علی اکبر سرخوش: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:




سازنده‌ی ساز و نوازنده‌ی ایرانی. پدرش در خیابان ناصرخسرو، کارگاهی داشت که در آن به ساختن تار و سنتور مشغول بود. على‌‏اکبر سرخوش در سن کمتر از 10 سالگی، در کارگاه پدرش و زیر نظر او مشغول فراگیرى فن سازسازى شد. او چون از گوش دقیق و حساسی برخوردار بود سال‌هاى متمادى کوک این ساز را براى بسیارى از نوازندگان بزرگ ارکستر به عهده داشت. اساتیدی چون [[ابوالحسن صبا]] به او عنوان "پدر کوک" داده بودند. سرخوش بیش‌تر از پنجاه سال مشغول ساختن سازهاى مختلف (به‌خصوص سنتور) بود و با نواختن سازهایى مثل سنتور، سه‌‏تار، تار، کمانچه، پیانو، ویولن و آکوردئون آشنایى کامل داشت. او اولین کسی است که به منظور اجرای آهنگ‌‏هاى ایرانى، روى آکوردئون ربع‌پرده قرار داد.  
سازنده‌ی ساز و نوازنده‌ی ایرانی. پدرش در [[ناصرخسرو، خیابان|خیابان ناصرخسرو]]، کارگاهی داشت که در آن به ساختن تار و سنتور مشغول بود. على‌‏اکبر سرخوش در سن کمتر از 10 سالگی، در کارگاه پدرش و زیر نظر او مشغول فراگیرى فن سازسازى شد. او چون از گوش دقیق و حساسی برخوردار بود سال‌هاى متمادى کوک این ساز را براى بسیارى از نوازندگان بزرگ ارکستر به عهده داشت. اساتیدی چون [[ابوالحسن صبا]] به او عنوان "پدر کوک" داده بودند. سرخوش بیش‌تر از پنجاه سال مشغول ساختن سازهاى مختلف (به‌خصوص سنتور) بود و با نواختن سازهایى مثل [[سنتور]]، [[سه تار|سه‌‏تار]]، تار، [[کمانچه]]، [[پیانو]]، [[ویولن]] و [[آکوردیون|آکوردئون]] آشنایى کامل داشت. او اولین کسی است که به منظور اجرای آهنگ‌‏هاى ایرانى، روى آکوردئون ربع‌پرده قرار داد.  


سرخوش، پس از فراگیری نوازندگی سنتور و سازهای دیگر نزد پدر خود و اساتید موسیقی ایرانی، از سال‌هاى اولیه‌ی تاسیس رادیو با این مرکز و در ارکستر [[منصوری، ابراهیم (۱۲۷۸ـ۱۳۴۸ش)|ابراهیم منصورى]] همکاری داشته است. سازهاى ساخت او علاوه بر این که در اختیار نوازندگان بزرگ ایران قرار گرفته، بسیارى از آنها نیز به خارج از کشور برده شده است.  
سرخوش، پس از فراگیری نوازندگی سنتور و سازهای دیگر نزد پدر خود و اساتید موسیقی ایرانی، از سال‌هاى اولیه‌ی تأسیس رادیو با این مرکز و در ارکستر [[منصوری، ابراهیم (۱۲۷۸ـ۱۳۴۸ش)|ابراهیم منصورى]] همکاری داشته است. سازهاى ساخت او علاوه بر این که در اختیار نوازندگان بزرگ ایران قرار گرفته، بسیارى از آنها نیز به خارج از کشور برده شده است.  


او به‌ دلیل بیماری کلیه و عفونت ریه درگذشت و در تهران به ‌خاک سپرده شد.
او به‌ دلیل بیماری کلیه و عفونت ریه درگذشت و در تهران به ‌خاک سپرده شد.

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۵۳

علی‌اکبر سرخوش
زادروز تهران 1302ش
درگذشت تهران 20 تیر 1386ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی سازنده‌ی ساز
شغل و تخصص های دیگر نوازنده‌ی سنتور
سبک سنتی
گروه مقاله موسیقی
علی‌اکبر سرخوش
علی‌اکبر سرخوش

على‌‏اکبر سرخوش (تهران 1302ش- تهران 20 تیر 1386ش)


سازنده‌ی ساز و نوازنده‌ی ایرانی. پدرش در خیابان ناصرخسرو، کارگاهی داشت که در آن به ساختن تار و سنتور مشغول بود. على‌‏اکبر سرخوش در سن کمتر از 10 سالگی، در کارگاه پدرش و زیر نظر او مشغول فراگیرى فن سازسازى شد. او چون از گوش دقیق و حساسی برخوردار بود سال‌هاى متمادى کوک این ساز را براى بسیارى از نوازندگان بزرگ ارکستر به عهده داشت. اساتیدی چون ابوالحسن صبا به او عنوان "پدر کوک" داده بودند. سرخوش بیش‌تر از پنجاه سال مشغول ساختن سازهاى مختلف (به‌خصوص سنتور) بود و با نواختن سازهایى مثل سنتور، سه‌‏تار، تار، کمانچه، پیانو، ویولن و آکوردئون آشنایى کامل داشت. او اولین کسی است که به منظور اجرای آهنگ‌‏هاى ایرانى، روى آکوردئون ربع‌پرده قرار داد.

سرخوش، پس از فراگیری نوازندگی سنتور و سازهای دیگر نزد پدر خود و اساتید موسیقی ایرانی، از سال‌هاى اولیه‌ی تأسیس رادیو با این مرکز و در ارکستر ابراهیم منصورى همکاری داشته است. سازهاى ساخت او علاوه بر این که در اختیار نوازندگان بزرگ ایران قرار گرفته، بسیارى از آنها نیز به خارج از کشور برده شده است.

او به‌ دلیل بیماری کلیه و عفونت ریه درگذشت و در تهران به ‌خاک سپرده شد.