دانشگاه هاروارد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '00-->\' به '00-->')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


دانشگاه هاروارد (Harvard University)<br>
دانشگاه هاروارد (Harvard University)<br>
[[پرونده: 20043900.jpg | بندانگشتی|دانشگاه هاروارد]]قدیم‌ترین مؤسسۀ آموزش عالی امریکا و یکی از معتبرترین دانشگاه‌های دنیا، واقع در نیوتاون (بعداً کیمبریج) در ایالت ماساچوست، در ایالات متحدۀ امریکا. مجتمع اصلی دانشگاه در چند مایلی غرب بوستون، بر کرانۀ رودخانۀ چارلز واقع است. هستۀ تأسیس این دانشگاه، کالج مردانۀ هاروارد، در ۱۶۳۶ بود، که در ۱۶۳۸ به نام جان هاروارد، کشیش پیوریتن نامیده شد. جان هاروارد همۀ کتاب‌ها و نیمی از املاک خود را وقف این مؤسسه کرده بود. مقصود اولیه از تأسیس آن، تربیت کشیشان پیوریتن و ادارۀ آن به‌عهدۀ کلیسا بود؛ امّا در طی دو قرن تدریجاً از قید روحانیون و سپس سیاستمداران آزاد شد و از ۱۸۵۶ به بعد گردانندگان مؤسسه، انتخابی شدند. در قرن ۱۹ علاوه بر الهیات، تدریس حقوق و پزشکی نیز در برنامه‌های آموزشی آن گنجانده شد و رفته‌رفته جنبه‌ها و رشته‌های علمی، تحقیقی و عملی بر ذهنیت مذهبی مؤسسه غلبه کرد. در ۱۸۷۹، کالج زنانۀ رادکلیف، وابسته به دانشگاه هاروارد تأسیس شد. استادان این کالج را دانشگاه تأمین و مدارک فارغ‌التحصیلی آن را صادر می‌کند. کتابخانۀ هاروارد بیش از ۸میلیون جلد کتاب در خود جای داده است. موزه‌ها و تأسیسات پژوهشی متعددی با این دانشگاه همکاری تنگاتنگ دارند. دانش‌آموختگان هاروارد نقش بسیار برجسته‌ای در زندگی معنوی، فکری، اجتماعی و سیاسی امریکا ایفا کرده‌اند. جان کوئینْسی آدامز، تئودور روزولت، فرانکلین روزولت و جان کندی، رؤسای پیشین جمهوری ایالات متحده، و بزرگانی چون تی اس الیوت و رابرت فراست شاعر، ازجمله دانش‌آموختگان دانشگاه هاروارد بوده‌اند.
[[پرونده: 20043900.jpg | بندانگشتی|دانشگاه هاروارد]]قدیم‌ترین مؤسسۀ آموزش عالی امریکا و یکی از معتبرترین دانشگاه‌های دنیا، واقع در نیوتاون (بعداً [[کیمبریج]]) در ایالت [[ماساچوست]]، در [[امریکا، ایالات متحده|ایالات متحدۀ امریکا]]. مجتمع اصلی دانشگاه در چند مایلی غرب [[بوستون]]، بر کرانۀ رودخانۀ چارلز واقع است. هستۀ تأسیس این دانشگاه، کالج مردانۀ هاروارد، در ۱۶۳۶ بود، که در ۱۶۳۸ به نام [[هاروارد، جان (۱۶۰۷ـ۱۶۳۸)|جان هاروارد]]، کشیش [[پیوریتن ها|پیوریتن]] نامیده شد. جان هاروارد همۀ کتاب‌ها و نیمی از املاک خود را وقف این مؤسسه کرده بود. مقصود اولیه از تأسیس آن، تربیت کشیشان پیوریتن و ادارۀ آن به‌عهدۀ کلیسا بود؛ امّا در طی دو قرن تدریجاً از قید روحانیون و سپس سیاستمداران آزاد شد و از ۱۸۵۶ به بعد گردانندگان مؤسسه، انتخابی شدند. در قرن ۱۹ علاوه بر الهیات، تدریس حقوق و پزشکی نیز در برنامه‌های آموزشی آن گنجانده شد و رفته‌رفته جنبه‌ها و رشته‌های علمی، تحقیقی و عملی بر ذهنیت مذهبی مؤسسه غلبه کرد. در ۱۸۷۹، کالج زنانۀ رادکلیف، وابسته به دانشگاه هاروارد تأسیس شد. استادان این کالج را دانشگاه تأمین و مدارک فارغ‌التحصیلی آن را صادر می‌کند. کتابخانۀ هاروارد بیش از ۸میلیون جلد کتاب در خود جای داده است. موزه‌ها و تأسیسات پژوهشی متعددی با این دانشگاه همکاری تنگاتنگ دارند. دانش‌آموختگان هاروارد نقش بسیار برجسته‌ای در زندگی معنوی، فکری، اجتماعی و سیاسی امریکا ایفا کرده‌اند. [[آدامز، جان کوئینسی (۱۷۶۷ـ۱۸۴۸م)|جان کوئینْسی آدامز]]، [[روزولت، تیودور (۱۸۵۸ـ ۱۹۱۹)|تئودور روزولت]]، [[روزولت، فرانکلین (۱۸۸۲ـ۱۹۴۵)|فرانکلین روزولت]] و [[کندی، جان فیتز جرالد (۱۹۱۷ـ۱۹۶۳)|جان کندی]]، رؤسای پیشین جمهوری ایالات متحده، و بزرگانی چون [[الیوت، تامس استرنز (۱۸۸۸ـ۱۹۶۵)|تی اس الیوت]] و [[فراست، رابرت (۱۸۷۴ـ۱۹۶۳)|رابرت فراست]] شاعر، ازجمله دانش‌آموختگان دانشگاه هاروارد بوده‌اند.
<br><!--20043900-->
<br><!--20043900-->
[[رده:آموزش و پرورش و اخلاق]]
[[رده:آموزش و پرورش و اخلاق]]
[[رده:مجامع و مراکز آموزشی و فرهنگی جهان]]
[[رده:مجامع و مراکز آموزشی و فرهنگی جهان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۵۰

دانشگاه هاروارد (Harvard University)

دانشگاه هاروارد

قدیم‌ترین مؤسسۀ آموزش عالی امریکا و یکی از معتبرترین دانشگاه‌های دنیا، واقع در نیوتاون (بعداً کیمبریج) در ایالت ماساچوست، در ایالات متحدۀ امریکا. مجتمع اصلی دانشگاه در چند مایلی غرب بوستون، بر کرانۀ رودخانۀ چارلز واقع است. هستۀ تأسیس این دانشگاه، کالج مردانۀ هاروارد، در ۱۶۳۶ بود، که در ۱۶۳۸ به نام جان هاروارد، کشیش پیوریتن نامیده شد. جان هاروارد همۀ کتاب‌ها و نیمی از املاک خود را وقف این مؤسسه کرده بود. مقصود اولیه از تأسیس آن، تربیت کشیشان پیوریتن و ادارۀ آن به‌عهدۀ کلیسا بود؛ امّا در طی دو قرن تدریجاً از قید روحانیون و سپس سیاستمداران آزاد شد و از ۱۸۵۶ به بعد گردانندگان مؤسسه، انتخابی شدند. در قرن ۱۹ علاوه بر الهیات، تدریس حقوق و پزشکی نیز در برنامه‌های آموزشی آن گنجانده شد و رفته‌رفته جنبه‌ها و رشته‌های علمی، تحقیقی و عملی بر ذهنیت مذهبی مؤسسه غلبه کرد. در ۱۸۷۹، کالج زنانۀ رادکلیف، وابسته به دانشگاه هاروارد تأسیس شد. استادان این کالج را دانشگاه تأمین و مدارک فارغ‌التحصیلی آن را صادر می‌کند. کتابخانۀ هاروارد بیش از ۸میلیون جلد کتاب در خود جای داده است. موزه‌ها و تأسیسات پژوهشی متعددی با این دانشگاه همکاری تنگاتنگ دارند. دانش‌آموختگان هاروارد نقش بسیار برجسته‌ای در زندگی معنوی، فکری، اجتماعی و سیاسی امریکا ایفا کرده‌اند. جان کوئینْسی آدامز، تئودور روزولت، فرانکلین روزولت و جان کندی، رؤسای پیشین جمهوری ایالات متحده، و بزرگانی چون تی اس الیوت و رابرت فراست شاعر، ازجمله دانش‌آموختگان دانشگاه هاروارد بوده‌اند.