پرش به محتوا

کافه ترانزیت (فیلم): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:2042166403.jpg|جایگزین=پوستر فیلم|بندانگشتی|369x369پیکسل|پوستر فیلم]]
[[پرونده:2042166403.jpg|جایگزین=پوستر فیلم|بندانگشتی|369x369پیکسل|پوستر فیلم]]
فیلم بلند سینمایی به کارگردانی کامبوزیا پرتوی تولید سال 1383 محصول کشورهای ایران، ترکیه و فرانسه. کافه ترانزیت از بخش مسابقه‌ی سینمای ایران بیست و سومین دوره‌ جشنواره فیلم فجر (1383) و همچنین از نهمین دوره جشن خانه سینما (1384) جوایز بهترین فیلم‌نامه و بهترین بازیگر نقش اول زن (فرشته صدر عرفایی) را دریافت کرده است. علاوه بر این، فیلم در همان دوره‌ی جشنواره‌ی فجر در رشته‌های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش دوم مرد (اسماعیل سلطانیان)، بهترین موسیقی متن، بهترین طراحی صحنه و لباس و بهترین فیلم‌برداری نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره بوده است.  
''Café Transit''
 
فیلم بلند سینمایی به کارگردانی [[کامبوزیا پرتوی]]، تولید سال 1383ش، محصول کشورهای ایران، ترکیه و فرانسه. ''کافه ترانزیت'' از بخش مسابقۀ سینمای ایران [[بیست و سومین دوره‌ جشنواره‌ فیلم فجر|بیست و سومین دوره‌ جشنواره فیلم فجر]] (1383) و همچنین از نهمین دوره جشن خانه سینما (1384) جوایز بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول زن ([[فرشته صدر عرفایی]]) را دریافت کرده است. علاوه بر این، فیلم در همان دورۀ جشنوارۀ فیلم فجر در رشته‌های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش دوم مرد (اسماعیل سلطانیان)، بهترین موسیقی متن، بهترین طراحی صحنه و لباس و بهترین فیلمبرداری نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره بوده است.  


زمان فیلم: 90 دقیقه
زمان فیلم: 90 دقیقه
خط ۷: خط ۹:
'''خلاصۀ داستان'''
'''خلاصۀ داستان'''


فیلم داستان مقطعی از زندگی زنی به نام ریحان (با بازی فرشته صدرعرفایی) را به تصویر می‌کشد که شوهرش را ـ که صاحب قهوه‌خانه‌ای بوده ـ از دست داده است. طبق رسم شهرشان، ناصر (با بازی پرویز پرستویی)، برادر شوهر ریحان، با داشتن زن و فرزند، باید با بیوه‌ی برادرش ازدواج کند؛ امّا ریحان به این ازدواج، تن نمی‌دهد و این مخالفت، سرآغاز مشکلات و مبارزه‌ی وی است .ریحان برای حفظ استقلال خود و دو فرزندش، دیوارهایِ گلی و خرابِ خانه را با دست‌های خود ترمیم می‌کند و با همراهی اوجان، شاگرد شوهر مرحومش، قهوه‌خانه را راه می‌اندازد. اوجان از مشتری‌ها پذیرایی می‌کند و ریحان در آشپزخانه، دور از دیده‌ی نامحرمان، غذا می‌پزد. ولی از نظر ناصر کار کردن او در کافه‌ی جاده‌ای، آبرومندانه نیست و تلاش‌های زیادی برای تعطیلی آن‌جا می‌کند. ریحان ازدواج با ناصر را نمی‌پذیرد. آشپزی خوب او زاخاریو، مرد یونانی، را وارد ماجرا می‌کند. او عاشق ریحان می‌شود و آن را به فارسی ابراز می‌کند. این همدلی، باعث درگیر شدن برادر شوهر کوچک‌تر ریحان با او می‌شود که در نتیجه، پای زاخاریو شکسته می‌شود و با بسته شدن مرز، چند روز دیگری در کافه می‌ماند. ناصر تلاش‌های گسترده‌ای می‌کند و کافه توسط نیروی انتظامی تعطیل می‌شود؛ ولی ریحان دوباره شروع می‌کند و تصمیم به کار در قهوه‌خانه‌ای بی‌رونق، در آن منطقه می‌گیرد و عامدانه، خلاف سنّت‌های رایج عمل می‌کند.
فیلم داستان مقطعی از زندگی زنی به نام ریحان (با بازی فرشته صدرعرفایی) را به تصویر می‌کشد که شوهرش را ـ که صاحب قهوه‌خانه‌ای بوده ـ از دست داده است. طبق رسم شهرشان، ناصر (با بازی [[پرویز پرستویی (همدان ۱۳۳۴ش)|پرویز پرستویی]])، برادر شوهر ریحان، با داشتن زن و فرزند، باید با بیوۀ برادرش ازدواج کند؛ امّا ریحان به این ازدواج، تن نمی‌دهد و این مخالفت، سرآغاز مشکلات و مبارزۀ وی است. ریحان برای حفظ استقلال خود و دو فرزندش، دیوارهایِ گلی و خرابِ خانه را با دست‌های خود ترمیم می‌کند و با همراهی اوجان، شاگرد شوهر مرحومش، قهوه‌خانه را راه می‌اندازد. اوجان از مشتری‌ها پذیرایی می‌کند و ریحان در آشپزخانه، دور از دیدۀ نامحرمان، غذا می‌پزد. ولی از نظر ناصر کار کردن او در کافۀ جاده‌ای، آبرومندانه نیست و تلاش‌های زیادی برای تعطیلی آن‌جا می‌کند. ریحان ازدواج با ناصر را نمی‌پذیرد. آشپزی خوب او زاخاریو، مرد یونانی، را وارد ماجرا می‌کند. او عاشق ریحان می‌شود و آن را به فارسی ابراز می‌کند. این همدلی، باعث درگیر شدن برادرشوهر کوچک‌تر ریحان با او می‌شود که در نتیجه، پای زاخاریو شکسته می‌شود و با بسته شدن مرز، چند روز دیگری در کافه می‌ماند. ناصر تلاش‌های گسترده‌ای می‌کند و کافه توسط نیروی انتظامی تعطیل می‌شود؛ ولی ریحان دوباره شروع می‌کند و تصمیم به کار در قهوه‌خانه‌ای بی‌رونق، در آن منطقه می‌گیرد و عامدانه، خلاف سنّت‌های رایج عمل می‌کند.




خط ۱۴: خط ۱۶:
نویسنده: کامبوزیا پرتوی
نویسنده: کامبوزیا پرتوی


تهیه‌کننده: امیر سماواتی؛ بهروز هاشمیان
تهیه‌کنندگان: امیر سماواتی و بهروز هاشمیان


مدیر فیلم‌برداری: محمدرضا سکوت
مدیر فیلمبرداری: محمدرضا سکوت


تدوینگر: جعفر پناهی
تدوینگر: [[جعفر پناهی (میانه ۱۳۳۹ش)|جعفر پناهی]]


طراح صحنه و لباس: حسن فارسی
طراح صحنه و لباس: حسن فارسی
خط ۲۴: خط ۲۶:
طراح چهره‌پردازی: علیرضا کوچکی
طراح چهره‌پردازی: علیرضا کوچکی


موسیقی: پیمان یزدانیان
آهنگساز: پیمان یزدانیان


صدابردار: محمد مختاری
صدابردار: محمد مختاری


بازیگران: پرویز پرستویی؛ فرشته صدرعرفایی؛ اسماعیل سلطانیان؛ جعفر وهاب‌پور؛ نیكوس پاپادوپولوس؛ اسویتا میخایلیشینا؛ وانجلوس كنستانتین؛ رعنا كرمانشاهی؛ زهرا دلیل‌زاده
بازیگران: پرویز پرستویی؛ فرشته صدرعرفایی؛ اسماعیل سلطانیان؛ جعفر وهاب‌پور؛ نیكولاس پاپادوپولوس<ref>Nikolas Padapopulos</ref>؛ اسویتا میخایلیشینا<ref>Svieta Mikalishina</ref>؛ وانچوس كنستانتین<ref>Vanchos Constantin</ref>؛ رعنا كرمانشاهی؛ زهرا دلیل‌زاده
----
----


moderation، Moderators، سرویراستار، ویراستار
۵۱٬۲۶۱

ویرایش