اسمز معکوس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
اُسْمُزِ مَعْکوس (reverse osmosis)
اُسْمُزِ مَعْکوس (reverse osmosis)


حرکت حلال<ref>solvent
حرکت [[حلال]]<ref>solvent
 
</ref> (مایع<ref>liquid
</ref> (مایع<ref>liquid
</ref>) از طریق غشا<ref> membrane </ref>یی نیمه‌تراوا<ref>semipermeable </ref>، از محلولی بسیار غلیظ به محلولی بسیار رقیق. جهت حرکت حلال برخلاف جهت حرکت آن طی اسمز<ref>osmosis
</ref>) از طریق [[غشا]]<ref> membrane </ref>یی نیمه‌تراوا<ref>semipermeable </ref>، از محلولی بسیار غلیظ به محلولی بسیار رقیق. جهت حرکت حلال برخلاف جهت حرکت آن طی [[اسمز]]<ref>osmosis
</ref> است و با اعمال فشار خارجی به محلول، در طرف غلیظ‌تر غشأ صورت می‌گیرد. از این تکنیک زمانی در واحد‌های نمک‌گیری استفاده می‌کنند که با کمک دستگاه تصفیۀ نیمه‌تراوا، آب (حلال) از آب نمک (محلولی نمکی) به آب شیرین منتقل می‌شود.
</ref> است و با اعمال فشار خارجی به محلول، در طرف غلیظ‌تر غشأ صورت می‌گیرد. از این تکنیک زمانی در واحد‌های نمک‌گیری استفاده می‌کنند که با کمک دستگاه تصفیۀ نیمه‌تراوا، [[آب]] (حلال) از [[آب نمک]] (محلولی نمکی) به آب شیرین منتقل می‌شود.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۱۲: خط ۱۱:
----
----


[[Category:زیست شناسی]] [[Category:مفاهیم، اصطلاحات و رشته ها]]
[[Category:زیست شناسی]]  
[[Category:مفاهیم، اصطلاحات و رشته ها]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۳۵

اُسْمُزِ مَعْکوس (reverse osmosis)

حرکت حلال[۱] (مایع[۲]) از طریق غشا[۳]یی نیمه‌تراوا[۴]، از محلولی بسیار غلیظ به محلولی بسیار رقیق. جهت حرکت حلال برخلاف جهت حرکت آن طی اسمز[۵] است و با اعمال فشار خارجی به محلول، در طرف غلیظ‌تر غشأ صورت می‌گیرد. از این تکنیک زمانی در واحد‌های نمک‌گیری استفاده می‌کنند که با کمک دستگاه تصفیۀ نیمه‌تراوا، آب (حلال) از آب نمک (محلولی نمکی) به آب شیرین منتقل می‌شود.

 


  1. solvent
  2. liquid
  3. membrane
  4. semipermeable
  5. osmosis