آسکلپیوس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


آسْکْلِپیوس (Asclepius)<br/> [[File:10128500.jpg|thumb|آسکلپيوس]]خدای طب در اساطیر یونان (در روم، آیسکولاپیوس<ref>Aesculapius</ref>). پسر آپولون<ref>Apollo</ref>، پدر پاناکا<ref>Panacea</ref>، و هوگی‌ئی‌یا<ref>Hygieia</ref>، الهۀ تندرستی بود. نمادش کادوکئوس<ref>Caduceus</ref>&nbsp;است، عصای بالداری که دو مار دور آن حلقه زده‌اند؛ موجوداتی که ظاهراً با پوست‌اندازی حیات دوباره می‌یابند. پرستش او در تسالی<ref>Thessaly</ref>&nbsp;در شمال یونان آغاز شد اما پرستشگاه اصلی‌اش در دوران باستان در اپیداروس<ref>Epidaurus</ref>&nbsp;بود. بیماران، شب را در معبد او می‌گذراندند، و براساس رویاهایشان تحت درمان قرار می‌گرفتند. این کیش از ۲۹۳پ‌م در روم گسترش یافت. آسکلیپوس قدرت شفابخشی خود را از آپولون به ارث برده بود و شیرون<ref>Chiron</ref>، که از قَنطورِس<ref>Centaur</ref>ها (موجودات نیم ‌انسان و نیم‌ اسب) بود، او را طب و شکار تعلیم داد. با زنده‌کردن مردگان، خشم پلوتون<ref>Pluto</ref>، خدای عالم زیرین، را برانگیخت؛ زئوس<ref>Zeus</ref>&nbsp;او را کشت ولی سپس زندگی جاوید به او بخشید. آسکلیپِدیا<ref>Asclepiadae</ref>، فرقه‌ای از کاهنان بودند که مدعیِ داشتن دانش پزشکی بودند.
آسْکْلِپیوس (Asclepius)<br/> [[File:10128500.jpg|thumb|آسکلپيوس]]خدای طب در اساطیر [[یونان باستان|یونان]] (در روم، آیسکولاپیوس<ref>Aesculapius</ref>). پسر [[آپولون]]<ref>Apollo</ref>، پدر پاناکا<ref>Panacea</ref>، و [[هوگی یی یا|هوگی‌ئی‌یا]]<ref>Hygieia</ref>، الهۀ تندرستی بود. نمادش [[کادوکیوس|کادوکئوس]]<ref>Caduceus</ref> است، عصای بالداری که دو مار دور آن حلقه زده‌اند؛ موجوداتی که ظاهراً با پوست‌اندازی حیات دوباره می‌یابند. پرستش او در [[تسالی]]<ref>Thessaly</ref> در شمال یونان آغاز شد اما پرستشگاه اصلی‌اش در دوران باستان در [[اپیداروس]]<ref>Epidaurus</ref> بود. بیماران، شب را در معبد او می‌گذراندند، و براساس رویاهایشان تحت درمان قرار می‌گرفتند. این کیش از ۲۹۳پ‌م در روم گسترش یافت. آسکلیپوس قدرت شفابخشی خود را از آپولون به ارث برده بود و [[شیرون (اسطوره شناسی)|شیرون]]<ref>Chiron</ref>، که از [[قنطورس (اسطوره)|قَنطورِس]]<ref>Centaur</ref>ها (موجودات نیم ‌انسان و نیم‌ اسب) بود، او را طب و شکار تعلیم داد. با زنده‌کردن مردگان، خشم [[پلوتون (اسطوره)|پلوتون]]<ref>Pluto</ref>، خدای عالم زیرین، را برانگیخت؛ [[زیوس|زئوس]]<ref>Zeus</ref>&nbsp;او را کشت ولی سپس زندگی جاوید به او بخشید. آسکلیپِدیا<ref>Asclepiadae</ref>، فرقه‌ای از کاهنان بودند که مدعیِ داشتن دانش پزشکی بودند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۱۵

آسْکْلِپیوس (Asclepius)

آسکلپيوس

خدای طب در اساطیر یونان (در روم، آیسکولاپیوس[۱]). پسر آپولون[۲]، پدر پاناکا[۳]، و هوگی‌ئی‌یا[۴]، الهۀ تندرستی بود. نمادش کادوکئوس[۵] است، عصای بالداری که دو مار دور آن حلقه زده‌اند؛ موجوداتی که ظاهراً با پوست‌اندازی حیات دوباره می‌یابند. پرستش او در تسالی[۶] در شمال یونان آغاز شد اما پرستشگاه اصلی‌اش در دوران باستان در اپیداروس[۷] بود. بیماران، شب را در معبد او می‌گذراندند، و براساس رویاهایشان تحت درمان قرار می‌گرفتند. این کیش از ۲۹۳پ‌م در روم گسترش یافت. آسکلیپوس قدرت شفابخشی خود را از آپولون به ارث برده بود و شیرون[۸]، که از قَنطورِس[۹]ها (موجودات نیم ‌انسان و نیم‌ اسب) بود، او را طب و شکار تعلیم داد. با زنده‌کردن مردگان، خشم پلوتون[۱۰]، خدای عالم زیرین، را برانگیخت؛ زئوس[۱۱] او را کشت ولی سپس زندگی جاوید به او بخشید. آسکلیپِدیا[۱۲]، فرقه‌ای از کاهنان بودند که مدعیِ داشتن دانش پزشکی بودند.

 


  1. Aesculapius
  2. Apollo
  3. Panacea
  4. Hygieia
  5. Caduceus
  6. Thessaly
  7. Epidaurus
  8. Chiron
  9. Centaur
  10. Pluto
  11. Zeus
  12. Asclepiadae