وارهول، اندی (۱۹۲۸ـ۱۹۸۷): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
 
{{جعبه زندگینامه
وارْهول، اَنْدی (۱۹۲۸ـ۱۹۸۷)(Warhol, Andy)<br /> [[پرونده:40014600-2.jpg|بندانگشتی|اندی وارهول]]{{جعبه زندگینامه
|عنوان =اندی وارهول
|عنوان =اندی وارهول
|نام =Andy Warhol
|نام =Andy Warhol
خط ۲۸: خط ۲۷:
|باشگاه =
|باشگاه =
}}
}}
وارْهول، اَنْدی (۱۹۲۸ـ۱۹۸۷)(Warhol, Andy)<br />
(نام اصلی: اندرو وارهولا<ref>Andrew Warhola
(نام اصلی: اندرو وارهولا<ref>Andrew Warhola
</ref>) نقاش و فیلم‌ساز پاپ<ref>pop  
</ref>) نقاش و فیلم‌ساز [[پاپ آرت|پاپ]]<ref>pop  
</ref> امریکایی. از ۱۹۶۲ با نقاشی از قوطی‌های کنسرو کمبل<ref>Campbell </ref>، و بطری‌های کوکاکولا<ref>Coca-Cola </ref>، و ستارگان سینما به‌شهرت رسید. در کارگاهش در نیویورک که آن را کارخانه می‌نامید، با دستیارانش مجموعۀ پرزرق و برقی از آثار چاپ سیلک‌اسکرین<ref>silk-screen </ref> پدید آورد. ''دختران چلسی''<ref>''Chelsea Girls'' </ref> (۱۹۶۶) و ''آشغال''<ref>''Trash'' </ref> (۱۹۷۰) ازجمله فیلم‌های اوست. وارهول در پیتسبورگ<ref>Pittsburgh</ref> به‌دنیا آمد، و همان‌جا هنر آموخت. در دهۀ ۱۹۵۰ در نیویورک به نقاشی تجاری پرداخت. با رونق هنر پاپ، شخصیّت نامتعارف او، و استعدادش در تبلیغ برای خود، نامش را بر سر زبان‌ها انداخت. وارهول در اوایل، عکس‌هایی را به منابع خود می‌افزود و آن‌ها را به‌صورت واحد یا تکراری بر بوم منتقل می‌کرد، عکس‌های افراد مشهوری همچون ستارگان سینما، چهره‌های سرشناس، جنایتکاران، و نیز اشیای چندش‌آوری همچون صندلی الکتریکی، یا صحنه‌های تکان‌دهنده‌ای مانند سوانح رانندگی، یا موجودات بی‌آزاری مانند گاوها و گل‌ها. تکرار عکس‌هایی روی بوم که قبلاً به‌طور انبوه چاپ ‌شده بودند، و در موارد بسیار افزودن یک لایۀ رنگی کم‌وبیش دل‌بخواه، نتایج فوق‌العاده چند‌پهلویی را به‌بار می‌آورد؛ شماری از این زمره آثارش در موزۀ هنرهای معاصر تهران<ref> Tehran Museum of Contemporary Art</ref> نگهداری می‌شود، ازجمله ''تک‌چهرۀ مائو''<ref>''Portrait of Mao'' </ref> (۱۹۷۲). در ۱۹۶۸، وارهول از گلوله‌‌ای که یک فمینیست<ref>feminist </ref> تندرو با نام والری سولاناس<ref>Valerie Solanas</ref> به او شلیک کرد، جان سالم به‌در برد. فیلم‌های او که اولینِ آن‌ها ''خواب''<ref>''Sleep'' </ref> (۱۹۶۳)، و آخرینِ آن‌ها ''بد''<ref>''Bad'' </ref> (۱۹۷۷) نام دارد، عناصر بداهه و مستند بسیار دارند. ازجمله تألیفات اوست: ''فلسفۀ اندی وارهول (از الف تا ب و برعکس)''<ref>''(The Philosophy of Andy Warhol (From A to B and Back Again''
</ref> امریکایی. از ۱۹۶۲ با نقاشی از قوطی‌های کنسرو کمبل<ref>Campbell </ref>، و بطری‌های کوکاکولا<ref>Coca-Cola </ref>، و ستارگان سینما به‌شهرت رسید. در کارگاهش در نیویورک که آن را کارخانه می‌نامید، با دستیارانش مجموعۀ پرزرق و برقی از آثار چاپ سیلک‌اسکرین<ref>silk-screen </ref> پدید آورد. ''دختران چلسی''<ref>''Chelsea Girls'' </ref> (۱۹۶۶) و ''آشغال''<ref>''Trash'' </ref> (۱۹۷۰) ازجمله فیلم‌های اوست. وارهول در پیتسبورگ<ref>Pittsburgh</ref> به‌دنیا آمد، و همان‌جا هنر آموخت. در دهۀ ۱۹۵۰ در نیویورک به نقاشی تجاری پرداخت. با رونق هنر پاپ، شخصیّت نامتعارف او، و استعدادش در تبلیغ برای خود، نامش را بر سر زبان‌ها انداخت.  
</ref> (۱۹۷۵)، و ''پاپیسم''<ref>Popism</ref> (۱۹۸۰). در ۱۹۹۴ موزه‌ای از آثار او در پیتسبورگ گشایش یافت، که بزرگ‌ترین موزۀ ویژۀ آثار انفرادی یک هنرمند در امریکا است.


&nbsp;
وارهول در اوایل، عکس‌هایی را به منابع خود می‌افزود و آن‌ها را به‌صورت واحد یا تکراری بر بوم منتقل می‌کرد، عکس‌های افراد مشهوری همچون ستارگان سینما، چهره‌های سرشناس، جنایتکاران، و نیز اشیای چندش‌آوری همچون صندلی الکتریکی، یا صحنه‌های تکان‌دهنده‌ای مانند سوانح رانندگی، یا موجودات بی‌آزاری مانند گاوها و گل‌ها. تکرار عکس‌هایی روی بوم که قبلاً به‌طور انبوه چاپ ‌شده بودند، و در موارد بسیار افزودن یک لایۀ رنگی کم‌وبیش دل‌بخواه، نتایج فوق‌العاده چند‌پهلویی را به‌بار می‌آورد؛ شماری از این زمره آثارش در [[موزه هنرهای معاصر|موزۀ هنرهای معاصر تهران]]<ref> Tehran Museum of Contemporary Art</ref> نگهداری می‌شود، از جمله ''تک‌چهرۀ مائو''<ref>''Portrait of Mao'' </ref> (۱۹۷۲). در ۱۹۶۸، وارهول از گلوله‌‌ای که یک [[فمینیسم|فمینیست]]<ref>feminist </ref> تندرو با نام والری سولاناس<ref>Valerie Solanas</ref> به او شلیک کرد، جان سالم به‌در برد. فیلم‌های او که اولینِ آن‌ها ''خواب''<ref>''Sleep'' </ref> (۱۹۶۳)، و آخرینِ آن‌ها ''بد''<ref>''Bad'' </ref> (۱۹۷۷) نام دارد، عناصر بداهه و مستند بسیار دارند. ازجمله تألیفات اوست: ''فلسفۀ اندی وارهول (از الف تا ب و برعکس)''<ref>''(The Philosophy of Andy Warhol (From A to B and Back Again''
</ref> (۱۹۷۵)، و ''پاپیسم''<ref>Popism</ref> (۱۹۸۰). در ۱۹۹۴ موزه‌ای از آثار او در پیتسبورگ گشایش یافت، که بزرگ‌ترین موزۀ ویژۀ آثار انفرادی یک هنرمند در امریکا است.[[پرونده:40014600-2.jpg|بندانگشتی|اندی وارهول]]&nbsp;


----
----

نسخهٔ ‏۲ مارس ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۲۴

اندی وارهول
Andy Warhol
زادروز پیتسبورگ ۱۹۲۸م
درگذشت ۱۹۸۷م
ملیت  امریکایی
شغل و تخصص اصلی نقاش
شغل و تخصص های دیگر فیلم ساز پاپ
آثار تک چهره مایو (۱۹۷۲)؛ فیلم های دختران چلسی (۱۹۶۶)؛ آشغال (۱۹۷۰)؛ خواب (۱۹۶۳)؛ بد (۱۹۷۷)؛ کتاب های فلسفه اندی وارهول (از الف تا ب و برعکس) (۱۹۷۵) و پاپیسم (۱۹۸۰)
گروه مقاله نگارگری و مجسمه سازی جهان

وارْهول، اَنْدی (۱۹۲۸ـ۱۹۸۷)(Warhol, Andy)

(نام اصلی: اندرو وارهولا[۱]) نقاش و فیلم‌ساز پاپ[۲] امریکایی. از ۱۹۶۲ با نقاشی از قوطی‌های کنسرو کمبل[۳]، و بطری‌های کوکاکولا[۴]، و ستارگان سینما به‌شهرت رسید. در کارگاهش در نیویورک که آن را کارخانه می‌نامید، با دستیارانش مجموعۀ پرزرق و برقی از آثار چاپ سیلک‌اسکرین[۵] پدید آورد. دختران چلسی[۶] (۱۹۶۶) و آشغال[۷] (۱۹۷۰) ازجمله فیلم‌های اوست. وارهول در پیتسبورگ[۸] به‌دنیا آمد، و همان‌جا هنر آموخت. در دهۀ ۱۹۵۰ در نیویورک به نقاشی تجاری پرداخت. با رونق هنر پاپ، شخصیّت نامتعارف او، و استعدادش در تبلیغ برای خود، نامش را بر سر زبان‌ها انداخت.

وارهول در اوایل، عکس‌هایی را به منابع خود می‌افزود و آن‌ها را به‌صورت واحد یا تکراری بر بوم منتقل می‌کرد، عکس‌های افراد مشهوری همچون ستارگان سینما، چهره‌های سرشناس، جنایتکاران، و نیز اشیای چندش‌آوری همچون صندلی الکتریکی، یا صحنه‌های تکان‌دهنده‌ای مانند سوانح رانندگی، یا موجودات بی‌آزاری مانند گاوها و گل‌ها. تکرار عکس‌هایی روی بوم که قبلاً به‌طور انبوه چاپ ‌شده بودند، و در موارد بسیار افزودن یک لایۀ رنگی کم‌وبیش دل‌بخواه، نتایج فوق‌العاده چند‌پهلویی را به‌بار می‌آورد؛ شماری از این زمره آثارش در موزۀ هنرهای معاصر تهران[۹] نگهداری می‌شود، از جمله تک‌چهرۀ مائو[۱۰] (۱۹۷۲). در ۱۹۶۸، وارهول از گلوله‌‌ای که یک فمینیست[۱۱] تندرو با نام والری سولاناس[۱۲] به او شلیک کرد، جان سالم به‌در برد. فیلم‌های او که اولینِ آن‌ها خواب[۱۳] (۱۹۶۳)، و آخرینِ آن‌ها بد[۱۴] (۱۹۷۷) نام دارد، عناصر بداهه و مستند بسیار دارند. ازجمله تألیفات اوست: فلسفۀ اندی وارهول (از الف تا ب و برعکس)[۱۵] (۱۹۷۵)، و پاپیسم[۱۶] (۱۹۸۰). در ۱۹۹۴ موزه‌ای از آثار او در پیتسبورگ گشایش یافت، که بزرگ‌ترین موزۀ ویژۀ آثار انفرادی یک هنرمند در امریکا است.

اندی وارهول

 


سوپ کمبل (1968) اثر اندی وارهول
  1. Andrew Warhola
  2. pop
  3. Campbell
  4. Coca-Cola
  5. silk-screen
  6. Chelsea Girls
  7. Trash
  8. Pittsburgh
  9. Tehran Museum of Contemporary Art
  10. Portrait of Mao
  11. feminist
  12. Valerie Solanas
  13. Sleep
  14. Bad
  15. (The Philosophy of Andy Warhol (From A to B and Back Again
  16. Popism