مقدس اردبیلی، احمد ( ـ نجف ۹۹۳ق): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\3' به '<!--3')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


مُقَدَّسِ اردبیلی، احمد ( ـ نجف ۹۹۳ق)<br>
مُقَدَّسِ اردبیلی، احمد ( ـ نجف ۹۹۳ق)<br>
[[پرونده: 38360800.jpg | بندانگشتی|مُقَدَّسِ اردبيلي، احمد]]فقیه امامی ایرانی. تحصیلاتش را در نجف به پایان برد. نزد کسانی چون جمال‌الدین محمود، شاگرد جلال‌الدین درس خواند. با ملا عبدالله یزدی صاحب ''حاشیه بر تهذیب‌المنطــق'' و مولـــی میرزاجان باغندی هم‌درس و با شیخ بهایی و میرزا محمد استرابادی صاحب ''رجال'' هم‌عصر بود. صاحب ''معالم''، صاحب ''مدارک''، ملا عبدالله شوشتری، امیرعلّام تفرشی و فضل‌الله استرابادی از شاگردان او بودند. مرجعیت شیعه بعد از شهید ثانی به او منتقل شد. او در فقه مبدع شیوه‌ای است که در آن با تکیه بر تحلیل منطقی و استدلال عقلی، مستقل از آرای فقیهان گذشته، به استنباط می‌پرداخت. مداومت بر این شیوه از سوی او به فقه او دقت و عمق ویژه‌ای بخشیده بود که پیش از وی سابقه نداشت. از آثارش: ''زبدة‌البیان فی آیات احکام‌القرآن؛ حدیقة‌الشیعة''؛'' شرح‌الهیات تجرید قوشجی؛ تعلیقه‌ بر شرح مختصرالاصول عضدی؛ استیناس‌المعنویة'' (به عربی) در کلام؛'' مجمع‌الفائدة و البرهان فی شرح ارشادالاذهان''، که مهم‌ترین و معروف‌ترین اثر فقهی اوست.
[[پرونده: 38360800.jpg | بندانگشتی|مُقَدَّسِ اردبيلي، احمد]]فقیه امامی ایرانی. تحصیلاتش را در نجف به پایان برد. نزد کسانی چون جمال‌الدین محمود، شاگرد جلال‌الدین درس خواند. با ملا عبدالله یزدی صاحب ''حاشیه بر تهذیب‌المنطق'' و مولی میرزاجان باغندی هم‌درس و با شیخ بهایی و میرزا محمد استرابادی صاحب ''رجال'' هم‌عصر بود. صاحب ''معالم''، صاحب ''مدارک''، ملا عبدالله شوشتری، امیرعلّام تفرشی و فضل‌الله استرابادی از شاگردان او بودند. مرجعیت شیعه بعد از شهید ثانی به او منتقل شد. او در فقه مبدع شیوه‌ای است که در آن با تکیه بر تحلیل منطقی و استدلال عقلی، مستقل از آرای فقیهان گذشته، به استنباط می‌پرداخت. مداومت بر این شیوه از سوی او به فقه او دقت و عمق ویژه‌ای بخشیده بود که پیش از وی سابقه نداشت. از آثارش: ''زبدة‌البیان فی آیات احکام‌القرآن؛ حدیقة‌الشیعة''؛'' شرح‌الهیات تجرید قوشجی؛ تعلیقه‌ بر شرح مختصرالاصول عضدی؛ استیناس‌المعنویة'' (به عربی) در کلام؛'' مجمع‌الفائدة و البرهان فی شرح ارشادالاذهان''، که مهم‌ترین و معروف‌ترین اثر فقهی اوست.
<br><!--38360800-->
<br><!--38360800-->
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:فقه و اصول و احکام]]
[[رده:فقه و اصول و احکام]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۵۸

مُقَدَّسِ اردبیلی، احمد ( ـ نجف ۹۹۳ق)

مُقَدَّسِ اردبيلي، احمد

فقیه امامی ایرانی. تحصیلاتش را در نجف به پایان برد. نزد کسانی چون جمال‌الدین محمود، شاگرد جلال‌الدین درس خواند. با ملا عبدالله یزدی صاحب حاشیه بر تهذیب‌المنطق و مولی میرزاجان باغندی هم‌درس و با شیخ بهایی و میرزا محمد استرابادی صاحب رجال هم‌عصر بود. صاحب معالم، صاحب مدارک، ملا عبدالله شوشتری، امیرعلّام تفرشی و فضل‌الله استرابادی از شاگردان او بودند. مرجعیت شیعه بعد از شهید ثانی به او منتقل شد. او در فقه مبدع شیوه‌ای است که در آن با تکیه بر تحلیل منطقی و استدلال عقلی، مستقل از آرای فقیهان گذشته، به استنباط می‌پرداخت. مداومت بر این شیوه از سوی او به فقه او دقت و عمق ویژه‌ای بخشیده بود که پیش از وی سابقه نداشت. از آثارش: زبدة‌البیان فی آیات احکام‌القرآن؛ حدیقة‌الشیعة؛ شرح‌الهیات تجرید قوشجی؛ تعلیقه‌ بر شرح مختصرالاصول عضدی؛ استیناس‌المعنویة (به عربی) در کلام؛ مجمع‌الفائدة و البرهان فی شرح ارشادالاذهان، که مهم‌ترین و معروف‌ترین اثر فقهی اوست.