الآثارالباقیة عن القرون الخالیه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
الآثارُالباقیة عَنِ القرون الخالیه  The Remaining Signs of Past Centuries (book)


آثارُالباقیة عَنِ القرون الخالیه (الآثارُ...)<br/> نوشتۀ ابوریحان بیرونی، به عربی، در زمینۀ گاه‌شماریِ اقوام کهن و آداب و رسوم و جشن‌های آنان (تاریخ تألیف ۳۹۰ق). ابوریحان این کتاب را هنگامی که در دربار شمس‌المعالی قابوس وشمگیر در جرجان (گنبد قابوس فعلی) به‌سر می‌برد، به نام آن پادشاه تألیف کرد. نسخۀ چاپی این اثر را نخستین‌بار زاخائو در ۱۸۷۱ در لایپزیگ منتشر ساخت. وی همچنین در ۱۸۷۹ ترجمۀ انگلیسی این کتاب را در لندن به‌چاپ رساند. الآثارالباقیه به‌همت اکبر داناسرشت به فارسی درآمده است. چاپ منقّح و انتقادی آن به‌کوشش پرویز اذکائی انتشار یافته است.<br/> &nbsp;
<br/>رساله‌ای به عربی، نوشتۀ [[بیرونی، ابوریحان|ابوریحان بیرونی]]، در زمینۀ گاه‌شماریِ اقوام کهن و آداب و رسوم و جشن‌های آنان (تاریخ تألیف ۳۹۰ق). ابوریحان این کتاب را هنگامی که در دربار [[وشمگیر، قابوس|شمس‌المعالی قابوس وشمگیر]] در [[جرجان]] ([[گنبد قابوس (شهر)|گنبد قابوس]] فعلی) به‌سر می‌برد، به نام آن پادشاه تألیف کرد. نسخۀ چاپی این اثر را نخستین‌بار زاخائو در ۱۸۷۱ در [[لایپزیگ]] منتشر ساخت. وی همچنین در ۱۸۷۹ ترجمۀ انگلیسی این کتاب را در لندن به‌چاپ رساند. الآثارالباقیه به‌همت [[داناسرشت، اکبر (تهران ۱۲۹۰ـ۱۳۶۸ش)|اکبر داناسرشت]] به فارسی درآمده است. چاپ منقّح و انتقادی آن به‌کوشش [[اذکایی، پرویز (همدان ۱۳۱۸ش)|پرویز اذکائی]] انتشار یافته است.


<br /> &nbsp;
----
[[Category:گاه شماری]] [[Category:گاه شماری ایران]]
[[Category:گاه شماری]] [[Category:گاه شماری ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۳۹

الآثارُالباقیة عَنِ القرون الخالیه The Remaining Signs of Past Centuries (book)


رساله‌ای به عربی، نوشتۀ ابوریحان بیرونی، در زمینۀ گاه‌شماریِ اقوام کهن و آداب و رسوم و جشن‌های آنان (تاریخ تألیف ۳۹۰ق). ابوریحان این کتاب را هنگامی که در دربار شمس‌المعالی قابوس وشمگیر در جرجان (گنبد قابوس فعلی) به‌سر می‌برد، به نام آن پادشاه تألیف کرد. نسخۀ چاپی این اثر را نخستین‌بار زاخائو در ۱۸۷۱ در لایپزیگ منتشر ساخت. وی همچنین در ۱۸۷۹ ترجمۀ انگلیسی این کتاب را در لندن به‌چاپ رساند. الآثارالباقیه به‌همت اکبر داناسرشت به فارسی درآمده است. چاپ منقّح و انتقادی آن به‌کوشش پرویز اذکائی انتشار یافته است.