پرش به محتوا

اوینار: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:2042185604-1.jpg|بندانگشتی|پوستر فیلم]]
اوینار (Avinar)
اوینار (Avinar)


فیلم بلند سینمایی ساختۀ شهرام اسدی، تولید سال 1370ش. نخستین بار در دهمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و در رشته‌های چهره‌پردازی و فیلمنامه مورد تقدیر قرار گرفت. اوینار با مدت‌زمان 101دقیقه در گونه‌های درام و جنگی ساخته شده است. در فیلم وضع اسفبار مردم شهر حلبچه (کردستان عراق) پس از بمباران شیمیایی توسط دولت صدام حسین در اسفند 1366ش و پس از تصرف آنجا به‌وسیلۀ رزمندگان ایرانی و پیشمرگه‌های کُرد در عملیات ظفر 07 نشان داده شده است. یک روز بعد از تسلط رزمندگان بر شهر، حملات هوایی با بمب‌های تخریبی و سپس بمب‌های شیمیایی به فرماندهی علی حسن المجید آغاز شد. 15هزار کشته و مجروح و جمعیتی نابینا و دیگر ساکنان آواره شدند. پس از بمباران، مردم به سمت ایران یا کوه‌های اطراف کوچ کردند. فیلمساز گروهی از کوچنده‌ها را به عنوان نمونه‌ای از جامعۀ آسیب‌ده، سوژۀ فیلم قرار داده و گفتگوها، دغدغه‌ها، اندیشه‌ها و خواسته‌های آنان را به تصویر کشیده است. اکثر آنان نابینایانی با زندگی از دست رفته، ولی عشق به زندگی دوباره‌اند. اوینار با ریشۀ کُردی و به معنای عشق و علاقه و دوست داشتن است.
فیلم بلند سینمایی ساختۀ [[اسدی، شهرام (سلماس ۱۳۳۳ش)|شهرام اسدی]]، تولید سال 1370ش. نخستین بار در دهمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و در رشته‌های چهره‌پردازی و فیلمنامه مورد تقدیر قرار گرفت. اوینار با مدت‌زمان 101دقیقه در گونه‌های درام و جنگی ساخته شده است. در فیلم وضع اسفبار مردم شهر [[حلبچه]] (کردستان عراق) پس از بمباران شیمیایی توسط دولت [[صدام حسین]] در اسفند 1366ش و پس از تصرف آنجا به‌وسیلۀ رزمندگان ایرانی و پیشمرگه‌های کُرد در عملیات ظفر 07 نشان داده شده است. یک روز بعد از تسلط رزمندگان بر شهر، حملات هوایی با بمب‌های تخریبی و سپس بمب‌های شیمیایی به فرماندهی علی حسن المجید آغاز شد. 15هزار کشته و مجروح و جمعیتی نابینا و دیگر ساکنان آواره شدند. پس از بمباران، مردم به سمت ایران یا کوه‌های اطراف کوچ کردند. فیلمساز گروهی از کوچنده‌ها را به عنوان نمونه‌ای از جامعۀ آسیب‌ده، سوژۀ فیلم قرار داده و گفتگوها، دغدغه‌ها، اندیشه‌ها و خواسته‌های آنان را به تصویر کشیده است. اکثر آنان نابینایانی با زندگی از دست رفته، ولی عشق به زندگی دوباره‌اند. اوینار با ریشۀ کُردی و به معنای عشق و علاقه و دوست داشتن است.




خط ۱۵: خط ۱۶:
تهیه‌کننده: علی‌اصغر احدی
تهیه‌کننده: علی‌اصغر احدی


نویسندگان: انسیه شاه‌حسینی و شهرام اسدی  
نویسندگان: [[انسیه شاه حسینی|انسیه شاه‌حسینی]] و شهرام اسدی  


مدیر فیلمبرداری: مازیار پرتو
مدیر فیلمبرداری: [[پرتو، مازیار|مازیار پرتو]]


تدوینگر: روح‌الله امامی
تدوینگر: [[امامی، روح الله (تهران ۱۳۱۹ـ۱۳۷۸ش)|روح‌الله امامی]]


آهنگساز: مجید انتظامی
آهنگساز: مجید انتظامی
خط ۲۷: خط ۲۸:
گروه صحنه و دکور: علی فیض‌آبادی، براتعلی ایمانی، محسن شاه‌ابراهیمی و احمد خلیلی‌فرد
گروه صحنه و دکور: علی فیض‌آبادی، براتعلی ایمانی، محسن شاه‌ابراهیمی و احمد خلیلی‌فرد


طراحان چهره‌پردازی: جلال‌الدین معیریان، مهران روحالنی و مهران قاسمی
طراحان چهره‌پردازی: [[معیریان، جلال|جلال‌الدین معیریان]]، مهران روحالنی و مهران قاسمی


برخی از بازیگران: پرویز پورحسینی، حسین پناهی، مهدی فتحی، آزیتا حاجیان، حمید طاعتی، ایرج نوذری، سیامک اطلسی، محمدرضا شریفی‌نیا - فریده صابری، جهانگیر فروهر، محسن قاضی‌مرادی و ملیکا شریفی‌نیا (در نقش اوینار)
برخی از بازیگران: [[پورحسینی، پرویز|پرویز پورحسینی]]، [[پناهی، حسین|حسین پناهی]]، [[فتحی، مهدی (۱۳۱۳ـ۱۳۸۳ش)|مهدی فتحی]]، [[حاجیان، آزیتا (تهران ۱۳۳۶ش)|آزیتا حاجیان]]، حمید طاعتی، [[ایرج نوذری]]، [[اطلسی، سیامک|سیامک اطلسی]]، [[شریفی نیا، محمدرضا (تهران ۱۳۳۴ش)|محمدرضا شریفی‌نیا]] - فریده صابری، [[جهانگیر فروهر]]، محسن قاضی‌مرادی و ملیکا شریفی‌نیا (در نقش اوینار)
----
----
[[رده:سینما]]
[[رده:سینما]]
[[رده:ایران - آثار و رویدادها]]
[[رده:ایران - آثار و رویدادها]]
سرویراستار
۵۵٬۳۴۵

ویرایش