سیمونه مارتینی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴: خط ۴:
[[File:25358500.jpg|thumb|تابلوي جلوس باشکوه مريم عذرا و مسيح کودک، اثر سيمونه مارتيني]]
[[File:25358500.jpg|thumb|تابلوي جلوس باشکوه مريم عذرا و مسيح کودک، اثر سيمونه مارتيني]]


نقاش ایتالیایی. از استادان مکتب سیه‌نا<ref>Sienese school</ref> بود. نقاشی را نزد دوتچو<ref>Duccio</ref> آموخت، و ضمن استفاده از رنگ‌های تابناک و خط‌های ظریف نقاشی سیه‌نایی، طبیعت‌گرایی<ref>naturalism</ref> تازه‌ای بدان افزود. ''جلوس باشکوه مریم عذرا و مسیح کودک''<ref>''Maestà''</ref> در ساختمان شهرداری سیِنا<ref>Town Hall of Siena</ref> و ''عید بشارت''<ref>''Annunciation''</ref> (۱۳۳۳م؛ اوفیتسی<ref>Uffizi</ref>، فلورانس<ref>Florence</ref>) از برجسته‌ترین آثار اویند. سیمونه از حمایت شهر سیه‌نا، شاه ناپل، و پاپ برخوردار بود. دو دیوارنگاره<ref>fresco</ref>اش در ساختمان شهرداری سیه‌ناست: ''مریم عذرا بر سریر ملکوت''، و تک‌چهره‌ای از قهرمان شهر، گوئیدوریتچو دا فولیانو<ref>''Guidoriccio da Fogliano''</ref>، سوار بر اسب. هنر گوتیک<ref>Gothic</ref> فرانسوی، و عنصر گوتیک در مجسمه‌سازیِ پیسانو<ref>Pisano</ref>ها (پدر و پسر)، سمت‌وسوی جدیدی به هنر سیمونه دادند، که تا دو قرن بعد در سیه‌نا مسلّط ماند. سفر به ناپل در ۱۳۱۷م، برای نخستین‌بار او را با فرانسه و زندگی دربار پیوند داد. در ناپل نقاشی محرابی<ref>altarpiece</ref> کلیسای سان لورنتسو<ref>San Lorenzo</ref> را برای روبر آنژویی<ref>Robert of Anjou</ref> آفرید، و سنت لوئیس<ref>St Louis</ref> را درحال‌گذاشتن تاج پادشاهی ناپل بر سر روبر تصویر کرد. در ۱۳۳۹م برای کاری دولتی به آوینیون<ref>Avignon</ref> رفت و باقی عمر را در آن‌جا گذراند، و با پترارک<ref>Petrarch</ref> طرح دوستی ریخت، و تک‌چهره‌ای (اکنون مفقود شده است) از لورا<ref>Laura</ref>ی ممدوحِ او پدید آورد، و دیوان اشعار ویرژیل<ref>Virgil</ref> را برای شاعر مصوّر ساخت، که اکنون در میلان نگهداری می‌شود.
نقاش ایتالیایی. از استادان مکتب سیه‌نا<ref>Sienese school</ref>، نوعی سبک [[گوتیک، هنر|گوتیک]] بسیار باظرافت، بود. نقاشی را نزد دوتچو<ref>Duccio</ref> آموخت، و ضمن استفاده از رنگ‌های تابناک و خط‌های ظریف نقاشی سیه‌نایی، طبیعت‌گرایی<ref>naturalism</ref> تازه‌ای بدان افزود. ''جلوس باشکوه مریم عذرا و مسیح کودک''<ref>''Maestà''</ref> در ساختمان شهرداری سیِنا<ref>Town Hall of Siena</ref> و ''عید بشارت''<ref>''Annunciation''</ref> (۱۳۳۳م؛ اوفیتسی<ref>Uffizi</ref>، فلورانس<ref>Florence</ref>) از برجسته‌ترین آثار اویند. سیمونه از حمایت شهر سیه‌نا، شاه ناپل، و پاپ برخوردار بود. دو دیوارنگاره<ref>fresco</ref>اش در ساختمان شهرداری سیه‌ناست: ''مریم عذرا بر سریر ملکوت''، و تک‌چهره‌ای از قهرمان شهر، گوئیدوریتچو دا فولیانو<ref>''Guidoriccio da Fogliano''</ref>، سوار بر اسب. هنر گوتیک<ref>Gothic</ref> فرانسوی، و عنصر گوتیک در مجسمه‌سازیِ پیسانو<ref>Pisano</ref>ها (پدر و پسر)، سمت‌وسوی جدیدی به هنر سیمونه دادند، که تا دو قرن بعد در سیه‌نا مسلّط ماند. سفر به ناپل در ۱۳۱۷م، برای نخستین‌بار او را با فرانسه و زندگی دربار پیوند داد. در ناپل نقاشی محرابی<ref>altarpiece</ref> کلیسای سان لورنتسو<ref>San Lorenzo</ref> را برای روبر آنژویی<ref>Robert of Anjou</ref> آفرید، و سنت لوئیس<ref>St Louis</ref> را درحال‌گذاشتن تاج پادشاهی ناپل بر سر روبر تصویر کرد. در ۱۳۳۹م برای کاری دولتی به آوینیون<ref>Avignon</ref> رفت و باقی عمر را در آن‌جا گذراند، و با پترارک<ref>Petrarch</ref> طرح دوستی ریخت، و تک‌چهره‌ای (اکنون مفقود شده است) از لورا<ref>Laura</ref>ی ممدوحِ او پدید آورد، و دیوان اشعار ویرژیل<ref>Virgil</ref> را برای شاعر مصوّر ساخت، که اکنون در میلان نگهداری می‌شود.
 
&nbsp;


----
----


[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]] [[Category:پیش از قرن 20 - اشخاص]]
[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]] [[Category:پیش از قرن 20 - اشخاص]]

نسخهٔ ‏۲۵ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۴۸

سیمونِه مارْتینی (ح ۱۲۸۴ـ۱۳۴۴م)(Simone Martini)

تابلوي جلوس باشکوه مريم عذرا و مسيح کودک، اثر سيمونه مارتيني

نقاش ایتالیایی. از استادان مکتب سیه‌نا[۱]، نوعی سبک گوتیک بسیار باظرافت، بود. نقاشی را نزد دوتچو[۲] آموخت، و ضمن استفاده از رنگ‌های تابناک و خط‌های ظریف نقاشی سیه‌نایی، طبیعت‌گرایی[۳] تازه‌ای بدان افزود. جلوس باشکوه مریم عذرا و مسیح کودک[۴] در ساختمان شهرداری سیِنا[۵] و عید بشارت[۶] (۱۳۳۳م؛ اوفیتسی[۷]، فلورانس[۸]) از برجسته‌ترین آثار اویند. سیمونه از حمایت شهر سیه‌نا، شاه ناپل، و پاپ برخوردار بود. دو دیوارنگاره[۹]اش در ساختمان شهرداری سیه‌ناست: مریم عذرا بر سریر ملکوت، و تک‌چهره‌ای از قهرمان شهر، گوئیدوریتچو دا فولیانو[۱۰]، سوار بر اسب. هنر گوتیک[۱۱] فرانسوی، و عنصر گوتیک در مجسمه‌سازیِ پیسانو[۱۲]ها (پدر و پسر)، سمت‌وسوی جدیدی به هنر سیمونه دادند، که تا دو قرن بعد در سیه‌نا مسلّط ماند. سفر به ناپل در ۱۳۱۷م، برای نخستین‌بار او را با فرانسه و زندگی دربار پیوند داد. در ناپل نقاشی محرابی[۱۳] کلیسای سان لورنتسو[۱۴] را برای روبر آنژویی[۱۵] آفرید، و سنت لوئیس[۱۶] را درحال‌گذاشتن تاج پادشاهی ناپل بر سر روبر تصویر کرد. در ۱۳۳۹م برای کاری دولتی به آوینیون[۱۷] رفت و باقی عمر را در آن‌جا گذراند، و با پترارک[۱۸] طرح دوستی ریخت، و تک‌چهره‌ای (اکنون مفقود شده است) از لورا[۱۹]ی ممدوحِ او پدید آورد، و دیوان اشعار ویرژیل[۲۰] را برای شاعر مصوّر ساخت، که اکنون در میلان نگهداری می‌شود.


  1. Sienese school
  2. Duccio
  3. naturalism
  4. Maestà
  5. Town Hall of Siena
  6. Annunciation
  7. Uffizi
  8. Florence
  9. fresco
  10. Guidoriccio da Fogliano
  11. Gothic
  12. Pisano
  13. altarpiece
  14. San Lorenzo
  15. Robert of Anjou
  16. St Louis
  17. Avignon
  18. Petrarch
  19. Laura
  20. Virgil