پاداش سکوت (فیلم)
فیلم بلند سینمایی به کارگردانی مازیار میری، تولید سال 1385. پاداش سکوت در بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر (1385) و در دورهی یازدهم جشن خانهی سینما (1386) شرکت داشته و در جشن خانهی سینما در رشتههای بهترین بازیگر نقش دوم زن (سیما تیرانداز) و بهترین جلوههای ویژهی بصری (علاءالدین پژهان) تندیس شایستگی دریافت کرده است. نقش اصلی فیلم را پرویز پرستویی بازی کرده است.
زمان فیلم: 90 دقیقه
خلاصهی داستان
اکبر منافی که سابقهی بستری شدن در آسایشگاه جانبازان موجگرفته را دارد، اکنون فروشندهی بلیت اتوبوسهای شرکت واحد است. یک شب با دیدن چهرهی همرزم شهیدش (یحیی) در تلویزیون حالش بد میشود و به سراغ پدر او میرود و ادعا میکند یحیی را نه عراقیها، که او کشته، اما جزییات آن را به یاد ندارد. آن دو به اتفاق هم به سراغ کسانی میروند که در جبهه همرزم یحیی و اکبر بودهاند و از نحوهی شهادت یحیی آگاه هستند. اولین نفر محمد سلیمی است که در یک کارگاه تراشکاری کار میکند و ادعای اکبر را رد میکند. دومین نفر عبداله مشکاتی است که اکنون مدیریت کاروانهای زیارتی به عراق را به عهده دارد و تبدیل به یک سرمایهدار شده است. او نیز ادعای اکبر را رد میکند و به او پیشنهاد میکند که وی را رایگان به زیارت کربلا میبرد. اکبر با دلخوری از او جدا میشود و سراغ دفتر نشریهای میرود که سالها پیش دربارهی جبهه منتشر میشد، اما سردبیر آن که زمانی رزمنده بود، اکنون به خارج رفته و نشریه نیز که حالا همسرش آن را اداره میکند، تبدیل به مجلهای زرد شده است. در زیرزمین دفتر نشریه، انباری است که نشانی برخی دیگر از همرزمانش آنجا ثبت شده است. اکبر و پدر یحیی سراغ یکی از آنها میروند که اکنون یک مدیر عالیرتبه است، اما منشی به آنها وقت نمیدهد و برخوردی تحقیرآمیز در پیش میگیرد. اکبر و پدر یحیی در ادامهی جستوجویشان به منزل همرزمی دیگر (کمال اطاعت) میروند. ولی همسرش خبر شهادت او را بر اثر جراحات شیمیایی به آنها میدهد. در نهایت اکبر، فرمانده گردانشان احمد ایروانی را که حالا در آسایشگاه جانبازان بستری است پیدا میکند و با الهام از او به یاد میآورد که ماجرای یحیی چه بوده و چهگونه فرمانده به دلیل اصابت تیر دشمن به گلوی او و ایجاد سروصدا در پاتکی شبانه، به اکبر دستور داده بود که یحیی را به زیر آب ببرد تا صدای نالهاش دشمن را متوجه پاتک نکند. در پایان پدر یحیی، اکبر را میبخشد و اکبر در کارگاه او مشغول خواندن نماز میشود.
برخی از بازیگران و عوامل تولید فیلم
کارگردان: مازیار میری
نویسنده: فرهاد توحیدی
تهیهکننده: محسن علیاکبری
مدیر فیلمبرداری: بهرام بدخشانی
تدوینگر: بهرام دهقان
طراح چهرهپردازی: مهرداد میرکیانی
صدابردار: مهران ملکوتی
صداگذار: حسین مهدوی
موسیقی: پیمان یزدانیان
طراح صحنه و لباس: امیرحسین اثباتی
جلوههای ویژه: علاءالدین پژمان
بازیگران: پرویز پرستویی؛ جعفر والی؛ آتیلا پسیانی؛ پریوش نظریه؛ مهتاب کرامتی؛ فرهاد اصلانی؛ سیما تیرانداز؛ مهدی صفوی؛ شبنم مقدمی؛ رضا کیانیان