لوفوتن و وسترولن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۵: خط ۳۵:
لوفوتِن و وِسْتِرولِن (Lofoten and Vesteralen)<br />
لوفوتِن و وِسْتِرولِن (Lofoten and Vesteralen)<br />


مجموعه جزایری در نزدیکی شمال غربی [[نروژ]]، با ۳,۵۹۵ کیلومتر مربع مساحت. [[هینویا]]<ref>Hinnoya  
مجموعه جزایری در نزدیکی شمال غربی [[نروژ]]<ref>Norway</ref>، با ۳,۵۹۵ کیلومتر مربع مساحت. [[هینویا]]<ref>Hinnoya  


</ref>، در وِسترولن، بزرگ‌ترین جزیرۀ نروژ است. آب‌های پیرامون آن مسکن انواع ماهی است. مالستروم<ref>Maelström </ref>، مردابی عظیم و برای کشتی‌رانی خطرناک است؛ این مرداب نام خود را به ویژگی‌هایی مشابه در سایر نقاط داده است و در یکی از آبراه‌های جزایر بین لوفوتن و موسکن<ref>Mosken </ref> قرار دارد. این جزایر با وست فیورد<ref>Vest fjord </ref> از سرزمین اصلی<ref>mainland</ref> جدا شده‌اند و رافتسون<ref> Raftsund </ref> آن‌ها را به دو بخش تقسیم کرده است. جمعیت جزایر لوفوتن<ref>Lofoten Islands </ref> 30,419 نفر است (2018) و شهر اصلی آن، اسوولوار<ref>Svolvaer </ref>، در جنوب غربی قرار دارد. جزایر وسترولن<ref>Vesterålen Islands </ref> ۳۲هزار نفر جمعیت دارند و شهر اصلی آن، سورتلان<ref>Soltrand</ref>، در شمال شرقی واقع شده است. هوای این جزیره سرد نیست و چراگاه‌های مرغوبی برای گله‌های گاو دارد و در آ‌ن جو کشت می‌شود. صنعت اصلی آن ماهیگیری است، که از ژانویه تا آوریل صورت می‌گیرد و حدود ۴هزار نفر ماهیگیر دارد. در [[جنگ جهانی دوم]]، این جزایر منبع مهم ماهی و محصولات دریایی دیگر برای آلمانی‌ها بود. در مارس ۱۹۴۱ نخستین نیروی کماندویی [[بریتانیای کبیر|بریتانیا]] به این محل حمله کرد و حدود&nbsp;۳.۶ میلیون لیتر روغن ماهی و هجده کارخانه را نابود کرد.
</ref>، در وِسترولن، بزرگ‌ترین جزیرۀ نروژ است. آب‌های پیرامون آن مسکن انواع ماهی است. مالستروم<ref>Maelström </ref>، مردابی عظیم و برای کشتی‌رانی خطرناک است؛ این مرداب نام خود را به ویژگی‌هایی مشابه در سایر نقاط داده است و در یکی از آبراه‌های جزایر بین لوفوتن و موسکن<ref>Mosken </ref> قرار دارد. این جزایر با وست فیورد<ref>Vest fjord </ref> از سرزمین اصلی<ref>mainland</ref> جدا شده‌اند و رافتسون<ref> Raftsund </ref> آن‌ها را به دو بخش تقسیم کرده است. جمعیت جزایر لوفوتن<ref>Lofoten Islands </ref> 30,419 نفر است (2018) و شهر اصلی آن، اسوولوار<ref>Svolvaer </ref>، در جنوب غربی قرار دارد. جزایر وسترولن<ref>Vesterålen Islands </ref> ۳۲هزار نفر جمعیت دارند و شهر اصلی آن، سورتلان<ref>Soltrand</ref>، در شمال شرقی واقع شده است. هوای این جزیره سرد نیست و چراگاه‌های مرغوبی برای گله‌های گاو دارد و در آ‌ن جو کشت می‌شود. صنعت اصلی آن ماهیگیری است، که از ژانویه تا آوریل صورت می‌گیرد و حدود ۴هزار نفر ماهیگیر دارد. در [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref>، این جزایر منبع مهم ماهی و محصولات دریایی دیگر برای آلمانی‌ها بود. در مارس ۱۹۴۱ نخستین نیروی کماندویی [[بریتانیای کبیر|بریتانیا]] به این محل حمله کرد و حدود&nbsp;۳.۶ میلیون لیتر روغن ماهی و هجده کارخانه را نابود کرد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۰۱

لوفوتن و وسترولن
کشور نروژ
نام فارسی لوفوتِن و وِسْتِرولِن
نام لاتین Lofoten and Vesteralen
شهر ها و آبادی های مهم اسوولوار، سورتلان
جمعیت 30,419 نفر (2018)
موقعیت در نزدیکی شمال غربی نروژ
تولیدات و صنایع مهم ماهیگیری (صنعت اصلی)؛ کشت جو
مساحت ۳,۵۹۵ کیلومتر مربع
لوفوتِن و وِسْتِرولِن


لوفوتِن و وِسْتِرولِن (Lofoten and Vesteralen)

مجموعه جزایری در نزدیکی شمال غربی نروژ[۱]، با ۳,۵۹۵ کیلومتر مربع مساحت. هینویا[۲]، در وِسترولن، بزرگ‌ترین جزیرۀ نروژ است. آب‌های پیرامون آن مسکن انواع ماهی است. مالستروم[۳]، مردابی عظیم و برای کشتی‌رانی خطرناک است؛ این مرداب نام خود را به ویژگی‌هایی مشابه در سایر نقاط داده است و در یکی از آبراه‌های جزایر بین لوفوتن و موسکن[۴] قرار دارد. این جزایر با وست فیورد[۵] از سرزمین اصلی[۶] جدا شده‌اند و رافتسون[۷] آن‌ها را به دو بخش تقسیم کرده است. جمعیت جزایر لوفوتن[۸] 30,419 نفر است (2018) و شهر اصلی آن، اسوولوار[۹]، در جنوب غربی قرار دارد. جزایر وسترولن[۱۰] ۳۲هزار نفر جمعیت دارند و شهر اصلی آن، سورتلان[۱۱]، در شمال شرقی واقع شده است. هوای این جزیره سرد نیست و چراگاه‌های مرغوبی برای گله‌های گاو دارد و در آ‌ن جو کشت می‌شود. صنعت اصلی آن ماهیگیری است، که از ژانویه تا آوریل صورت می‌گیرد و حدود ۴هزار نفر ماهیگیر دارد. در جنگ جهانی دوم[۱۲]، این جزایر منبع مهم ماهی و محصولات دریایی دیگر برای آلمانی‌ها بود. در مارس ۱۹۴۱ نخستین نیروی کماندویی بریتانیا به این محل حمله کرد و حدود ۳.۶ میلیون لیتر روغن ماهی و هجده کارخانه را نابود کرد.

 


  1. Norway
  2. Hinnoya
  3. Maelström
  4. Mosken
  5. Vest fjord
  6. mainland
  7. Raftsund
  8. Lofoten Islands
  9. Svolvaer
  10. Vesterålen Islands
  11. Soltrand
  12. World War II