زودتن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


زودِتِن (Sudeten)<br/> (یا: سودت) ناحیه‌ای کوهستانی در شمال شرقی بوهم، در جمهوری چک. به‌ سمت شرق در امتداد مرز لهستان گسترش یافته است. برطبق پیمان مونیخ<ref>Munich Agreement</ref>&nbsp;(۱۹۳۸) به آلمان منضم و در ۱۹۴۵ به چکسلوواکی بازگردانده شد. آلمان و جمهوری چک در تلاش برای کنار گذاشتن خصومت ده‌ها ساله بر سر مسئله زودتنلاند<ref>Sudetenland</ref>&nbsp;در ژانویۀ ۱۹۹۷ بیانیۀ مشترکی منتشر کردند. آلمان از مشکلات مردم منطقه در زمان اشغالگری نازی پوزش خواست. چک‌ها نیز به نوبۀ خود از اخراج بیش از ۲.۵میلیون آلمانی ساکن زودتنلاند پس از جنگ جهانی دوم ابراز تأسف کردند. دستیابی به این موافقت‌نامه دو سال طول کشید.
زودِتِن (Sudeten)<br/> (یا: سودت) ناحیه‌ای کوهستانی در شمال شرقی [[بوهم]]، در [[چک، جمهوری|جمهوری چک]]. به‌ سمت شرق در امتداد مرز [[لهستان]] گسترش یافته است. برطبق [[پیمان مونیخ]]<ref>Munich Agreement</ref>&nbsp;(۱۹۳۸) به [[آلمان]] منضم و در ۱۹۴۵ به [[چکسلوواکی]] بازگردانده شد. آلمان و جمهوری چک در تلاش برای کنار گذاشتن خصومت ده‌ها ساله بر سر مسئله زودتنلاند<ref>Sudetenland</ref>&nbsp;در ژانویۀ ۱۹۹۷ بیانیۀ مشترکی منتشر کردند. آلمان از مشکلات مردم منطقه در زمان اشغالگری نازی پوزش خواست. چک‌ها نیز به نوبۀ خود از اخراج بیش از ۲.۵میلیون آلمانی ساکن زودتنلاند پس از [[جنگ جهانی دوم]] ابراز تأسف کردند. دستیابی به این موافقت‌نامه دو سال طول کشید.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۹ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۳۴

زودِتِن (Sudeten)
(یا: سودت) ناحیه‌ای کوهستانی در شمال شرقی بوهم، در جمهوری چک. به‌ سمت شرق در امتداد مرز لهستان گسترش یافته است. برطبق پیمان مونیخ[۱] (۱۹۳۸) به آلمان منضم و در ۱۹۴۵ به چکسلوواکی بازگردانده شد. آلمان و جمهوری چک در تلاش برای کنار گذاشتن خصومت ده‌ها ساله بر سر مسئله زودتنلاند[۲] در ژانویۀ ۱۹۹۷ بیانیۀ مشترکی منتشر کردند. آلمان از مشکلات مردم منطقه در زمان اشغالگری نازی پوزش خواست. چک‌ها نیز به نوبۀ خود از اخراج بیش از ۲.۵میلیون آلمانی ساکن زودتنلاند پس از جنگ جهانی دوم ابراز تأسف کردند. دستیابی به این موافقت‌نامه دو سال طول کشید.

 


  1. Munich Agreement
  2. Sudetenland