نولسون، لوییز (۱۹۰۰ـ۱۹۸۸): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


نِوِلْسون، لوئیز (۱۹۰۰ـ۱۹۸۸)(Nevelson, Louise)<br/> [[File:39200200.jpg|thumb|نمونه‌اي از آثار لوئيز نلسون]]
نِوِلْسون، لوئیز (۱۹۰۰ـ۱۹۸۸)(Nevelson, Louise)<br /> {{جعبه زندگینامه
 
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =لوییز نولسون
|عنوان =لوییز نولسون
|نام =Louise Nevelson
|نام =Louise Nevelson
خط ۳۲: خط ۳۰:


(نام اصلی: لوئیز برلیاوسکی<ref>Louise Berliawsky
(نام اصلی: لوئیز برلیاوسکی<ref>Louise Berliawsky
</ref>) مجسمه‌ساز و چاپنقشگر<ref>printmaker  
</ref>) مجسمه‌ساز و چاپنقشگر<ref>printmaker  
</ref> امریکایی، زادۀ روسیه. از نمایندگان برجستۀ مجسمه‌سازی به‌شیوۀ جفت‌وجورکاری<ref>assemblage</ref> بود. این بانوی هنرمند به‌سبب خلق نقش‌برجسته‌هایی در ابعاد دیوارهای اتاق شهرت یافت، که ردیف‌هایی از جعبه‌های باز کم‌عمق و انباشته از چینه‌های انتزاعی<ref> abstract </ref> چوبی بودند؛ اثر ''کبریای سیاه''<ref>''Black Majesty'' </ref> (۱۹۵۶؛ موزۀ ویتنی هنر امریکا<ref>Whitney Museum of American Art </ref>، نیویورک) نمونۀ از آن‌هاست.


</ref> امریکایی، زادۀ روسیه. از نمایندگان برجستۀ مجسمه‌سازی به‌شیوۀ جفت‌وجورکاری<ref>assemblage</ref> بود. این بانوی هنرمند به‌سبب خلق نقش‌برجسته‌هایی در ابعاد دیوارهای اتاق شهرت یافت، که ردیف‌هایی از جعبه‌های باز کم‌عمق و انباشته از چینه‌های انتزاعی<ref> abstract </ref> چوبی بودند؛ اثر''کبریای سیاه''<ref>''Black Majesty'' </ref> (۱۹۵۶؛ موزۀ ویتنی هنر امریکا<ref>Whitney Museum of American Art </ref>، نیویورک) نمونۀ از آن‌هاست. از دهۀ ۱۹۶۰ با مواد دیگر کار کرد، از‌جمله اثر ''قصر یخ''<ref>''Ice Palace''</ref> (۱۹۶۷؛ مجموعۀ خصوصی، نیویورک) که از پلکسی<ref> plexiglass </ref> ساخته شده است. بعدها آثاری از فولاد و آلومینیوم در فضای باز پدید آورد. کارهای آغازین نوِلسون، مجسمه‌های کوچکی که در دهۀ ۱۹۴۰ از اشیای یافت‌شده<ref>found objects</ref> ساخت، جنبه‌هایی بدْوی<ref> primitive </ref> و سوررئالیستی<ref>surrealist</ref> دارند. «دیوار»‌های زیست‌محیطی یا «کلیساهای جامع»، که شهرتش را بیشتر مرهون آن‌هاست، از آثار او در اوایل دهۀ ۱۹۵۰ به‌شمار می‌روند. در این دیوارها که نخستین نمونه‌های آن یکپارچه سیاه و نمونه‌های بعدی سفید یا طلایی‌رنگ‌اند، نیز از ردیف‌های جعبه‌های باز، و چینه‌های انتزاعی چوبی استفاده کرده است.
از دهۀ ۱۹۶۰ با مواد دیگر کار کرد، از‌جمله اثر ''قصر یخ''<ref>''Ice Palace''</ref> (۱۹۶۷؛ مجموعۀ خصوصی، نیویورک) که از پلکسی<ref> plexiglass </ref> ساخته شده است. بعدها آثاری از فولاد و آلومینیوم در فضای باز پدید آورد. کارهای آغازین نوِلسون، مجسمه‌های کوچکی که در دهۀ ۱۹۴۰ از اشیای یافت‌شده<ref>found objects</ref> ساخت، جنبه‌هایی بدْوی<ref> primitive </ref> و [[سورریالیسم|سوررئالیستی]]<ref>surrealist</ref> دارند. «دیوار»‌های زیست‌محیطی یا «کلیساهای جامع»، که شهرتش را بیشتر مرهون آن‌هاست، از آثار او در اوایل دهۀ ۱۹۵۰ به‌شمار می‌روند. در این دیوارها که نخستین نمونه‌های آن یکپارچه سیاه و نمونه‌های بعدی سفید یا طلایی‌رنگ‌اند، نیز از ردیف‌های جعبه‌های باز، و چینه‌های انتزاعی چوبی استفاده کرده است.
 
[[پرونده:39200200-2.jpg|بندانگشتی|از آثار لوییز نولسون]]
&nbsp;
&nbsp;


----
----


[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]] [[Category:قرن 20 - اشخاص]]
[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]]  
[[Category:قرن 20 - اشخاص]]
<references />[[File:39200200.jpg|thumb|نمونه‌اي از آثار لوئيز نلسون]]

نسخهٔ ‏۵ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۵

نِوِلْسون، لوئیز (۱۹۰۰ـ۱۹۸۸)(Nevelson, Louise)

لوییز نولسون
Louise Nevelson
زادروز  روسیه ۱۹۰۰م
درگذشت ۱۹۸۸م
ملیت  امریکایی
شغل و تخصص اصلی مجسمه ساز
شغل و تخصص های دیگر چاپنقشگر
آثار کبریای سیاه (۱۹۵۶؛ موزه ویتنی هنر امریکا، نیویورک)، قصر یخ (۱۹۶۷؛ مجموعه خصوصی، نیویورک)
گروه مقاله نگارگری و مجسمه سازی جهان
جوایز و افتخارات  از نمایندگان برجسته مجسمه سازی به شیوه جفت وجورکاری

(نام اصلی: لوئیز برلیاوسکی[۱]) مجسمه‌ساز و چاپنقشگر[۲] امریکایی، زادۀ روسیه. از نمایندگان برجستۀ مجسمه‌سازی به‌شیوۀ جفت‌وجورکاری[۳] بود. این بانوی هنرمند به‌سبب خلق نقش‌برجسته‌هایی در ابعاد دیوارهای اتاق شهرت یافت، که ردیف‌هایی از جعبه‌های باز کم‌عمق و انباشته از چینه‌های انتزاعی[۴] چوبی بودند؛ اثر کبریای سیاه[۵] (۱۹۵۶؛ موزۀ ویتنی هنر امریکا[۶]، نیویورک) نمونۀ از آن‌هاست.

از دهۀ ۱۹۶۰ با مواد دیگر کار کرد، از‌جمله اثر قصر یخ[۷] (۱۹۶۷؛ مجموعۀ خصوصی، نیویورک) که از پلکسی[۸] ساخته شده است. بعدها آثاری از فولاد و آلومینیوم در فضای باز پدید آورد. کارهای آغازین نوِلسون، مجسمه‌های کوچکی که در دهۀ ۱۹۴۰ از اشیای یافت‌شده[۹] ساخت، جنبه‌هایی بدْوی[۱۰] و سوررئالیستی[۱۱] دارند. «دیوار»‌های زیست‌محیطی یا «کلیساهای جامع»، که شهرتش را بیشتر مرهون آن‌هاست، از آثار او در اوایل دهۀ ۱۹۵۰ به‌شمار می‌روند. در این دیوارها که نخستین نمونه‌های آن یکپارچه سیاه و نمونه‌های بعدی سفید یا طلایی‌رنگ‌اند، نیز از ردیف‌های جعبه‌های باز، و چینه‌های انتزاعی چوبی استفاده کرده است.

از آثار لوییز نولسون

 


  1. Louise Berliawsky
  2. printmaker
  3. assemblage
  4. abstract
  5. Black Majesty
  6. Whitney Museum of American Art
  7. Ice Palace
  8. plexiglass
  9. found objects
  10. primitive
  11. surrealist
نمونه‌اي از آثار لوئيز نلسون