علاء، ارگ: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '00-->\' به '00-->')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


عَلاء، اَرگ <br>
عَلاء، اَرگ <br>
بنایی تاریخی در ۹‌کیلومتری جنوب شرقی سمنان و کنارۀ جادۀ سمنان به پایگاه هوایی واقع در استان سمنان. این بنا که در بخش علاء واقع است مربوط به اواسط دورۀ قاجار است. زیربنای آن نزدیک به ۱۲۰ متر مربع است. بنای ارگ شش‌ضلعی و ساختمان آن دو طبقه است. ارتفاعی حدود۴.۵&nbsp;متر دارد که با طبقۀ دوم به حدود هشت متر می‌رسد. در این ساختمان مصالحی مانند خشت و گل و اندودی از کاهگل و تزئینات شیشۀ گچی دیده می‌شود. این ساختمان که به عمارت هشت‌بهشت اصفهان شباهت دارد ظاهراً جایگاه حکومت محلی بوده است. نکتۀ جالب توجه در این بنا، کوتاه‌بودن مدخل‌های ارگ است که عبور به‌شکل ایستاده از آن امکان‌پذیر نبود. انباشتۀ خاک در سال‌های متمادی، براثر ویرانی بنا، پدید آمده است.
بنایی تاریخی در ۹‌کیلومتری جنوب شرقی [[سمنان، شهر|سمنان]] و کنارۀ جادۀ سمنان به پایگاه هوایی واقع در [[سمنان، استان|استان سمنان]]. این بنا که در بخش علاء واقع است، مربوط به اواسط دورۀ [[قاجاریه، سلسله|قاجار]] است. زیربنای آن نزدیک به ۱۲۰ متر مربع است. بنای ارگ شش‌ضلعی و ساختمان آن دو طبقه است. ارتفاعی حدود۴.۵&nbsp;متر دارد که با طبقۀ دوم به حدود هشت متر می‌رسد. در این ساختمان مصالحی مانند خشت و گل و اندودی از کاهگل و تزئینات شیشۀ گچی دیده می‌شود. این ساختمان که به عمارت [[هشت بهشت اصفهان|هشت‌بهشت اصفهان]] شباهت دارد، ظاهراً جایگاه حکومت محلی بوده است. نکتۀ جالب توجه در این بنا، کوتاه‌بودن مدخل‌های ارگ است که عبور به‌شکل ایستاده از آن امکان‌پذیر نبود. انباشتۀ خاک در سال‌های متمادی، براثر ویرانی بنا، پدید آمده است.
<br><!--31086800-->
<br><!--31086800-->
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:جغرافیای ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۸

عَلاء، اَرگ
بنایی تاریخی در ۹‌کیلومتری جنوب شرقی سمنان و کنارۀ جادۀ سمنان به پایگاه هوایی واقع در استان سمنان. این بنا که در بخش علاء واقع است، مربوط به اواسط دورۀ قاجار است. زیربنای آن نزدیک به ۱۲۰ متر مربع است. بنای ارگ شش‌ضلعی و ساختمان آن دو طبقه است. ارتفاعی حدود۴.۵ متر دارد که با طبقۀ دوم به حدود هشت متر می‌رسد. در این ساختمان مصالحی مانند خشت و گل و اندودی از کاهگل و تزئینات شیشۀ گچی دیده می‌شود. این ساختمان که به عمارت هشت‌بهشت اصفهان شباهت دارد، ظاهراً جایگاه حکومت محلی بوده است. نکتۀ جالب توجه در این بنا، کوتاه‌بودن مدخل‌های ارگ است که عبور به‌شکل ایستاده از آن امکان‌پذیر نبود. انباشتۀ خاک در سال‌های متمادی، براثر ویرانی بنا، پدید آمده است.