شراپشر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
شراپْشِر (Shropshire)
شراپْشِر (Shropshire)


کاونتی (بخشی)<ref>county</ref> در غرب انگلستان با ۳,۴۹۰ کیلومتر مربع مساحت و ۴۲۱,۲۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۶). گاهی به‌اختصار به آن سَلپ<ref>Salop</ref> می‌گویند. شروزبری<ref>Shrewsbury</ref> (مرکز اداری)، لادلو<ref>Ludlow</ref>، آزوِستری<ref>Oswestry</ref> از شهرهای مهم آن به‌شمار می‌روند. رود سِوِرن<ref>River Severn</ref> شراپشر را، در مرز ویلز<ref>Wales</ref>، به دو بخش شمال غربی ـ جنوب شرقی تقسیم کرده است. رود تیم<ref>River Teme</ref>، دریاچۀ الزمیر<ref>Ellesmere</ref>، قلّۀ کِلی هیلز<ref>Clee Hills</ref> به ارتفاع حدود ۶۱۰ متر در جنوب غربی، در این بخش قرار دارند. مهم‌ترین بنای شراپشر عبارت است از موزۀ روباز باستان‌شناسی صنعتی درّۀ آیرنبریج<ref>Ironbridge Gorge</ref>، با پل آهنی<ref>Iron Bridge</ref> (۱۷۷۹)، که نخستین پل فلزی جهان است. کشت غلات (جو، جو دوسر، گندم)، چغندرقند، سبزی، پرورش گاو و گوسفند، تولید لبنیات، و جنگلداری از فعالیت‌های کشاورزی این بخش به‌شمار می‌روند. صنایع آن عبارت‌اند از تولید آجر، علوم مهندسی، استخراج سنگ آهک، تولید ماشین‌آلات، ابزار کشاورزی، فرش، گیرنده‌های رادیویی و ساعت؛ شراپشر تولیدکنندۀ اصلی آهن در انگلستان است. با توجه به تعداد قلعه‌های شراپشر به‌نظر می‌رسد این بخش در اوایل عصر آهن<ref>Iron Age</ref> جمعیت زیادی داشته است. رومی‌ها در راکستر<ref>Wroxeter</ref>، سومین شهر بزرگ بریتانیای روم<ref>Roman Britian</ref>، سکونت گزیدند و در قرن ۸‌م این ناحیه بخشی از قلمرو پادشاهی ساکسونی مرشا<ref>Mercia</ref> شد.
کاونتی (بخشی)<ref>county</ref> در غرب [[انگلستان]] با ۳,۴۹۰ کیلومتر مربع مساحت و ۴۲۱,۲۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۶). گاهی به‌اختصار به آن سَلپ<ref>Salop</ref> می‌گویند. [[شروزبری]]<ref>Shrewsbury</ref> (مرکز اداری)، لادلو<ref>Ludlow</ref>، آزوِستری<ref>Oswestry</ref> از شهرهای مهم آن به‌شمار می‌روند. رود سِوِرن<ref>River Severn</ref> شراپشر را، در مرز [[ویلز]]<ref>Wales</ref>، به دو بخش شمال غربی ـ جنوب شرقی تقسیم کرده است. رود تیم<ref>River Teme</ref>، دریاچۀ الزمیر<ref>Ellesmere</ref>، قلّۀ کِلی هیلز<ref>Clee Hills</ref> به ارتفاع حدود ۶۱۰ متر در جنوب غربی، در این بخش قرار دارند. مهم‌ترین بنای شراپشر عبارت است از موزۀ روباز باستان‌شناسی صنعتی درّۀ آیرنبریج<ref>Ironbridge Gorge</ref>، با پل آهنی<ref>Iron Bridge</ref> (۱۷۷۹)، که نخستین پل فلزی جهان است. کشت غلات (جو، جو دوسر، گندم)، چغندرقند، سبزی، پرورش گاو و گوسفند، تولید لبنیات، و جنگلداری از فعالیت‌های کشاورزی این بخش به‌شمار می‌روند. صنایع آن عبارت‌اند از تولید آجر، علوم مهندسی، استخراج سنگ آهک، تولید ماشین‌آلات، ابزار کشاورزی، فرش، گیرنده‌های رادیویی و ساعت؛ شراپشر تولیدکنندۀ اصلی آهن در انگلستان است. با توجه به تعداد قلعه‌های شراپشر به‌نظر می‌رسد این بخش در اوایل [[آهن، عصر|عصر آهن]]<ref>Iron Age</ref> جمعیت زیادی داشته است. رومی‌ها در راکستر<ref>Wroxeter</ref>، سومین شهر بزرگ بریتانیای روم<ref>Roman Britian</ref>، سکونت گزیدند و در قرن ۸‌م این ناحیه بخشی از قلمرو پادشاهی ساکسونی [[مرشا]]<ref>Mercia</ref> شد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۰۳

شراپْشِر (Shropshire)

کاونتی (بخشی)[۱] در غرب انگلستان با ۳,۴۹۰ کیلومتر مربع مساحت و ۴۲۱,۲۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۶). گاهی به‌اختصار به آن سَلپ[۲] می‌گویند. شروزبری[۳] (مرکز اداری)، لادلو[۴]، آزوِستری[۵] از شهرهای مهم آن به‌شمار می‌روند. رود سِوِرن[۶] شراپشر را، در مرز ویلز[۷]، به دو بخش شمال غربی ـ جنوب شرقی تقسیم کرده است. رود تیم[۸]، دریاچۀ الزمیر[۹]، قلّۀ کِلی هیلز[۱۰] به ارتفاع حدود ۶۱۰ متر در جنوب غربی، در این بخش قرار دارند. مهم‌ترین بنای شراپشر عبارت است از موزۀ روباز باستان‌شناسی صنعتی درّۀ آیرنبریج[۱۱]، با پل آهنی[۱۲] (۱۷۷۹)، که نخستین پل فلزی جهان است. کشت غلات (جو، جو دوسر، گندم)، چغندرقند، سبزی، پرورش گاو و گوسفند، تولید لبنیات، و جنگلداری از فعالیت‌های کشاورزی این بخش به‌شمار می‌روند. صنایع آن عبارت‌اند از تولید آجر، علوم مهندسی، استخراج سنگ آهک، تولید ماشین‌آلات، ابزار کشاورزی، فرش، گیرنده‌های رادیویی و ساعت؛ شراپشر تولیدکنندۀ اصلی آهن در انگلستان است. با توجه به تعداد قلعه‌های شراپشر به‌نظر می‌رسد این بخش در اوایل عصر آهن[۱۳] جمعیت زیادی داشته است. رومی‌ها در راکستر[۱۴]، سومین شهر بزرگ بریتانیای روم[۱۵]، سکونت گزیدند و در قرن ۸‌م این ناحیه بخشی از قلمرو پادشاهی ساکسونی مرشا[۱۶] شد.

 


  1. county
  2. Salop
  3. Shrewsbury
  4. Ludlow
  5. Oswestry
  6. River Severn
  7. Wales
  8. River Teme
  9. Ellesmere
  10. Clee Hills
  11. Ironbridge Gorge
  12. Iron Bridge
  13. Iron Age
  14. Wroxeter
  15. Roman Britian
  16. Mercia