جراحی بای پس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
جراحی بای پس (bypass surgery)
جراحی بای پس (bypass surgery)


(یا: پیوند سرخ‌رگ اکلیلی) نوعی عمل جراحی، برای رفع علایم بیماری سرخ‌رگ اکلیلی<ref>coronary artery disease</ref>. بیماری به‌علت مسدودشدن یکی از سرخ‌رگ‌های خون‌رسان قلب ایجاد می‌شود. در این عمل، از ناحیة دیگری از بدن، معمولاً ساق پا یا قفسة سینه، بخشی از رگ برداشته و دوسر آن به قبل و بعد از ناحیة گرفتگی سرخ‌رگ اکلیلی پیوند زده می‌شود. بدین ترتیب، برای خون‌رسانی به قلب راهی میان‌بر ایجاد می‌کنند. اگر بیش از یک سرخ‌رگ قلب دچار گرفتگی باشد، پیوندزدن دو یا سه رگ لازم است. در انگلستان، سالانه 16هزار عمل بای‌پس صورت می‌گیرد. (1995)
(یا: پیوند سرخ‌رگ اکلیلی) نوعی عمل جراحی، برای رفع علایم بیماری [[سرخ رگ|سرخ‌رگ]] اکلیلی<ref>coronary artery disease</ref>. بیماری به علت مسدودشدن یکی از سرخ‌رگ‌<ref>artery</ref>های خون‌رسان [[قلب]]<ref>heart</ref> ایجاد می‌شود. در این عمل، از ناحیۀ دیگری از بدن، معمولاً [[ساق پا]]<ref>leg</ref> یا قفسۀ [[سینه]]<ref>thorax</ref>، بخشی از رگ برداشته و دوسر آن به قبل و بعد از ناحیۀ گرفتگی سرخ‌رگ اکلیلی پیوند زده می‌شود. بدین ترتیب، برای خون‌رسانی به قلب راهی میان‌بر ایجاد می‌کنند. اگر بیش از یک سرخ‌رگ قلب دچار گرفتگی باشد، پیوندزدن دو یا سه رگ لازم است. در [[انگلستان]]، سالانه 16هزار عمل بای‌پس صورت می‌گیرد (1995م).
 
 
----
<references />
[[رده:پزشکی]]
[[رده:شیوه های تشخیص و درمان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۲۸

جراحی بای پس (bypass surgery)

(یا: پیوند سرخ‌رگ اکلیلی) نوعی عمل جراحی، برای رفع علایم بیماری سرخ‌رگ اکلیلی[۱]. بیماری به علت مسدودشدن یکی از سرخ‌رگ‌[۲]های خون‌رسان قلب[۳] ایجاد می‌شود. در این عمل، از ناحیۀ دیگری از بدن، معمولاً ساق پا[۴] یا قفسۀ سینه[۵]، بخشی از رگ برداشته و دوسر آن به قبل و بعد از ناحیۀ گرفتگی سرخ‌رگ اکلیلی پیوند زده می‌شود. بدین ترتیب، برای خون‌رسانی به قلب راهی میان‌بر ایجاد می‌کنند. اگر بیش از یک سرخ‌رگ قلب دچار گرفتگی باشد، پیوندزدن دو یا سه رگ لازم است. در انگلستان، سالانه 16هزار عمل بای‌پس صورت می‌گیرد (1995م).



  1. coronary artery disease
  2. artery
  3. heart
  4. leg
  5. thorax