀ‌ اسفند (اسفندگان‌) در این‌ روز است‌. سپندارمذ نه‌ تنها فرشته‌ موکل‌ بر زمین‌ است‌، بر زن‌های‌ درست‌ کار، عفیف‌ و شوهر دوست‌ و خیرخواه‌ نیز موکل‌ است‌. در گذشته‌ این‌ ماه‌، به‌ ویژه‌ این‌ روز، عید زنان‌ بوده‌ و در این‌ عید مردان‌ به‌ زنان‌ خود هدیه‌ می‌داده‌اند. بیرونی‌ تأکید می‌کند که‌ هنوز این‌ رسم‌ در اصفهان‌ و ری‌ و دیگر شهرهای‌ پهله‌نشین‌ مانده‌ و به‌ آن‌ مردگیران‌ می‌گویند و زیرا که‌ زنان‌ از شوهرانشان‌ طلب‌ نزدیکی‌ و آمیزش‌ داشتند. در فصل ۳۸ یسنا به‌ سبب‌ همسان‌ بودن‌ زن‌ و سپندارمذ از نظر باروری،‌ با هم‌ ستوده‌ شده‌اند.
(جشن‌ مردان). پنجمین‌ روز از هر ماه‌ شمسی‌ در تقویم‌ زردشتیان‌ [[اسپندارمذ]] (اسفند) نامیده‌ می‌شود و به سبب‌ تقارن‌ نام‌ روز با نام‌ ماه،‌ جشن‌ ویژۀ‌ اسفند (اسفندگان‌) در این‌ روز است‌. سپندارمذ نه‌ تنها فرشته‌ موکل‌ بر زمین‌ است‌، بر زن‌های‌ درست‌ کار، عفیف‌ و شوهر دوست‌ و خیرخواه‌ نیز موکل‌ است‌. در گذشته‌ این‌ ماه‌، به‌ ویژه‌ این‌ روز، عید زنان‌ بوده‌ و در این‌ عید مردان‌ به‌ زنان‌ خود هدیه‌ می‌داده‌اند. بیرونی‌ تأکید می‌کند که‌ هنوز این‌ رسم‌ در [[اصفهان، شهر|اصفهان‌]] و [[ری، شهر|ری‌]] و دیگر شهرهای‌ پهله‌نشین‌ مانده‌ و به‌ آن‌ مردگیران‌ می‌گویند و زیرا که‌ زنان‌ از شوهرانشان‌ طلب‌ نزدیکی‌ و آمیزش‌ داشتند. در فصل ۳۸ یسنا به‌ سبب‌ همسان‌ بودن‌ زن‌ و سپندارمذ از نظر باروری،‌ با هم‌ ستوده‌ شده‌اند.


<br /> &nbsp;
<br /> &nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ مارس ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۴۰


اسفندگان

(جشن‌ مردان). پنجمین‌ روز از هر ماه‌ شمسی‌ در تقویم‌ زردشتیان‌ اسپندارمذ (اسفند) نامیده‌ می‌شود و به سبب‌ تقارن‌ نام‌ روز با نام‌ ماه،‌ جشن‌ ویژۀ‌ اسفند (اسفندگان‌) در این‌ روز است‌. سپندارمذ نه‌ تنها فرشته‌ موکل‌ بر زمین‌ است‌، بر زن‌های‌ درست‌ کار، عفیف‌ و شوهر دوست‌ و خیرخواه‌ نیز موکل‌ است‌. در گذشته‌ این‌ ماه‌، به‌ ویژه‌ این‌ روز، عید زنان‌ بوده‌ و در این‌ عید مردان‌ به‌ زنان‌ خود هدیه‌ می‌داده‌اند. بیرونی‌ تأکید می‌کند که‌ هنوز این‌ رسم‌ در اصفهان‌ و ری‌ و دیگر شهرهای‌ پهله‌نشین‌ مانده‌ و به‌ آن‌ مردگیران‌ می‌گویند و زیرا که‌ زنان‌ از شوهرانشان‌ طلب‌ نزدیکی‌ و آمیزش‌ داشتند. در فصل ۳۸ یسنا به‌ سبب‌ همسان‌ بودن‌ زن‌ و سپندارمذ از نظر باروری،‌ با هم‌ ستوده‌ شده‌اند.