هفده شهریور ۱۳۵۷، واقعه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\4' به '<!--4')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


هفده شهریور ۱۳۵۷، واقعه <br>
هفده شهریور ۱۳۵۷، واقعه <br>
[[پرونده: 41093000.jpg | بندانگشتی|هفده شهريور 1357، واقعه]](یا: جمعۀ سیاه) تظاهرات سیاسی ـ مذهبی شماری از مردم تهران برضد رژیم شاه، در روز جمعه هفده شهریور ۱۳۵۷ش، در میدان ژاله (میدان شهدا). رژیم شاه به‌منظور جلوگیری از تظاهرات، ساعاتی قبل از آن در تهران و یازده شهر دیگر حکومت‌ نظامی اعلام کرد، اما مردم تهران که غالباً بی‌خبر بودند به خیابان‌ها آمدند و در میدان ژاله اجتماع کردند و شعارهایی علیه رژیم سر دادند. نظامیان آنان را به رگبار گلوله بستند. در این واقعه عدۀ زیادی از مردم و به‌ويژه زنان&nbsp;به‌شهادت رسیدند. از آن پس این روز، «جمعۀ سیاه‌» نامیده شد.
[[پرونده: 41093000.jpg | بندانگشتی|هفده شهريور 1357، واقعه]](یا: جمعۀ سیاه) تظاهرات سیاسی ـ مذهبی شماری از مردم تهران برضد رژیم [[محمدرضا شاه پهلوی (۱۲۹۸ـ۱۳۵۹ش)|شاه]]، در روز جمعه هفده شهریور ۱۳۵۷ش، در [[میدان ژاله]] (میدان شهدا). رژیم شاه به‌منظور جلوگیری از تظاهرات، ساعاتی قبل از آن در تهران و یازده شهر دیگر حکومت‌ نظامی اعلام کرد، اما مردم تهران که غالباً بی‌خبر بودند به خیابان‌ها آمدند و در میدان ژاله اجتماع کردند و شعارهایی علیه رژیم سر دادند. نظامیان آنان را به رگبار گلوله بستند. در این واقعه عدۀ زیادی از مردم و به‌ويژه زنان&nbsp;به‌شهادت رسیدند. از آن پس این روز، «جمعۀ سیاه‌» نامیده شد.
<br><!--41093000-->
<br><!--41093000-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:ایران از انقلاب اسلامی 1357 تا امروز]]
[[رده:ایران از انقلاب اسلامی 1357 تا امروز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۳۳

هفده شهریور ۱۳۵۷، واقعه

هفده شهريور 1357، واقعه

(یا: جمعۀ سیاه) تظاهرات سیاسی ـ مذهبی شماری از مردم تهران برضد رژیم شاه، در روز جمعه هفده شهریور ۱۳۵۷ش، در میدان ژاله (میدان شهدا). رژیم شاه به‌منظور جلوگیری از تظاهرات، ساعاتی قبل از آن در تهران و یازده شهر دیگر حکومت‌ نظامی اعلام کرد، اما مردم تهران که غالباً بی‌خبر بودند به خیابان‌ها آمدند و در میدان ژاله اجتماع کردند و شعارهایی علیه رژیم سر دادند. نظامیان آنان را به رگبار گلوله بستند. در این واقعه عدۀ زیادی از مردم و به‌ويژه زنان به‌شهادت رسیدند. از آن پس این روز، «جمعۀ سیاه‌» نامیده شد.