گوالیور: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۴: خط ۴:
[[File:36148400.jpg|thumb|معبد ساس باهو، گواليور]]
[[File:36148400.jpg|thumb|معبد ساس باهو، گواليور]]


شهر و بخشی در مدهیا پرادش<ref>Madhya Pradesh</ref> در مرکز هند، به فاصلۀ ۱۰۰کیلومتری جنوب آگرا<ref>Agra  
شهر و بخشی در [[مدهیا پرادش]]<ref>Madhya Pradesh</ref> در مرکز [[هند]]، به فاصلۀ ۱۰۰کیلومتری جنوب [[آگرا]]<ref>Agra  


</ref>، بین رودهای سند<ref>Sind </ref> و چمبل<ref>Chambal </ref>. ۶۹۱هزار نفر جمعیت دارد (۱۹۹۱). قبلاً ایالت امیر‌نشین کوچکی بود؛ در این شهر دژی، متعلق به قرن ۶م، بر بالای صخره‌ای به ارتفاع ۱۰۰ متر ساخته شده است که دارای نقش‌های برجسته و معابد مربوط به آیین جین<ref>Jain</ref> و هندو است. این شهر برای کنترل استان‌های مرکزی هند اهمیت استراتژیک داشت؛ خاندان راجپوت<ref> Rajput </ref>، مسلمانان، گورکانیان هند<ref>Mogul </ref>، افغان<ref>Afghan</ref>ها، و مراتهه‌ها<ref> Marathas</ref> این شهر را اشغال کرده‌اند.
</ref>، بین رودهای [[سند، رود|سند]]<ref>Sind </ref> و چمبل<ref>Chambal </ref>. ۶۹۱هزار نفر جمعیت دارد (۱۹۹۱). قبلاً ایالت امیر‌نشین کوچکی بود؛ در این شهر دژی، متعلق به قرن ۶م، بر بالای صخره‌ای به ارتفاع ۱۰۰ متر ساخته شده است که دارای نقش‌های برجسته و معابد مربوط به [[آیین جین]]<ref>Jain</ref> و [[هندو، آیین|هندو]] است. این شهر برای کنترل استان‌های مرکزی هند اهمیت استراتژیک داشت؛ خاندان [[راجپوت]]<ref> Rajput </ref>، مسلمانان، [[گورکانیان هند]]<ref>Mogul </ref>، [[افغان]]<ref>Afghan</ref>ها، و [[مراته|مراتهه‌ها]]<ref> Marathas</ref> این شهر را اشغال کرده‌اند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۱۷

گوالیور (Gwalior)

معبد ساس باهو، گواليور

شهر و بخشی در مدهیا پرادش[۱] در مرکز هند، به فاصلۀ ۱۰۰کیلومتری جنوب آگرا[۲]، بین رودهای سند[۳] و چمبل[۴]. ۶۹۱هزار نفر جمعیت دارد (۱۹۹۱). قبلاً ایالت امیر‌نشین کوچکی بود؛ در این شهر دژی، متعلق به قرن ۶م، بر بالای صخره‌ای به ارتفاع ۱۰۰ متر ساخته شده است که دارای نقش‌های برجسته و معابد مربوط به آیین جین[۵] و هندو است. این شهر برای کنترل استان‌های مرکزی هند اهمیت استراتژیک داشت؛ خاندان راجپوت[۶]، مسلمانان، گورکانیان هند[۷]، افغان[۸]ها، و مراتهه‌ها[۹] این شهر را اشغال کرده‌اند.

 


  1. Madhya Pradesh
  2. Agra
  3. Sind
  4. Chambal
  5. Jain
  6. Rajput
  7. Mogul
  8. Afghan
  9. Marathas