صدیف، رامبد (اردبیل ۱۳۱۹ش)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
رامبد صدیف
زادروز اردبیل 1314ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی خواننده
سبک سنتی
آثار ترجیع‌بند
گروه مقاله موسیقی
جوایز و افتخارات نشان درجه یک هنری (معادل دکترا) از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رامبد صدیف


رامبد صدیف (سمت راست تصویر) و شهرام ناظری
رامبد صدیف (سمت راست تصویر) و شهرام ناظری

صدیف، رامبد (اردبیل 1314ش-  )


(معروف به رامبد صدیف و صدیف) ردیف­‌دان، خواننده و مدرس آواز ایرانی. از 9 سالگی آواز‌ها و تعزیه‌خوانی را نزد یکی از دوستان پدرش آموخت. در 12 سالگی، با معرفی حسین یاحقی، نزد سلیمان‌ امیرقاسمی (سلیم‌ خان) رفت و نزدیک به 15 سال در محضر او آموزش دید. از دیگر اساتید او باید اقبال آذر و عبدالله ‌خان دوامی را نام برد که نزد دوامی ردیف­‌های موسیقی آوازی را فراگرفته است.

از صدیف جز یک آواز در بیات ترک که در برنامه‌ی چکاوک رادیو اجرا و پخش شده تا سال 1368 اثری در دست نیست. او در این سال به همراه مجید کیانی نخستین کنسرت رسمی خود را در تالار وحدت به صحنه برد. وی پس از آن کنسرت­‌هایی در ایران و خارج از کشور برگزار کرده که از جمله‌ی‌ آنها می‌توان به کنسرت او با داریوش طلایی در آواز اصفهان (تالار وحدت) و کنسرت مرصع‌خوانی (فرهنگسرای نیاوران- 1382) اشاره کرد.

شیوه‌ی آوازخوانی صدیف و تفاوت آن با سایر شیوه‌ها مورد تایید و تاکید برخی از چهره‌های نامی آواز همانند محمدرضا شجریان و شهرام ناظری است. حجم و قدرت و کیفیت بالای حنجره؛ تحریرهای ویژه، متنوع و خارج از چارچوب‌های رایج موسیقی آوازی این دوره، که تشخصی ویژه به شیوه‌ی آوازخوانی او می­‌دهد؛ تسلط کامل بر گوشه‌ها و ردیف موسیقی ایرانی؛ مدگردی‌ها، مرکب­‌خوانی، بداهه­‌خوانی و تاکید بر آوازهای گذشته‌ی موسیقی ایران از جمله ویژگی‌های آوازی صدیف به شمار می‌رود.

آخرین فعالیت صدیف تأسیس «آموزشگاه موسیقی ترجیع‌بند» در سال 1389 بوده که به همراه فرزندش، امید رامبد، به صورت مدون و برنامه‌ریزی شده در آن به آموزش و تدریس آواز سنتی، ردیف‌خوانی و بداهه‌خوانی می‌پردازند. کنسرت صدیف با مجید کیانی و داریوش طلایی به صورت آلبوم­‌هایی منتشر شده­اند. از جمله‌ی آثار: نوار کاست ترجیع‌بند