پرش به محتوا

بلمر، هانس (۱۹۰۲ـ۱۹۷۵): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:12307600.jpg|بندانگشتی|هانس بلمر]]
[[پرونده:12307600.jpg|بندانگشتی|هانس بلمر]]
بِلْمِر، هانْس (۱۹۰۲ـ۱۹۷۵)(Bellmer, Hans)
هانس بلمر ([[کاتوویتسه]] ۱۳ مارس ۱۹۰۲ـ پاریس 24 فوریه 1975م) (Hans Bellmer)


{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
خط ۳۱: خط ۳۱:
}}
}}


چاپگر و عکاس آلمانی. در برلین به سبکی سوررئالیست<ref>surrealist</ref>&nbsp;دست یافت. غالباً زنان برهنه را موضوع آثارش قرار می‌داد. در ۱۹۳۸، با روی کار آمدن [[نازی، دولت|حزب نازی]]<ref>Nazi</ref> به پاریس مهاجرت کرد و به گروه سوررئالیست‌ها پیوست. بیشتر شهرتش برای ساخت عروسک زنانه‌ای است که از آن در حالت‌های شهوانی عکس می‌گرفت و نیز آن را موضوع آثار چاپی، نقاشی‌ها، و طراحی‌هایش قرار می‌داد.
نقاش، مجسمه‌ساز و عکاس آلمانی- فرانسوی. در برلین به سبکی سوررئالیست<ref>surrealist</ref> دست یافت. غالباً زنان برهنه را موضوع آثارش قرار می‌داد. در ۱۹۳۸، با روی کار آمدن [[نازی، دولت|حزب نازی]]<ref>Nazi</ref> و منحط اعلام شدن هنرش، به پاریس مهاجرت کرد و به گروه سوررئالیست‌ها پیوست.  


&nbsp;
بیشتر شهرتش برای ساخت عروسک زنانه‌ای است که از آن در حالت‌های شهوانی عکس می‌گرفت و نیز آن را موضوع آثار چاپی، نقاشی‌ها، و طراحی‌هایش قرار می‌داد. این عروسک‌‌ها که کحصول نیمۀ اول عمر بودند به شیوۀ «مفصل توپی<ref>ball joint</ref>» ساخته می‌شدند، که از یک جفت عروسک چوبی مفصل‌دار قرن شانزدهمی در موزۀ بوده<ref>Bode-Museum</ref> الهام گرفته شده بود. عروسک‌های او با فرم‌های جهش‌یافته و ژست‌های غیرمتعارف نشان داده می‌شدند. بلمر پس از جنگ مدتی پس از پایان [[جنگ جهانی دوم]]، عروسک‌سازی را کنار گذاشت و دهه‌های بعد را صرف ساختن نقاشی‌هایی با موضوع عشق شهوانی و دختران بالغ، حکاکی‌ها، عکس‌های جنسی صریح و چاپ‌هایی از دختران بالغ کرد.
 
بلمر براثر بیماری سرطان مثانه درگذشت.


----
----
سرویراستار، ویراستار
۷۵٬۳۶۶

ویرایش