تشنه تهرانی، محمدتقی (مراغه ۱۲۱۰ـ همدان پس از ۱۲۶۴ق): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


تشنۀ تهرانی، محمدتقی (مراغه ۱۲۱۰ـ همدان پس از ۱۲۶۴ق)<br>
تشنۀ تهرانی، محمدتقی (مراغه ۱۲۱۰ـ همدان پس از ۱۲۶۴ق)<br>
شاعر ایرانی. پیشۀ کلاه‌دوزی داشت. چون قصایدی در مدح فتح‌علی‌شاه قاجار سرود، به دربار تهران فراخوانده شد و از شاه لقب خانی گرفت. در هجاگویی و برخورد مطایبه‌آمیز با رویدادها زبانی تلخ و گزنده داشت. پس از شکست ایران از روسیه چون بسیاری از امرای سپاه را هجو گفت، از بیم جان به کرمان و از آن‌جا به عتبات عراق رفت و تا ۱۲۶۴ق در عراق بود و در حملۀ وهابیان به کربلا و تعرض ایشان زخمی شـد. در آغاز پادشاهی ناصرالدین‌شاه قاجار به ایران بازگشت و در قصیده‌ای میرزا تقی‌خان امیرکبیر را مدح کرد.
شاعر ایرانی. پیشۀ کلاه‌دوزی داشت. چون قصایدی در مدح [[فتحعلی شاه قاجار (۱۱۸۵ـ اصفهان ۱۲۵۰ق)|فتحعلی‌شاه قاجار]] سرود، به دربار تهران فراخوانده شد و از شاه لقب خانی گرفت. در هجاگویی و برخورد مطایبه‌آمیز با رویدادها زبانی تلخ و گزنده داشت. پس از شکست ایران از روسیه چون بسیاری از امرای سپاه را هجو گفت، از بیم جان به کرمان و از آن‌جا به عتبات عراق رفت و تا ۱۲۶۴ق در عراق بود و در حملۀ وهابیان به کربلا و تعرض ایشان زخمی شـد. در آغاز پادشاهی [[ناصرالدین شاه قاجار|ناصرالدین‌شاه قاجار]] به ایران بازگشت و در قصیده‌ای [[امیرکبیر|میرزا تقی‌خان امیرکبیر]] را مدح کرد.
<br><!--14163400-->
<br><!--14163400-->
[[رده:ادبیات فارسی]]
[[رده:ادبیات فارسی]]
[[رده:ادبیات قدیم – اشخاص]]
[[رده:ادبیات قدیم – اشخاص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۲۲

تشنۀ تهرانی، محمدتقی (مراغه ۱۲۱۰ـ همدان پس از ۱۲۶۴ق)
شاعر ایرانی. پیشۀ کلاه‌دوزی داشت. چون قصایدی در مدح فتحعلی‌شاه قاجار سرود، به دربار تهران فراخوانده شد و از شاه لقب خانی گرفت. در هجاگویی و برخورد مطایبه‌آمیز با رویدادها زبانی تلخ و گزنده داشت. پس از شکست ایران از روسیه چون بسیاری از امرای سپاه را هجو گفت، از بیم جان به کرمان و از آن‌جا به عتبات عراق رفت و تا ۱۲۶۴ق در عراق بود و در حملۀ وهابیان به کربلا و تعرض ایشان زخمی شـد. در آغاز پادشاهی ناصرالدین‌شاه قاجار به ایران بازگشت و در قصیده‌ای میرزا تقی‌خان امیرکبیر را مدح کرد.