تبریزی، کمال (تهران ۱۳۳۸ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۱: خط ۳۱:
کمال تبریزی‌ (تهران 5 مهر ۱۳۳۸ش- )<br>
کمال تبریزی‌ (تهران 5 مهر ۱۳۳۸ش- )<br>
[[پرونده:14067300- 2.jpg|جایگزین=کمال تبریزی|بندانگشتی|کمال تبریزی]]
[[پرونده:14067300- 2.jpg|جایگزین=کمال تبریزی|بندانگشتی|کمال تبریزی]]
<p>کارگردان و فیلمنامه‌نویس سینما و تلویزیون ایران. در رشته سینما از مجتمع دانشگاهی هنر فارغ‌التحصیل شد. فعالیت خود را در سینما با فیلم‌برداری فیلم ''آوای غیب'' (۱۳۶۲، سعید حاجی‌میری) آغاز کرد. با فیلم‌های ''کودک‌ قهرمان''‌ (۱۳۷۲)، ''لیلی‌ با من‌ است''‌ (۱۳۷۴)، ''مهر مادری''‌ (۱۳۷۶)، ''شیدا'' (۱۳۷۷)، ''فرش باد'' (۱۳۸۱)، ''گاهی به آسمان نگاه کن'' (۱۳۸۱)، و ''مارمولک'' (۱۳۸۲) نشان داد که‌ به‌ سینما از دو منظر هنری و تجاری می‌پردازد و به‌ چرخش‌ اقتصادی‌ و ارتباط‌ بیشتر با مخاطب‌ اهمیت می‌دهد. تعدادی از آثار او چون لیلی با من است، فرش باد و یک تکه نان علاوه بر فروش خوب مورد اقبال منتقدان و منتقدان سینمایی قرار گرفته است. تبریزی از آن‌جا که از ابتدا با نگاهی آسیب‌شناسانه به مسائلی چون جنگ، روابط و آسیب‌های اجتماعی و سیاست پرداخته است، همواره برخی از آثارش با ممیزی‌های شدید یا توقیف مواجه شده‌اند. مجموعۀ تلویزیونی ''شهریار'' نیز ساختۀ اوست. وی نویسندگی و تدوین برخی از آثارش را نیز خود انجام داده است.
<p>کارگردان و فیلمنامه‌نویس سینما و تلویزیون ایران. در رشته سینما از مجتمع دانشگاهی هنر فارغ‌التحصیل شد. فعالیت خود را در سینما با فیلمبرداری فیلم ''آوای غیب'' (۱۳۶۲، سعید حاجی‌میری) آغاز کرد. با فیلم‌های ''کودک‌ قهرمان''‌ (۱۳۷۲)، ''لیلی‌ با من‌ است''‌ (۱۳۷۴)، ''مهر مادری''‌ (۱۳۷۶)، ''شیدا'' (۱۳۷۷)، ''فرش باد'' (۱۳۸۱)، ''گاهی به آسمان نگاه کن'' (۱۳۸۱)، و ''مارمولک'' (۱۳۸۲) نشان داد که‌ به‌ سینما از دو منظر هنری و تجاری می‌پردازد و به‌ چرخش‌ اقتصادی‌ و ارتباط‌ بیش‌تر با مخاطب‌ اهمیت می‌دهد. تعدادی از آثار او چون لیلی با من است، فرش باد و یک تکه نان علاوه بر فروش خوب مورد اقبال منتقدان و منتقدان سینمایی قرار گرفته است. تبریزی از آن‌جا که از ابتدا با نگاهی آسیب‌شناسانه به مسائلی چون جنگ، روابط و آسیب‌های اجتماعی و سیاست پرداخته است، همواره برخی از آثارش با ممیزی‌های شدید یا توقیف مواجه شده‌اند. مجموعۀ تلویزیونی ''شهریار'' نیز ساختۀ اوست. وی نویسندگی و تدوین برخی از آثارش را نیز خود انجام داده است.


<br /></p><br>
<br /></p><br>
خط ۶۶: خط ۶۶:
'''کارگردانی مجموعه‌های تلویزیون'''
'''کارگردانی مجموعه‌های تلویزیون'''


<br />
*''قصه‌های رودخانۀ سیاکیا'' (۱۳۷8–۱۳۷9/ تولید مشترک ایران با مالزی) توقیف شده
 
*''قصه‌های رودخانه‌ی سیاکیا'' (۱۳۷8–۱۳۷9/ تولید مشترک ایران با مالزی) توقیف شده
*''دوران سرکشی'' (۱۳۸۰)
*''دوران سرکشی'' (۱۳۸۰)
*''شهریار'' (۱۳۸4–۱۳۸6)
*''شهریار'' (۱۳۸4–۱۳۸6)

نسخهٔ ‏۲۱ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۲۵

کمال تبریزی
زادروز تهران 5 مهر ۱۳۳۸ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل سینما- مجتمع دانشگاهی هنر
شغل و تخصص اصلی کارگردان و فیلمنامه‌نویس سینما و تلویزیون
آثار  ليلی با من است (۱۳۷۴)؛ گاهی به آسمان نگاه کن (۱۳۸۱)؛ فرش باد (۱۳۸۱)؛ مارمولک (۱۳۸۲)؛ يک تکه نان (۱۳۸۳)؛ امکان مينا (۱۳۹۴)؛ ما همه با هم هستيم (۱۳۹۷)
گروه مقاله سینما
جوایز و افتخارات سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه از چهاردهمین دوره جشنواره فیلم فجر (1363) برای فیلم لیلی با من است؛ سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر (1383) برای فیلم یک تکه نان
کمال تبریزی

کمال تبریزی‌ (تهران 5 مهر ۱۳۳۸ش- )

کمال تبریزی
کمال تبریزی

کارگردان و فیلمنامه‌نویس سینما و تلویزیون ایران. در رشته سینما از مجتمع دانشگاهی هنر فارغ‌التحصیل شد. فعالیت خود را در سینما با فیلمبرداری فیلم آوای غیب (۱۳۶۲، سعید حاجی‌میری) آغاز کرد. با فیلم‌های کودک‌ قهرمان‌ (۱۳۷۲)، لیلی‌ با من‌ است‌ (۱۳۷۴)، مهر مادری‌ (۱۳۷۶)، شیدا (۱۳۷۷)، فرش باد (۱۳۸۱)، گاهی به آسمان نگاه کن (۱۳۸۱)، و مارمولک (۱۳۸۲) نشان داد که‌ به‌ سینما از دو منظر هنری و تجاری می‌پردازد و به‌ چرخش‌ اقتصادی‌ و ارتباط‌ بیش‌تر با مخاطب‌ اهمیت می‌دهد. تعدادی از آثار او چون لیلی با من است، فرش باد و یک تکه نان علاوه بر فروش خوب مورد اقبال منتقدان و منتقدان سینمایی قرار گرفته است. تبریزی از آن‌جا که از ابتدا با نگاهی آسیب‌شناسانه به مسائلی چون جنگ، روابط و آسیب‌های اجتماعی و سیاست پرداخته است، همواره برخی از آثارش با ممیزی‌های شدید یا توقیف مواجه شده‌اند. مجموعۀ تلویزیونی شهریار نیز ساختۀ اوست. وی نویسندگی و تدوین برخی از آثارش را نیز خود انجام داده است.


برخی از جوایز

  • سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه از چهاردهمین دوره جشنواره فیلم فجر (1363) برای فیلم لیلی با من است

  • سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر (1383) برای فیلم یک تکه نان


کارگردانی سینما


کارگردانی مجموعه‌های تلویزیون

  • قصه‌های رودخانۀ سیاکیا (۱۳۷8–۱۳۷9/ تولید مشترک ایران با مالزی) توقیف شده
  • دوران سرکشی (۱۳۸۰)
  • شهریار (۱۳۸4–۱۳۸6)
  • سرزمین مادری (۱۳۹۲) توقیف شده