یکاترینبورگ: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۴: خط ۱۴:
| برخی بناهای مهم =
| برخی بناهای مهم =
| شهر ها و آبادی های مهم =  
| شهر ها و آبادی های مهم =  
}} یِکاتِرینْبورْگ (Yekaterinburg)<br/> [[File:42036300.jpg|thumb|ساختمان سيرک شهر يکاترينبورگ]](با نام سابق اسوردلوفسک<ref>Sverdlovsk</ref>&nbsp;از ۱۹۲۴ تا ۱۹۹۱). مرکز [[اسوردلوفسک، استان|استان اسوردلوفسک]]، در اورال<ref>Urals</ref>&nbsp;مرکزی و غرب [[سیبری]]<ref>Siberia</ref>، به فاصلۀ ۱,۴۰۰کیلومتری شمال شرقی [[مسکو، شهر|مسکو]]<ref>Moscow</ref>، با ۱,۲۵۶,۶۰۰ ‌نفر جمعیت (۲۰۰۳). دارای صنایع سنگین است و ماشین‌آلات، آهن و فولاد، تجهیزات برقی، و مواد شیمیایی تولید می‌‌کند. کارخانه‌های بزرگ اورالماش<ref>Uralmash</ref>&nbsp;در این شهر قرار دارند. همچنین صنایع سبک متنوعی، نظیر فرآوری مواد غذایی، نیز دارد. از مراکز فرهنگی فدراسیون [[روسیه]] و مرکز مهم حمل‌ونقل است. از زمان فروپاشی شوروی (۱۹۹۱)، خدمات مالی، شرکتی و غیره در این شهر به‌سرعت توسعه یافته‌اند. [[بلشویک]]<ref>Bolshevik</ref>ها، [[نیکلای دوم]]<ref>Nicholas II</ref>، آخرین تزار روسیه<ref>Russian Tsar</ref>، و خانواده‌اش را در ژوئیۀ ۱۹۱۸ در این شهر اعدام کردند. در ۱۷۲۳ [[پطر اول (۱۸۴۴ـ۱۹۲۱)|پطر اول]]<ref>Peter I</ref>&nbsp;این شهر را به‌منزلۀ شهر کارخانه‌های تولید آهن و قلعه تأسیس کرد و نام همسر خود، کاترین<ref>Catherine</ref>، را بر آن نهاد. این شهر بعدها به مرکز اداری صنعت معادن اورال و مرکز فرهنگی منطقه‌ای تبدیل شد. در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، با توسعۀ کشاورزی در سیبری غربی، به مرکز تجارت غلات، آرد، و دام تبدیل شد. از ۱۹۲۳ تا ۱۹۳۴، مرکز اورال بود. در [[جنگ جهانی دوم]]، کارخانه‌‌ها را به این‌جا منتقل کردند تا به‌دست نیروهای آلمانی نیفتند. یکاترینبورگ مرکز [[آکادمی علوم روسیه]]<ref>Russian Academy of Sciences</ref>&nbsp;(تأسیس ۱۹۳۲) واحد اورال است، و دانشگاه (تأسیس ۱۹۲۰)، پژوهشکدۀ پلی‌تکنیک (۱۹۲۵)، پژوهشکدۀ معدن‌شناسی (۱۹۱۴)، و چندین نهاد آموزشی مالی دارد.
}} یِکاتِرینْبورْگ (Yekaterinburg)<br/> [[File:42036300.jpg|thumb|ساختمان سيرک شهر يکاترينبورگ]](با نام سابق اسوردلوفسک<ref>Sverdlovsk</ref>&nbsp;از ۱۹۲۴ تا ۱۹۹۱). مرکز [[اسوردلوفسک، استان|استان اسوردلوفسک]]، در اورال<ref>Urals</ref>&nbsp;مرکزی و غرب [[سیبری]]<ref>Siberia</ref>، به فاصلۀ ۱,۴۰۰کیلومتری شمال شرقی [[مسکو، شهر|مسکو]]<ref>Moscow</ref>، با ۱,۲۵۶,۶۰۰ ‌نفر جمعیت (۲۰۰۳). دارای صنایع سنگین است و ماشین‌آلات، آهن و فولاد، تجهیزات برقی، و مواد شیمیایی تولید می‌‌کند. کارخانه‌های بزرگ اورالماش<ref>Uralmash</ref>&nbsp;در این شهر قرار دارند. همچنین صنایع سبک متنوعی، نظیر فرآوری مواد غذایی، نیز دارد. از مراکز فرهنگی فدراسیون [[روسیه]] و مرکز مهم حمل‌ونقل است. از زمان فروپاشی شوروی (۱۹۹۱)، خدمات مالی، شرکتی و غیره در این شهر به‌سرعت توسعه یافته‌اند. [[بلشویک]]<ref>Bolshevik</ref>ها، [[نیکلای دوم]]<ref>Nicholas II</ref>، آخرین تزار روسیه<ref>Russian Tsar</ref>، و خانواده‌اش را در ژوئیۀ ۱۹۱۸ در این شهر اعدام کردند. در ۱۷۲۳ [[پطر اول (۱۸۴۴ـ۱۹۲۱)|پطر اول]]<ref>Peter I</ref>&nbsp;این شهر را به‌منزلۀ شهر کارخانه‌های تولید آهن و قلعه تأسیس کرد و نام همسر خود، کاترین<ref>Catherine</ref>، را بر آن نهاد. این شهر بعدها به مرکز اداری صنعت معادن اورال و مرکز فرهنگی منطقه‌ای تبدیل شد. در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، با توسعۀ کشاورزی در سیبری غربی، به مرکز تجارت غلات، آرد، و دام تبدیل شد. از ۱۹۲۳ تا ۱۹۳۴، مرکز اورال بود. در [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref>، کارخانه‌‌ها را به این‌جا منتقل کردند تا به‌دست نیروهای آلمانی نیفتند. یکاترینبورگ مرکز [[آکادمی علوم روسیه]]<ref>Russian Academy of Sciences</ref>&nbsp;(تأسیس ۱۹۳۲) واحد اورال است، و دانشگاه (تأسیس ۱۹۲۰)، پژوهشکدۀ پلی‌تکنیک (۱۹۲۵)، پژوهشکدۀ معدن‌شناسی (۱۹۱۴)، و چندین نهاد آموزشی مالی دارد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۵ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۰۲

یکاترینبورگ
کشور روسیه
نام فارسی یِکاتِرینْبورْگ
نام لاتین Yekaterinburg
جمعیت  1,256,600 ‌نفر
موقعیت 1,400کیلومتری شمال شرقی مسکو
تولیدات و صنایع مهم ماشین‌آلات، آهن و فولاد، تجهیزات برقی و مواد شیمیایی 

یِکاتِرینْبورْگ (Yekaterinburg)

ساختمان سيرک شهر يکاترينبورگ

(با نام سابق اسوردلوفسک[۱] از ۱۹۲۴ تا ۱۹۹۱). مرکز استان اسوردلوفسک، در اورال[۲] مرکزی و غرب سیبری[۳]، به فاصلۀ ۱,۴۰۰کیلومتری شمال شرقی مسکو[۴]، با ۱,۲۵۶,۶۰۰ ‌نفر جمعیت (۲۰۰۳). دارای صنایع سنگین است و ماشین‌آلات، آهن و فولاد، تجهیزات برقی، و مواد شیمیایی تولید می‌‌کند. کارخانه‌های بزرگ اورالماش[۵] در این شهر قرار دارند. همچنین صنایع سبک متنوعی، نظیر فرآوری مواد غذایی، نیز دارد. از مراکز فرهنگی فدراسیون روسیه و مرکز مهم حمل‌ونقل است. از زمان فروپاشی شوروی (۱۹۹۱)، خدمات مالی، شرکتی و غیره در این شهر به‌سرعت توسعه یافته‌اند. بلشویک[۶]ها، نیکلای دوم[۷]، آخرین تزار روسیه[۸]، و خانواده‌اش را در ژوئیۀ ۱۹۱۸ در این شهر اعدام کردند. در ۱۷۲۳ پطر اول[۹] این شهر را به‌منزلۀ شهر کارخانه‌های تولید آهن و قلعه تأسیس کرد و نام همسر خود، کاترین[۱۰]، را بر آن نهاد. این شهر بعدها به مرکز اداری صنعت معادن اورال و مرکز فرهنگی منطقه‌ای تبدیل شد. در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، با توسعۀ کشاورزی در سیبری غربی، به مرکز تجارت غلات، آرد، و دام تبدیل شد. از ۱۹۲۳ تا ۱۹۳۴، مرکز اورال بود. در جنگ جهانی دوم[۱۱]، کارخانه‌‌ها را به این‌جا منتقل کردند تا به‌دست نیروهای آلمانی نیفتند. یکاترینبورگ مرکز آکادمی علوم روسیه[۱۲] (تأسیس ۱۹۳۲) واحد اورال است، و دانشگاه (تأسیس ۱۹۲۰)، پژوهشکدۀ پلی‌تکنیک (۱۹۲۵)، پژوهشکدۀ معدن‌شناسی (۱۹۱۴)، و چندین نهاد آموزشی مالی دارد.

 


  1. Sverdlovsk
  2. Urals
  3. Siberia
  4. Moscow
  5. Uralmash
  6. Bolshevik
  7. Nicholas II
  8. Russian Tsar
  9. Peter I
  10. Catherine
  11. World War II
  12. Russian Academy of Sciences