بازار یزد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۲۲: خط ۲۲:


[[File:12051700.jpg|thumb|بازار يزد]]
[[File:12051700.jpg|thumb|بازار يزد]]
[[File:12051700-1.jpg|thumb|بازار یزد]]
[[File:12051700-2.jpg|thumb|بازار یزد]]
در محلۀ لب خندق و در مجاورت میدان‌های خان و امیرچقماق و خیابان‌های قیام (شاه) و امام خمینی (پهلوی) واقع شده است. در فاصلۀ دوره‌های قرا‌قویونلو تا دورۀ [[قاجاریه، سلسله|قاجار]] احداث و امروز شامل پانزده بازار کوچک و بزرگ، تیمچه‌ها، سراها، مسجدها، مدرسه‌ها، حسینیه و حمام است. 
قدیمی‌ترین بخش بازار معروف به بازار حاجی قنبر در دورۀ نظام‌الدین حاجی قنبر جهانشاهی حاکم یزد ساخته شده و سردر آن‌که ورودی بازار محسوب می‌شود، پشت تکیۀ امیرچقماق است. بازار خان و مجموعۀ اطراف آن در دورۀ [[زندیه|زندیان]] به وسیلۀ محمدتقی خان یزدی حاکم یزد بنا شده که دارای چهارسوق زیبایی با سقف گنبدی و نورگیرهای مشبک است. ازجمله بازارهای کوچکی که از آن منشعب می‌شوند بازار زرگری و بازار دروازۀ مهریزند و در کنار آن سرای پنجه‌علی (قرن ۱۱ق)، تیمچۀ امیر افضلی و چند مدرسه و مسجد قرار دارند. چهارسوی قیصریۀ بازارِ دورۀ محمدتقی خان، از جنوب میدان تا مدرسۀ خان امتداد دارد. دو ورودی آن دو در بزرگ پرکار دارد. قسمت‌های دیگر بازار یزد، بازار علاقه‌بندی که در منابع قرن یازدهم نام آن ذکر شده‌، بازار کاشی‌گری و بازار و سرای مشیر از اواخر دورۀ قاجار است. بخش‌هایی از مجموعۀ بازار یزد، به صورت مجزا، در زمرۀ آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
----


در محلۀ لب خندق و در مجاورت میدان‌های خان و امیرچقماق و خیابان‌های قیام (شاه) و امام خمینی (پهلوی) واقع شده است. در فاصلۀ دوره‌های قرا‌قویونلو تا دورۀ قاجار احداث و امروز شامل پانزده بازار کوچک و [[File:12051700-1.jpg|thumb]][[File:12051700-2.jpg|thumb]]بزرگ، تیمچه‌ها، سراها، مسجدها، مدرسه‌ها، حسینیه و حمام است. قدیمی‌ترین بخش بازار معروف به بازار حاجی قنبر در دورۀ نظام‌الدین حاجی قنبر جهانشاهی حاکم یزد ساخته شده و سردر آن‌که ورودی بازار محسوب می‌شود، پشت تکیۀ امیرچقماق است. بازار خان و مجموعۀ اطراف آن در دورۀ زندیان به وسیلۀ محمدتقی خان یزدی حاکم یزد بنا شده که دارای چهارسوق زیبایی با سقف گنبدی و نورگیرهای مشبک است. ازجمله بازارهای کوچکی که از آن منشعب می‌شوند بازار زرگری و بازار دروازۀ مهریزند و در کنار آن سرای پنجه‌علی (قرن ۱۱ق)، تیمچۀ امیر افضلی و چند مدرسه و مسجد قرار دارند. چهارسوی قیصریۀ بازارِ دورۀ محمدتقی خان، از جنوب میدان تا مدرسۀ خان امتداد دارد. دو ورودی آن دو در بزرگ پرکار دارد. قسمت‌های دیگر بازار یزد، بازار علاقه‌بندی که در منابع قرن یازدهم نام آن ذکر شده‌، بازار کاشی‌گری و بازار و سرای مشیر از اواخر دورۀ قاجار است.


<br/> <!--12051700-->
<br/> <!--12051700-->


[[Category:جغرافیای ایران]] [[Category:یزد]] [[Category:معماری]] [[Category:ابنیه سنتی ایران]]
[[Category:جغرافیای ایران]] [[Category:یزد]] [[Category:معماری]] [[Category:ابنیه سنتی ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۳۶


بازار یزد
نام فارسی بازار یزد
کشور ایران
استان یزد
موقعیت محلۀ لب خندق و در مجاورت میدان‌های خان و امیرچقماق و خیابان‌های قیام (شاه) و امام خمینی (پهلوی)
کاربری بازار
مشخصات معماری شامل پانزده بازار کوچک و بزرگ، تیمچه‌ها، سراها، مسجدها، مدرسه‌ها، حسینیه و حمام
زمان ساخت دوره‌های قرا‌قویونلو تا دورۀ قاجار

بازار یزد

بازار يزد
بازار یزد
بازار یزد

در محلۀ لب خندق و در مجاورت میدان‌های خان و امیرچقماق و خیابان‌های قیام (شاه) و امام خمینی (پهلوی) واقع شده است. در فاصلۀ دوره‌های قرا‌قویونلو تا دورۀ قاجار احداث و امروز شامل پانزده بازار کوچک و بزرگ، تیمچه‌ها، سراها، مسجدها، مدرسه‌ها، حسینیه و حمام است.

قدیمی‌ترین بخش بازار معروف به بازار حاجی قنبر در دورۀ نظام‌الدین حاجی قنبر جهانشاهی حاکم یزد ساخته شده و سردر آن‌که ورودی بازار محسوب می‌شود، پشت تکیۀ امیرچقماق است. بازار خان و مجموعۀ اطراف آن در دورۀ زندیان به وسیلۀ محمدتقی خان یزدی حاکم یزد بنا شده که دارای چهارسوق زیبایی با سقف گنبدی و نورگیرهای مشبک است. ازجمله بازارهای کوچکی که از آن منشعب می‌شوند بازار زرگری و بازار دروازۀ مهریزند و در کنار آن سرای پنجه‌علی (قرن ۱۱ق)، تیمچۀ امیر افضلی و چند مدرسه و مسجد قرار دارند. چهارسوی قیصریۀ بازارِ دورۀ محمدتقی خان، از جنوب میدان تا مدرسۀ خان امتداد دارد. دو ورودی آن دو در بزرگ پرکار دارد. قسمت‌های دیگر بازار یزد، بازار علاقه‌بندی که در منابع قرن یازدهم نام آن ذکر شده‌، بازار کاشی‌گری و بازار و سرای مشیر از اواخر دورۀ قاجار است. بخش‌هایی از مجموعۀ بازار یزد، به صورت مجزا، در زمرۀ آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.